Hoe kan je beginnen met een Bullet Journal

waarom aan een bullet journal beginnen

Een bullet Journal. Je hoort en leest er erg veel over, maar hoe begin je hier nu aan en waar koop je een goed exemplaar? Welke problemen kan je tegenkomen en hoe maak je de pagina’s eigenlijk? T

Creatief genoeg

Jij ziet ze misschien ook voorbij komen. Prachtig getekende en versierde Bullet Journals. Terwijl de eerste versie natuurlijk helemaal niet zo creatief was. Dit was gewoon een planner. En dat is ook waar je jouw Bullet Journal voor kan gebruiken. Al bene geheel vrij in hoe je het gebruikt. Zelf begon ik nadat ik voor mijn verjaardag een handettering kit kreeg. Ik was hier zo enthousiast over dat ik al snel een boek kocht en wilde meer. Bijvoorbeeld starten met een Bullet Journal. Want toen ik nog een praktijk had, was een simpele agenda prima, maar ik wilde meer. Meer creatief zijn!

Een Bullet Journal kopen

Zonder me echt in te lezen besloot ik een Bullet journal te kopen. Zocht er van alles over op en bekeek de vlogs van Creachick. Hier haalde ik ontzettend veel inspiratie uit. Ik wilde meteen beginnen. En toen merkte ik al snel dat degeen die ik had gekocht eigenlijk niet zo goed was. Het was erg groot, de pagina’s waren te dun en zat vol  met voorbeeld pagina’s waar ik niks aan had.

bullet journal

bullet journal

De kaft was erg slap en veel bladeren waren ingevuld met voorbeelden, Ideaal als je met januari begint, maar ik begon halve wegen april.

Erg enthousiast over het invullen

Wel was ik heel enthousiast over het invullen van de Bullet Journal. Toen ik op zoek ging naar stickers, pennen en meer, liep ik langs de boekwinkel en besloot toch eens te kijken bij andere varianten. Ik zag hier zoveel mooie, stevige, kleinere bullet journals dat ik besloot mezelf te trakteren en een nieuw te kopen.

Aan het werk

Mijn niet goedgekeurde bullet Journal gebruik ik nu als klad versie en mogen de jongens gebruiken om in te tekenen. Mijn nieuwe journal is al helemaal in gebruik. Wat een plezier beleef ik hier aan. Ik heb mijn hobby helemaal gevonden, al loop ik misschien een beetje achter, in de trend. Ik kan mijn creativiteit hier goed in kwijt.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

34 reacties

 1. Ik heb er eentje gewonnen van de Action! Maar ik gebruik hem eigenlijk niet. Ik heb het gevoel dat ik helemaal geen tijd heb om daar allemaal mooie letters in te zetten voor de dagen van de week. Maar ik blijf ze enorm mooi vinden die, bullet journals.

  1. zegt:

   Het kost ook echt veel tijd hoor, moet inzegen. Inheb die tijd, maar kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen zo is.

 2. ik blijf puzzelen over het vrschil tussen een agenda en een bullet journaal…Dat handletteren lijkt me enig, maar dat zeg ik gewoon niet hardop. Ik heb al teveel hoby’s waar ik niet aan toekom 😉

  1. zegt:

   haha dat snap ik, handletteren is echt heel leuk, daar heb je gelijk in.

 3. Ook goed om te weten dat de reviews van versie die je eerst kocht dus heel goed waren. Ik vind online review echt ideaal voordat ik tot een aankoop over ga!

  1. zegt:

   Echt he, id doe het eigenlijk ook altijd, maar was nu zo ongeduldig, zonde achter af.

 4. Tof!! Stiekem wil ik ook maar ik heb zoo geen tijd!

  1. zegt:

   Het is echt erg leuk om te doen, maar vreet tijd.

 5. Ik heb een hele stapel hihi maar dat is meer omdat ik niet kon kiezen welke variant ik van action wilde. Daarnaast heb ik er nog 1 van Zamarra Kok met Vogels en nog een Inspirerend leven Bullet Journal. Die laatste twee heb ik overigens gewonnen 😀

  1. zegt:

   Gaaf! Ja jij bent ook echt verslaafd er aan he! Zo leuk om te lezen.

 6. Elisabeth zegt:

  Ik heb niet echt een bulletjournal, maar gebruik schriftjes waarin in dingen opschrijf als ik een bulletjournal. En pimp soms de pagina’s op met washitape.

  1. zegt:

   leuk, washitape vind ik ook o leuk. En eens schrijft kan natuurlijk ook gewoon.

 7. zegt:

  Ik heb er 4 liggen, vind ze zo leuk. Maar worden idd meer door mijn dochter gebruikt om in te kleuren

  1. zegt:

   haha , worden ze in vedergeval wel gebruikt.

 8. zegt:

  Was ik maar zo creatief, haha. Ik vind het er altijd heel erg leuk uitzien, maar ik ben het type die het uiteindelijk niet kan bijhouden.

  1. zegt:

   En dan is het zonde,want dan gaat het alleen maar frustreren. Ik ben zo niet creatief, maar merk wel batik het steeds meer word hierdoor.

 9. zegt:

  Klopt, plannen moet echt je ding zijn, anders is het volgens mij ook niks.

 10. zegt:

  dat is zeker zo, en dat maakte ook erg leuk.

 11. Ik heb er zelf een van de action 🙂
  Ik gebruik hem als een globale planner en om wat dingen in kwijt te kunnen die niet in mijn gewone agenda passen en niet in de maschaplanner kunnen.

 12. Daisy zegt:

  Lijkt me heel leuk! En ik wou het ook graag doen maar er het enige probleem bij mij is dat ik een agenda weinig gebruik dus waarom een bulletjournal vanzoveel geld kopen?

 13. zegt:

  Ik vind dit er altijd zo mooi en leuk uitzien! Maar ik hou het maar even bij mijn gewone, simpele planner 🙂

 14. zegt:

  Ik zou het niet kunnen omdat ik niet creatief genoeg ben!

 15. zegt:

  Ik vind ze supertof, maar het zelf maken kost me denk ik toch teveel tijd… Wie weet in de toekomst ooit 😉

 16. Super dat je hiermee aan de slag gaat! ik heb te weinig tijd en te weinig creativiteit om hiermee te starten 🙂

 17. zegt:

  Ik heb het nog altijd niet, maar wil er echt zeer graag eentje! Want ik vind echt echt mega tof!

 18. zegt:

  Leuk om dat dan x aantal jaren nog eens door te bladeren 🙂

 19. zegt:

  Ik ben er denk ik niet creatief genoeg voor… Vind het wel altijd heel mooi om te zien, maar om het zelf te doen.. Ik weet het niet

 20. zegt:

  Goed gelukt! Ik gebruik het ook niet omdat ik er niet handig genoeg voor ben. Of creatief.

 21. zegt:

  Ben je ook al langs de Action geweest? Daar hebben zoveel leuke spulletjes die je kunt gebruiken voor je Bullet Journal.

 22. Ik vind het erg mooi! Zeker weten, alleen ben ik er niet creatief genoeg voor en de tijd alleen al die er in gaat zitten! Misschien als het hier wat rustiger is haha

 23. zegt:

  Wat leuk dat je een bullet journal begonnen bent! Hij ziet er echt zó leuk uit! Ik wil eigenlijk ook altijd al zo’n bullet journal, maar ik heb al genoeg notitieboekjes, haha 😉

 24. zegt:

  Grappig zo’n bullet journal, ik heb er al een paar keer naar gekeken, maar heb gewoon niet de tijd om me er zo in te verdiepen. Lijk t me wel erg leuk om te doen, zie zoveel voorbeelden.

 25. zegt:

  Ik heb geen bullet journal. Wel een succesagenda.

 26. Balou zegt:

  Wauwie heerlijk om zo creatief bezig te zijn, ik ben ook aan het twijfelen om eraan te beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept