beanie haken makkelijk en snel
Creativiteit

Beanie haken- Een eenvoudig patroon met een bol Royal wol

Makkelijk en snel een beanie haken, met maar een bol Royal van de Zeeman. Het kan mooi nog even nu het nog koud is buiten. Want hoe fijn is het om een warm hoofd te hebben en warme oren als je buiten aan het wandelen bent. Deze beanie haak je no-time! Met een bol wol!

Wat is een beanie

Wat is een beanie precies? Het is toch een muts? Maar waarom heet het dan anders? Een beanie is een lekkere warme muts die jouw hoofd en oren tijdens koude dagen goed warm houdt. Nu heb je mutsen en je hebt beanies. Het grote verschil is eigenlijk dat een beanie wat langer en smaller is. waardoor de achterkant van de beanie altijd een beetje hangt en niet geheel op je hoofd zit, zoals bij een muts. Draag de beanie tot je haarrand net zoals je bij een normale muts zou doen. Laat de achterkant lekker los bungelen en voila: je hebt de trendlook van een beanie te pakken.Ik zelf vind een beanie helemaal leuk bij mijn Bohemain leefstijl passen. Ik draag graag hoeden en als het nu koud is wissel ik deze af met een beanie.

Zelf een beanie haken

Onlangs haakte ik een paar knuffels voor de jongens en had nog wol over. Ik zocht online naar een patroon van een beanie en vond deze bij RosieCrochetdays. Deze website lijkt gesloten, de dame die de beanie maakte reageert nergens op en na 2017 heeft ze ook niks meer geplaatst. Ook op Social Media vind ik haar niet meer terug. Omdat ik las dat men toch vragen had over de beanie en ik het patroon heb aangepast, aangezien met haar patroon de beanie veel te groot werd, heb ik het patroon uitgeschreven en plaats ik het hier.

Makkelijk en snel

Deze beanie haak je heel snel en makkelijk en is ook voor beginnende makers prima te doen.

Wat heb je nodig om deze beanie te haken

  • 1 bol Royal van Zeeman
  • Haaknaald 5
  • Toerenteller
  • marker
  • stopnaald

Hoe haak je deze beanie?

Begin met het opzetten van 6 losse + 1 keer losse

Haak 66 toeren en pas dan even of de band goed past. Wil je hem groter of kleiner maken, meer of minder dan met 3 toeren.

66 toeren
Beanie haken- makkelijk en snel patroon

Haak de twee kanten aan elkaar en haak bovenop een rand vasten. Let goed op en tel even na dat je in alle keerlossen een vaste steek haakt.

Haak de twee zijdes aan elkaar
Beanie haken, makkelijk en snel patroon
Haak een rand vasten op de boord

Je hebt nu 66 steken begin met de eerste V-steek. * 2 stokjes samenhaken-2 losse- 2 stokjes samenhaken-* 2 steken overslaan. Ga hier de hele eerste toer mee verder.

Beanie haken, makkelijk en snel patroon
begin met de eerste toer V-stiches

Ben je weer bij de eerste V-steek haak dan een halve vasten in de eerste tussen losse en begin hier met * 2 stokjes samenhaken-2 losse- 2 stokjes samenhaken* en ga zo door

Haak 15 toeren en maak dan de bovenkant vast. Dat doe je door je haakwerk tegen elkaar aan te leggen en met een halve vast vast te maken. Je beanie draaien en ook daar de helften op elklaar leggen en vastmaken met een halve vaste. Het is lastig uit te leggen maar super makkelijk. Voor duidelijke uitleg over het vastmaken van de bovenkant van de beanie zie dit filmpje:

Het resultaat

Het resultaat is een lekkere warme beanie die super makkelijk te haken is en door de goedkope wol (€0,99 per bol bij de zeeman) kan je er net zoveel maken als je zelf wil, in elke willekeurige kleur. Wil je nu wel een beanie, maar kan je niet haken? Je kan er natuurlijk ook gewoon een kopen. Want een beanie voor heren of dames, zijn zo lekker warm in de winter!

Beanie haken- makkelijk en snel patroon

Mocht je deze beanie nu ook gaan maken, laat me dit dan weten door me te taggen op Instagram, Facebook of Twitter

Meer artikelen

4 thoughts on “Beanie haken- Een eenvoudig patroon met een bol Royal wol”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.