Beanie haken- Eenvoudig patroon met een bol Royal wol

beanie haken makkelijk en snel

Wil jij een lekkere warme muts haken? Dan heb ik een heel makkelijk en snel patroon voor een beanie haken waarbij je maar een bol Royal wol van de Zeeman nodig hebt. Leuk om te doen en omdat het zo een makkelijk patroon is kan je voor iedereen in huis een branie haken in zijn of haar favoriete kleur. Deze beanie haak je no-time! Met een bol wol!

Wat is een beanie

Wat is een beanie precies? Het is toch een muts? Maar waarom heet het dan anders? Een beanie is een lekkere warme muts die jouw hoofd en oren tijdens koude dagen goed warm houdt. Nu heb je mutsen en je hebt beanies. Het grote verschil is eigenlijk dat een beanie wat langer en smaller is. waardoor de achterkant van de beanie altijd een beetje hangt en niet geheel op je hoofd zit, zoals bij een muts. Draag de beanie tot je haarrand net zoals je bij een normale muts zou doen. Laat de achterkant lekker los bungelen en voila: je hebt de trendlook van een beanie te pakken.

Zelf een beanie haken

Onlangs haakte ik een paar knuffels voor de jongens en had nog wol over. Ik zocht online naar een patroon van een beanie en vond deze bij RosieCrochetdays. Deze website lijkt gesloten, de dame die de beanie maakte reageert nergens op en na 2017 heeft ze ook niks meer geplaatst. Ook op Social Media vind ik haar niet meer terug. Omdat ik las dat men toch vragen had over de beanie en ik het patroon heb aangepast (aangezien met haar patroon de beanie veel te groot werd) heb ik het patroon uitgeschreven en plaats ik het hier. Ik gebruikte een bol wol van de Zeeman, hier heb je genoeg aan.

Koop jouw kleur Royal Wol bij Zeeman

Makkelijk en snel

Deze beanie haak je heel snel en makkelijk en is ook voor beginnende makers prima te doen.

Wat heb je nodig om deze beanie te haken

 • 1 bol Royal van Zeeman
 • Haaknaald 5
 • Toerenteller
 • marker
 • stopnaald

Hoe haak je deze beanie?

Begin met het opzetten van 6 losse + 1 keer losse, begin nu met het haken van een boord met vaste steken.

Haak 66 toeren en pas dan even of de band goed past. Wil je hem groter of kleiner maken, meer of minder dan met 3 toeren.

66 toeren
Beanie haken- makkelijk en snel patroon

Haak de twee kanten aan elkaar en haak bovenop een rand vasten. Let goed op en tel even na dat je in alle keerlossen een vaste steek haakt.

Haak de twee zijdes aan elkaar
Beanie haken, makkelijk en snel patroon
Haak een rand vasten op de boord

Je hebt nu 66 steken ( meer of minder kan ook, net hoe groot je hoofd is, maar denk er aan, altijd in 3-voud ( dus 60, 63, 66 ,69) begin met de eerste V-steek. * 2 stokjes samenhaken-2 losse- 2 stokjes samenhaken- 2 steken overslaan*. Ga hier de hele eerste toer mee verder.

Beanie haken, makkelijk en snel patroon
begin met de eerste toer V-stiches

Ben je weer bij de eerste V-steek haak dan een halve vasten in de eerste tussen losse en begin hier met * 2 stokjes samenhaken-2 losse- 2 stokjes samenhaken- 2 steken overslaan* en ga zo door

Haak 15 toeren en maak dan de bovenkant vast. Dat doe je door je haakwerk tegen elkaar aan te leggen en met een halve vast vast te maken. Je beanie draaien en ook daar de helften op elklaar leggen en vastmaken met een halve vaste. Het is lastig uit te leggen maar super makkelijk. Voor duidelijke uitleg over het vastmaken van de bovenkant van de beanie zie dit filmpje:

Het resultaat

Het resultaat is een lekkere warme beanie die super makkelijk te haken is en door de goedkope wol (€0,99 per bol bij de zeeman) kan je er net zoveel maken als je zelf wil, in elke willekeurige kleur. Wil je nu wel een beanie, maar kan je niet haken? Je kan er natuurlijk ook gewoon een kopen. Want een beanie voor heren of dames, zijn zo lekker warm in de winter!

Meer leuke mutsen? Kijk eens bij Bol.com

Beanie haken- makkelijk en snel patroon

Mocht je deze beanie nu ook gaan maken, laat me dit dan weten door me te taggen op Social Media.

Patroon en foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

12 reacties

 1. Felice Veenman zegt:

  grappig patroon, lijkt me supper handig voor rest verwerking ( ik probeer altijd alle restjes op te haken

  1. zegt:

   klopt, dit waren ook restjes geen van een trui en een knuffel 🙂

  2. Goed plan. Ziet er ook erg leuk uit de beanie. Zal wel weer moeten oefenen met haken, nooit echt handig in geworden, meer gebreid.

 2. zegt:

  Goh, ooit heb ik dit wel geleerd op de lagere school, maar zou nu totaal niet weten hoe ik zoiets moet beginnen joh.

 3. Melanie zegt:

  De eerste toer, 6 losse en keerlosse en wat voor steek haak je dan 66 toeren? Want dat staat er niet bij 🙂

  1. zegt:

   Je maakt dan66 toeren van v-steken: begin met de eerste V-steek. * 2 stokjes samenhaken-2 losse- 2 stokjes samenhaken-* 2 steken overslaan. Ga hier de hele toer mee verder.
   Je hebt gelijk, er moet in het eerste stuk staan, haak 6 toeren en pas dan even in plaats van 66, ik pas het meteen aan.

   1. Anneke zegt:

    Ik snap het nu al helemaal niet meer. Er staat nu 6 lossen haken plus 1 keerlosse. En dan 6 toeren.
    Moet dit dan 66 lossen en een keerlosse zijn?

    1. zegt:

     Nee, je haakt 6 losse en 1 keerlosse en gaat dan verder met vaste steken ‘V’. Hoeveel toeren je maakt is afhankelijk van de grote van je hooft. Ik had 66 toeren van 6 vaste steken gemaakt.

     Maak de band vast en maak in de keerlosse, allemaal vaste steken, vanhier uit ga je verder met het patroon.

     1. zegt:

      ik hoop dat het zo duidelijk is. Groetjes Lodi

 4. Jolanda zegt:

  Ja, dat heb ik dus ook. Ik heb gewoon 6 losse en 46 toeren stokjes gedaan.

 5. zegt:

  Hoi, een vraagje over de beanie waar ik vol enthousiasme aan ben begonnen: ik ben nu bij de * 2 stokjes samen haken etc* maar is het overslaan van 2 steken slechts eenmalig of staat het* verkeerd?
  Ik kom er niet helemaal uit. Met dank voor het delen van het leuke patroon!

  1. zegt:

   Je hebt helemaal gelijk, het * staat verkeerd, deze moet na de het 2 steken overslaan staan. Deze moet namelijk na elke V stich herhaald worden. Ik zal het even veranderen in het artikel. Voor het uiteindelijk vastmaken van de beanie kan je eventueel naar het filmpje kijken, hoe ik dat heb gedaan. Veel plezier met haken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept