Zelf kerstkaarten maken

kerstkaarten

Kerstkaarten, ik heb ze nog nooit zelf gemaakt en was dit ook dit jaar helemaal niet van plan. Tot ik de Action binnen liep en van alles zag liggen om zelf kaarten te maken. Toen was ik niet te houden. 

Kerstkaarten sturen

Dol ben ik op de kerstdagen en alles hierom heen. De kerstboom is gisteren opgezet en de kerstmuziek klinkt al weer door het huis De kerstkaarten zijn verstuurd, al worden dit er elk jaar minder. Dat komt eigenlijk gewoon omdat ik er elk jaar minder terug krijg en de hoge prijzen voor de postzegels doen ook niet echt goed, moet ik zeggen.

Zelf eens kerstkaarten maken

Wel vind ik het nog steeds hartstikke leuk om ze te schrijven en te versturen. Normaliter koop ik deze kerstkaarten. Het is eigenlijk nog nooit in me opgekomen om deze zelf te gaan maken. Nu moet ik zeggen dat ik al doende leer en deze keer minder stressvol de kerstperiode in ga en hierdoor misschien ook gewoon wel tijd heb ( of maak) voor het maken van kerstkaarten.

Waar koop ik alles

Ik was helemaal niks van plan te kopen tot ik de Action binnen liep en hier voor de knutsel spullen stond. Daar waar ik voorheen deze winkel prima in kon lopen zonder iets te kopen, kan ik dit niet meer. Dit is echt sinds ik met mijn Bullet Journal ben gestart. Bij de Action ( maar ook bij andere winkels hoor) vind ik zoveel leuks voor in mijn (Bullet) Journal als stickers, washi tape en pennen. Elk keer koop ik wel weer wat. En nu dus voor mijn kerstkaarten. Ik stond in de winkel en bedacht me ineens dat ik dit jaar zelf wel kaarten kon gaan maken. Ik zocht de spullen bij elkaar en  ik kon thuis aan de slag.

Wat heb je nodig

Ik kocht voor deze kerstkaarten:

 • witte kaarten en enveloppen
 • karton met kerstitems hier op
 • washi tape.
kerstkaarten

De kaarten en envelop gebruik ik deze keer allemaal. Het karton is wel zo veel daar kan ik nog jaren kerstkaarten mee maken en kan ik ook gebruiken in mijn Bullet Journal. Of nu met de CreaChick DecemberChallenge waar ik momenteel aan mee doe. Ook van de washi tape gebruik ik maar minimaal. Deze rollen waren echter zo leuk dat ze allemaal de komende tijd gebruikt zullen worden in mijn journals.

Hoe maak je deze kaarten

En toen ging ik de kerstkaarten maken. Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt en nee ik ben niet zo creatief dus mijn kerstkaarten zijn gewoon simpel, een beetje knippen en plakken. Ik vind het gewoon leuk om te doen en hoop dat de ontvangers dit ook zo zullen zien.

Ik besloot verschillende kartonnen te gebruiken op de kaarten en deze te versieren met washi tape. Leuk om te doen en ook leuk om met de kinderen te knutselen.

kerstkaarten

 Meer tips voor het maken van kerstkaarten, kerststerren haken of kerstballen vind je op mijn Pineterst Bord Feestdagen

Stuur jij nog kerstkaarten?

foto’s lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

21 reacties

 1. Ze zijn leuk geworden zeg! En wat goed van je dat je gewoon kaarten blijft versturen! Ik moet bekennen dat ik het meestal vergeet….

 2. zegt:

  Ik stuur ook nog steeds kerstkaarten. Ik vind dat een knusse traditie. Maar ik heb nog nooit zelf kaarten gemaakt. Altijd zelf… eh… gekocht. Je kaarten zien er mooi uit!

  1. zegt:

   Dank je

 3. zegt:

  Wat zijn ze leuk. Ik houd van kerstkaarten versturen. Bijna niemand doet dat nog tegenwoordig.

  1. zegt:

   jammer toch he, ik vind het zo leuk om te krijgen en te versturen.

 4. zegt:

  Ik stuur altijd kerstkaarten naar grootouders (die we nu helaas niet meer hebben) en ouders en familieleden. Dit jaar is Kerst wat beladen, maar ik heb een kerstkaart online gemaakt. In de collage op de voorkant heb ik een foto verwerkt van mijn moeder, samen met mij en Mila. Ik stel het steeds maar uit om ze te versturen, dus goed dat ik je artikel lees. Ik moet er toch voor gaan zitten.

  1. zegt:

   Ik kan me voorstellen dat dit hele moeilijke dagen worden voor jullie en wil je dan ook veel sterkte wensen.

 5. Ze zijn ontzettend leuk geworden! Vroeger maakte ik altijd kertskaarten met de kinderen. Nu z egroot zijn geworden doe ik dat eigenlijk niet meer. best wel jammer..

 6. Ik stuur nooit kerstkaarten. Vroeger thuis vond ik het altijd wel heel erg leuk om te ontvangen en samen met mijn moeder te schrijven. Super leuk dat jij ze zelf maakt, dat is pas persoonlijk 😀

 7. zegt:

  Het blijft leuk om kerstkaarten te sturen en ontvangen! Wij maken ze eigenlijk altijd online.

  1. zegt:

   ook hartstikke leuk!

 8. zegt:

  Kerstkaarten maken doe ik nooit maar versturen wel. Vind ik wel erg leuk altijd

 9. Ik stuur ook nog steeds kaarten, maar ik moet wel bekennen dat ik dit digitaal doe. Ik maak mijn kaarten zelf, ik heb ooit eens een eigen wenskaarten webshop gehad.

 10. Heerlijk simpel en geslaagd!

  Ik heb hem ook gepind! Heb je hem al bij crea-cross toegevoegd? Want die past bij het thema – hahaha

  1. zegt:

   ja ik had hem er bij gezet hoor! 🙂 en dank je voor het pinnen.

 11. zegt:

  Ziet er leuk uit! Dat kan ik ook wel gaan doen met mijn zoontje, vinden zijn overgrootoma’s vast wel leuk om in de bus te krijgen.

  1. zegt:

   Een kaart krijgen blijft toch leuk!

 12. Vroeger maakte ik altijd zelf kerstkaarten. Tegenwoordig ben ik meer van het gemak.

 13. Super leuk om ze zelf te maken. Door tijdgebrek doe ik maar kant en klaar.

 14. Creatief bezig geweest zeg! Heel leuk. Vroeger maakte ik altijd met mijn oma van die 3D kaarten, dat vond ik fantastisch. Tegenwoordig moeten mensen blij zijn als ik überhaupt een kerstkaart geef.

 15. zegt:

  Ik verstuur geen kerstkaarten meer. Ik ben wel benieuwd wie dit nog allemaal doen. In mijn omgeving lijkt het uitgestorven te zijn, maar misschien is dat stadsgedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept