waarom aan een bullet journal beginnen
Journaling Vrije tijd

Hoe kan je beginnen met een Bullet Journal

Een bullet Journal. Je hoort en leest er erg veel over, maar hoe begin je hier nu aan en waar koop je een goed exemplaar? Welke problemen kan je tegenkomen en hoe maak je de pagina’s eigenlijk? T

Creatief genoeg

Jij ziet ze misschien ook voorbij komen. Prachtig getekende en versierde Bullet Journals. Terwijl de eerste versie natuurlijk helemaal niet zo creatief was. Dit was gewoon een planner. En dat is ook waar je jouw Bullet Journal voor kan gebruiken. Al bene geheel vrij in hoe je het gebruikt. Zelf begon ik nadat ik voor mijn verjaardag een handettering kit kreeg. Ik was hier zo enthousiast over dat ik al snel een boek kocht en wilde meer. Bijvoorbeeld starten met een Bullet Journal. Want toen ik nog een praktijk had, was een simpele agenda prima, maar ik wilde meer. Meer creatief zijn!

Een Bullet Journal kopen

Zonder me echt in te lezen besloot ik een Bullet journal te kopen. Zocht er van alles over op en bekeek de vlogs van Creachick. Hier haalde ik ontzettend veel inspiratie uit. Ik wilde meteen beginnen. En toen merkte ik al snel dat degeen die ik had gekocht eigenlijk niet zo goed was. Het was erg groot, de pagina’s waren te dun en zat vol  met voorbeeld pagina’s waar ik niks aan had.

bullet journal

bullet journal

De kaft was erg slap en veel bladeren waren ingevuld met voorbeelden, Ideaal als je met januari begint, maar ik begon halve wegen april.

Erg enthousiast over het invullen

Wel was ik heel enthousiast over het invullen van de Bullet Journal. Toen ik op zoek ging naar stickers, pennen en meer, liep ik langs de boekwinkel en besloot toch eens te kijken bij andere varianten. Ik zag hier zoveel mooie, stevige, kleinere bullet journals dat ik besloot mezelf te trakteren en een nieuw te kopen.

Aan het werk

Mijn niet goedgekeurde bullet Journal gebruik ik nu als klad versie en mogen de jongens gebruiken om in te tekenen. Mijn nieuwe journal is al helemaal in gebruik. Wat een plezier beleef ik hier aan. Ik heb mijn hobby helemaal gevonden, al loop ik misschien een beetje achter, in de trend. Ik kan mijn creativiteit hier goed in kwijt.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

38 thoughts on “Hoe kan je beginnen met een Bullet Journal”

  1. Ik heb er eentje gewonnen van de Action! Maar ik gebruik hem eigenlijk niet. Ik heb het gevoel dat ik helemaal geen tijd heb om daar allemaal mooie letters in te zetten voor de dagen van de week. Maar ik blijf ze enorm mooi vinden die, bullet journals.

  2. ik blijf puzzelen over het vrschil tussen een agenda en een bullet journaal…Dat handletteren lijkt me enig, maar dat zeg ik gewoon niet hardop. Ik heb al teveel hoby’s waar ik niet aan toekom 😉

  3. Ik heb een hele stapel hihi maar dat is meer omdat ik niet kon kiezen welke variant ik van action wilde. Daarnaast heb ik er nog 1 van Zamarra Kok met Vogels en nog een Inspirerend leven Bullet Journal. Die laatste twee heb ik overigens gewonnen 😀

  4. Ik heb niet echt een bulletjournal, maar gebruik schriftjes waarin in dingen opschrijf als ik een bulletjournal. En pimp soms de pagina’s op met washitape.

  5. Ik was begonnen met bullet journalling in een notitieboek en mijn eigen dagboek, maar ik vond het eigenlijk maar niets. Ik ben duidelijk niet zo van het plannen 😛

  6. Zo zie je maar weer dat je soms een stap gewoon moet nemen. Super leuk om te lezen dat je er nu zoveel plezier aan beleeft. En ook hierbij geld denk ik; oefening baart kunst 😉

  7. Lijkt me heel leuk! En ik wou het ook graag doen maar er het enige probleem bij mij is dat ik een agenda weinig gebruik dus waarom een bulletjournal vanzoveel geld kopen?

  8. Wat leuk dat je een bullet journal begonnen bent! Hij ziet er echt zó leuk uit! Ik wil eigenlijk ook altijd al zo’n bullet journal, maar ik heb al genoeg notitieboekjes, haha 😉

  9. Grappig zo’n bullet journal, ik heb er al een paar keer naar gekeken, maar heb gewoon niet de tijd om me er zo in te verdiepen. Lijk t me wel erg leuk om te doen, zie zoveel voorbeelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.