Jaaroverzicht: een terugblik op wat is geweest

jaaroverzicht terugblik

Een jaaroverzicht lees ik zelf graag bij anderen en besloot er dit jaar ook eens een voor mezelf te maken. Niks ingewikkelds, gewoon even een terugblik op het jaar. Het jaar dat ik stopte met mij praktijk, dat ik full time ging bloggen en we verschillende feesten te vieren hadden. 

Hoe het allemaal begon

Voor mijn jaaroverzicht ga ik eerst even terig naar hoe het allemaal begon. Een jaar geleden besloot ik te stoppen met mijn eigen praktijk. Een beslissing die ik lastig vond om te maken, maar die ik wel heel bewust heb gemaakt. Zes jaar geleden was ik gestart met mijn praktijk als gewichtsconsulent.

Stoppen met werken

Ik kom oorspronkelijk uit de zorg. Maar stopte in 2011 met werken, omdat de zorg voor onze ( chronisch zieke) kinderen te zwaar werd. Om even helemaal weg te zijn uit alle beslommeringen, nam ook mijn man ontslag. We gingen met zijn vieren, zeven maanden op reis met een camper door Amerika en Canada. Hier bleef de zorg hetzelfde, maar we merkten wel dat wanneer er regelmaat was, dit veel beter voor de kinderen was.

jaaroverzicht terugblik

Een studie volgen als thuisblijfmoeder

Thuis gekomen van die reis, was de keuze om thuisblijfmoeder te worden snel gemaakt. Wel wilde ik iets blijven doen, wanneer de jongens naar school zouden gaan. Ik volgde een opleiding tot gewichtsconsulent. Ik was super gemotiveerd. De opleiding was ontzettend leuk. Echter pas toen ik examen deed, kwam ik er achter dat er naast mij, wel 200 andere mensen dat examen deden. Ik was totaal niet uniek. Maar ook bleek het beroep ‘gewichtsconsulent’ helemaal niet beschermd te zijn. Opleiding of niet, iedereen kan zich voedingsdeskundige noemen.

Starten met een eigen praktijk

In eerste instantie liep mijn praktijk prima. Cliënten kwamen veelal langs, wanneer de jongens op school zaten of in bed lagen. Echter de concurrentie vanuit sportscholen werden steeds groter. Maar ook de jongens werden ouder. Die kon ik niet meer vroeg naar bed brengen omdat er een cliënt kwam. Eigenlijk ging het me steeds meer tegen staan. Ik maakte toen de keuze om te stoppen met mijn praktijk. Dit was niet van de een op andere dag, ik heb hier lang over nagedacht, maar het was een opluchting toen ik de woorden eindelijk hardop sprak.

Bloggen is mijn passie

Het nieuwe jaar begon. En in mijn jaaroverzicht mag dit zeker niet ontbreken.Ik besefte dat ik me nu kon bezig houden met dat wat ik ontzettend leuk vind om te doen. En dat is schrijven. Ik begon weer met frisse moed met mijn blog, Optimaliseerde veel van mijn oude blogs. En ben hier nog steeds druk mee. Doordat de jongens overdag op school zitten, maar natuurlijk ook groter zijn, kan ik overdag bloggen.

Meer naar events

Ik ben dit jaar ook veel vaker op stap geweest voor mijn blog. Zo ging ik naar het tweede Bloggers by Nature event,  naar pers events en was bij het Nintendo event en de opening van het eerste Spoorwegmuseum kamer in Utrecht. Ik blijf me ontwikkelen en volg momenteel een typecursus om ook snel en blind te kunnen typen.

Meer samenwerkingen

Door dat ik eigenlijk al mijn tijd aan het bloggen kan besteden, merkte ik dat ik meer content kon plaatsen en meer aanbiedingen van samenwerkingen krijg. Maar ik merk ook dat een goed artikel schrijven, foto’s maken, artikelen delen, mailtjes beantwoorden en alles meer, veel tijd kost. Vandaar ook dat ik tijdens mijn vakantie’s bewust niet blog, maar even afstand neem van Social Media en na deze pauze ook echt weer zin heb om te bloggen.

Redactie lid en schrijver voor een vereniging

Mijn blogsite is niet het enige waar ik voor schrijf. In maart melde ik me tijdens de ledendag van de vereniging ziekte van hirschsprung, aan om lid te worden van de redactie van het vereniging blad. Onze zonen hebben deze ziekte en het leek me heel leuk om onderdeel te zijn van de redactie van dit blad. Ik ben toen meteen een boek gaan lezen over teksten redigeren. Want al schrijf lk veel. Ook ik zit nog steeds met fouten in mijn teksten. Ik ben blij dat ik deel mag nemen aan deze groep mensen, het is ontzettend leuk om artikelen te mogen schrijven, interviews af te nemen, mensen te benaderen en teksten na te kijken. Ik ben helemaal in mijn element.

Maar er was meer in dit jaaroverzicht

Maar er is meer in mijn jaaroverzicht om in een terugblik te plaatsen. Grappig want als ik zo kijk bestaat mijn leven tegenwoordig wel veel uit bloggen. Maar er is natuurlijk meer gebeurd dit jaar. Hele leuke dingen. Het was namelijk ook het jaar dat we tien jaar getrouwd waren en dit vierde met een weekje in Parijs en Disneyland Parijs, En het was ook het jaar dat mijn ouders vijftig jaar getrouwd waren en dat mijn zus en haar gezin over waren uit Amerika. Naast een mooi feest, zijn we ook nog met zijn allen een week op vakantie geweest. Met de jongens gaat het prima en ze groeien maar wat snel op. Dit jaar gingen de jongens en ik ook nog een paar dagen samen weg. Zij hadden een super leuk zeilkamp en ik vermaakte me in Friesland terwijl zij op het water waren.

jaaroverzicht terugblik

Dit een jaaroverzicht van ons jaar. Ik kan wel zeggen dat ik elke dag gelukkig ben met de keuze die ik heb gemaakt en zie het nieuwe jaar dan ook met veel plezier tegemoet. Maar eerst maar eens de drukke kerstdagen door komen en genieten van een welverdiende vakantie.

Wat mag er in jouw jaaroverzicht niet ontbreken?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. Naomi zegt:

  Erg leuk om zo jaar overzicht te lezen

 2. Simone zegt:

  Zoveel mooie dingen in een jaar! Ook hier, vooral dat ik nu echt mijn brood verdien met mijn eigen bedrijf, dankbaar voor.

 3. zegt:

  Leuk Lodi zo’n kijkje achter de schermen. Dat boek over teksten redigeren ga ik ook maar eens aanschaffen. Lijkt mij een handig boek.

 4. Ik vind het altijd zo moeilijk om dan een speciaal moment te noemen. Er waren er meerdere, en ik kan er niet eentje uitlichten.

  Voor jou was het een jaar van grote beslissingen als ik het zo lees, die allemaal positief uitpakten! Fijn.

 5. Ik herken wat je zegt over fouten in teksten. Ik heb dat helaas ook. Ik gooi er daarom nu altijd eerst een spellingscontrole over heen, maar zelfs dan nog glipt er nog wel eens wat door helaas.

 6. zegt:

  Je brengt mij met je jaaroverzicht op een ideetje. Goed plan om dat zo te doen en een vooruitzicht voor 2019 te gaan maken. Thnx.

 7. zegt:

  Leuk om terug te blikken op het afgelopen jaar! Tof dat je de stap hebt durven nemen om te stoppen met je praktijk.

 8. zegt:

  Mooi om je overzicht te lezen. Ik denk dat je een hele goede keuze hebt gemaakt als ik zo lees hoe je erover schrijft.
  Voor mij geen jaaroverzicht. Dit zijn voor mij juist hele moeilijke dagen. De eerste feestdagen zonder mijn moeder. Ik heb het er erg moeilijk mee en weet ook niet goed hoe ik er nu mee om moet gaan. Mijzelf opsluiten, of anderen vertellen dat ik het er niet over wil hebben. Of juist wel. En hoe ga je om met die feestelijke sfeer die ik zelf helemaal niet voel?

  1. zegt:

   Een moeilijke en nare tijd voor jullie Rory, ik snap je helemaal. Niets feestelijks en leuks om op terug te kijken dit jaar. Ik wens je heel veel sterkte.

 9. zegt:

  Heerlijk om even terug te kijken op alle mooie dingen van het afgelopen jaar he? Ik kijk soms ook even terug op de minder mooie dingen, maar probeer ik ook een positieve draai aan te geven. Nog even een paar weken genieten van 2018 🙂

 10. zegt:

  Hele mooie jaaroverzicht. Wat erg leuk om terug te kijken van alle mooie dingen. Op naar mooie jaar in 2019

 11. leuk om even terug te kijken op een jaar. Bij mij was het helaas niet een fantastisch jaar, hopen dat 2019 beter wordt 🙂

  1. zegt:

   Wat naar om te lezen Kiki, ik wens je al het goede voor 2019.

 12. zegt:

  Terugblik over een geweldig jaar lijkt me! Leuk om te lezen dat mensen er lekker op uit gaan. Stoppen met wat ze doen om te gaan doen wat je leuk vindt! Dus terecht om te zeggen proficiat met je keuzes!

 13. zegt:

  Dankje Linda en het is zo fijn geweest dat we dit konden doen en er eigenlijk nog steeds vaak op teren.

 14. zegt:

  Wat een leuk overzicht en volgens mij kun je terugkijken op een heel mooi jaar. Het geluk straalt ook af van de foto’s. En wat super goed dat je je gewoon lekker blijft ontwikkelen!

 15. zegt:

  Wat leuk! Hij staat hier ook nog op de planning. Ik doe het ieder jaar even. Vind het altijd even fijn om terug te blikken en om nieuwe plannen te maken.

 16. zegt:

  Volgens mij kun je terugkijken op een mooi 2018!

 17. Dat de leukste dingen in 2018 zich mogen herhalen in 2019! leuk jaaroverzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept