bullet journal
Bullet Journal Vrije tijd

Waarom ik dan toch ook aan een Bullet Journal begon

Natuurlijk zag ik het ook al zo vaak voorbij komen, maar om er nu zelf mee te beginnen. Iets hield me tegen. Tot ik met handletteren begon en dacht, dat een Bullet Journal dan eigenlijk wel de volgende stap zou zijn. Ik kocht een Bullet Journal, begon en liep eigenlijk meteen tegen problemen aan. Zocht verder en was uiteindelijk duur uit. Toch ben ik zo enthousiast dat ik nu dus ook een Bullet Journal gebruiker ben.

Niet creatief genoeg

Ik zie ze ook voorbij komen. Prachtig getekende en versierde Bullet Journals. Terwijl de eerste Bullet Journal natuurlijk helemaal niet zo creatief was. Dit was gewoon een planner. Toch besloot ik al snel dat als ik een Bullet Journal zou beginnen, ik dit wel creatief en met allemaal leuke extra’s wilde gaan doen.  Met mijn verjaardag kreeg ik een handettering kit van mijn ouders. Hierna kocht ik een boek en ging aan de slag. Ik vind dit zo leuk, dat ik al snel dacht, hier wil ik meer mee. Nou heb ik gewoon een ouderwetse agenda en vond het eigenlijk een beetje zonde om deze weg te doen. Dus ik liet het hier maar bij. Toch merkte ik dat ik mijn agenda een beetje ontgroeid ben. Toen ik nog een praktijk had, was deze agenda prima, maar voor het bloggen moet ik eigenlijk iets anders hebben,

Bestelling

Tot ik een boek bestelde bij bol.com. Ik ben webredacteur/ blogger voor een vereniging geworden en zocht een boek over teksten redigeren. Na een zoektocht op internet vond ik het boek “leren redigeren’ van Wim Daniëls. Omdat ik nog niet aan mijn gratis verzenden toe was, keek ik nog even rond. En zag een Bullet Journal. Ik besloot deze er bij te kopen en kon niet wachten tot het pakket binnenkwam. Pas na de bestelling las ik de recensies over deze Bullet Journal en eigenlijk was die niet zo positief. Het boek was te groot, de pagina’s te dun. Er waren te veel voorbeelden en nog meer wat niet prettig werkte.

Bullet Journal

En toen kwam het pakket binnen. Ik was zo benieuwd. Zocht van alles over Bullet Journals en bekeek de vlogs van Creachick en haalde hier ontzettend veel inspiratie uit. Ik wilde meteen beginnen. En eigenlijk merkte ik toen al snel dat de recensies op de site van Bol.com, wel klopte. Het papier was dun, waardoor teksten snel doordrukte.  Het boek was eigenlijk net te groot om handbaar te zijn en de kaft erg slap.

bullet journal

bullet journal

De kaft was erg slap en veel bladeren waren ingevuld met voorbeelden, Ideaal als je met januari begint, maar ik begon halve wegen april.

Wel was ik heel enthousiast over het invullen van de Bullet Journal. Toen ik op zoek ging naar stickers, pennen en meer, liep ik langs de boekwinkel en besloot toch eens te kijken bij andere Bullet Journals. Ik zag hier zoveel mooie, stevige, kleinere bullet journals dat ik besloot mezelf te trakteren en een nieuw te kopen.

En nu

Mijn niet goedgekeurde bullet Journal gebruik ik nu als klad versie en mogen de jongens gebruiken om in te tekenen. Mijn nieuwe journal is al helemaal in gebruik. Wat een plezier beleef ik hier aan. Ik heb mijn hobby helemaal gevonden, al loop ik misschien een beetje achter, in de trend. Van de week zal ik eens een artikel schrijven, wat ik nu vooral gebruik bij het tekenen en schrijven.

Het leren redigeren boek is trouwens een aanrader, voor een ieder die moeite heeft met punten, komma’s, leestekens en meer.

Heb jij een Bullet Journal? En zo ja, welke?

foto’s lodiblogt

38 thoughts on “Waarom ik dan toch ook aan een Bullet Journal begon”

  1. Ik heb er eentje gewonnen van de Action! Maar ik gebruik hem eigenlijk niet. Ik heb het gevoel dat ik helemaal geen tijd heb om daar allemaal mooie letters in te zetten voor de dagen van de week. Maar ik blijf ze enorm mooi vinden die, bullet journals.

  2. ik blijf puzzelen over het vrschil tussen een agenda en een bullet journaal…Dat handletteren lijkt me enig, maar dat zeg ik gewoon niet hardop. Ik heb al teveel hoby’s waar ik niet aan toekom 😉

  3. Ik heb een hele stapel hihi maar dat is meer omdat ik niet kon kiezen welke variant ik van action wilde. Daarnaast heb ik er nog 1 van Zamarra Kok met Vogels en nog een Inspirerend leven Bullet Journal. Die laatste twee heb ik overigens gewonnen 😀

  4. Ik was begonnen met bullet journalling in een notitieboek en mijn eigen dagboek, maar ik vond het eigenlijk maar niets. Ik ben duidelijk niet zo van het plannen 😛

  5. Zo zie je maar weer dat je soms een stap gewoon moet nemen. Super leuk om te lezen dat je er nu zoveel plezier aan beleeft. En ook hierbij geld denk ik; oefening baart kunst 😉

  6. Lijkt me heel leuk! En ik wou het ook graag doen maar er het enige probleem bij mij is dat ik een agenda weinig gebruik dus waarom een bulletjournal vanzoveel geld kopen?

  7. Wat leuk dat je een bullet journal begonnen bent! Hij ziet er echt zó leuk uit! Ik wil eigenlijk ook altijd al zo’n bullet journal, maar ik heb al genoeg notitieboekjes, haha 😉

  8. Grappig zo’n bullet journal, ik heb er al een paar keer naar gekeken, maar heb gewoon niet de tijd om me er zo in te verdiepen. Lijk t me wel erg leuk om te doen, zie zoveel voorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *