Winter date nights voor thuis
Lifestyle

Winter date nights voor thuis

Ondertussen zijn we het gewend, thuis zitten. Maar misschien snak je af en toe wel eens naar een date night samen met je partner. Wat zijn nu leuke winter date nights voor thuis? Nu tijdens de lockdown, maar ook voor later als we wel weer meer kunnen?

Lockdown en thuisonderwijs

De lockdown duurt alweer even en laten we hopen dat dit de laatste keer zal zijn, want wat worden we allemaal beperkt in onze leegruimte. Hoe gaat het met jou? En met jou en je partner? Houden jullie het allemaal een beetje vol?

Sterk staan

Ben jij gewend om de kinderen af en toe even naar opa en oma te brengen of een oppas te regelen voor date nights met je partner? Maar hoe gaat dat nu? Werken jullie beide al sinds maart vorig jaar thuis? Wat doe je nu je samen niet weg kan naar een restaurant of de bioscoop?

Leuke winter date nights thuis

Samen moeten we het er van maken. Samen staan we namelijk sterk en dat betekent ook dat je af en toe de kinderen op tijd naar bed kan sturen en samen kan genieten van winter date nights thuis. Nu omdat we in lockdown zitten, maar anders ook puur omdat we in de winter nu eenmaal minder behoefte hebben om de kou in te gaan.

Tips voor een date night thuis:

Kleed je leuk aan

Wat voor winter date nights je ook gaat hebben, kleed je leuk aan. Zit nu eens niet in je joggingbroek of oude trui, maar trek die leuke jurk aan en maak je op. Deze date night kan je de deur misschien niet uit, je kan je wel leuk opdoffen voor je partner.

Paint & Wine

Ken jij Paint & Wine al? Dit is overgewaaid uit Amerika en ideaal voor een leuke date night. Samen gezellig een wijntje drinken en meteen samen schilderen. Zet de schilders ezels klaar, plaats er een schildersdoek op en begin maar. Toon je creativiteit!

Hou een film avond

Nu eens even geen kinderfilms, maar zoek een leuke film uit waar jullie beide gelukkig van worden. Schenk wat lekkers in, pak er wat te knabbelen bij en geniet van je date night samen op de bank.

Kook samen

Pak de receptenboeken uit de kast, koop de ingrediënten en ga samen koken, niet alleen gezellig, maar dan heb je ook eens even tijd om met elkaar te kletsen en na het koken, heerlijk samen opeten.

Thuis date nights

Af en toe zin in wat frisse lucht? Waarom gaan jullie niet samen naar buiten. Gewoon in de tuin. Zet een vuurhaard aan, warme chocolademelk of gluhwein erbij en genieten van het samen zijn.

Hou de aandacht bij elkaar

Misschien heb je wel wat aan deze tips en mocht je er nog meer zoeken. Mam is de hort op geeft 10 activiteiten voor als je ‘s avonds de deur niet uit mag. Vergeet in ieder geval niet dat je samen bent en af en toe ook tijd samen door moet kunnen brengen.

foto pixabay

Meer artikelen

7 thoughts on “Winter date nights voor thuis”

  1. We hebben regelmatig date nights en dan kleden we ons mooi aan en gaan we uitgebreid thuis ‘uiteten’ . Zo leuk is dat! Toevallig zijn de kids dit weekend bij opa&oma dus het wordt weer date Night!! Fijn weekend!

  2. Superfijne tips Lodi! Heel belangrijk inderdaad om aandacht voor elkaar te blijven hebben. De sleur komt er in door Corona, want we kunnen niet veel buiten de deur doen. Maar elke dag er proberen iets van te maken blijft key xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *