Een verhuizing- tips voor het inpakken van verhuisdozen

Een verhuizing- tips voor het inpakken van verhuisdozen

Heb jij verhuisplannen, ga je verhuizen of ben je actief aan het zoeken naar een huis, dan ben je zeker niet de enige. Ondanks de woningschaarste en de torenhoge prijzen van bestaande woningen, stijgt het aantal verhuizingen. Verhuizen kan je zelf, maar je kan ook hulp inroepen. Vandaag mijn tips voor het inpakken van jouw spullen bij een verhuizing.

Grote groei in de Randstad

Het aantal verhuizingen blijft toenemen en hier betreft het vooral de Randstad waar de groei het hoogst is. Volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn het vooral ouderen die verhuizen naar andere regio’s. Uit de algemene verhuiscijfers blijkt dat Nederlanders gemiddeld zeven keer in hun leven verhuizen. Voor mij klopt dt trouwens precies!

Professioneel door Erkende Verhuizers

Natuurlijk kan je de verhuizing zelf regelen, maar de meeste verhuizingen worden gedaan door professionele verhuizers. Veel verhuisbedrijven zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Dit geeft je toch een zekerheid voor het vakkundig en veilig verhuizen van de inboedel. Tijdens de verhuizing is de inboedel verzekerd tot een maximaal bedrag. Is er verhuisschade? Dan wordt dit tegen nieuwwaarde vergoed. Ook worden er andere zekerheden geboden zoals een verhuis- en een aanbetalingsgarantie.

Inpakken, zelf doen of laten doen?

Ga je verhuizen dan heb je de keuze over het inpakken. Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf kan namelijk gekozen worden voor het zelf inpakken van de kleinere spullen of dit door het verhuisbedrijf te laten doen. Meestal krijg je speciale verhuisdozen en beschermingsmaterialen in bruikleen. De grote en zware meubels en het (de)monteren van bepaalde meubels is dan een klus van de verhuizers. Het bedrijf beschikt over de benodigde transportmiddelen en heeft de nodige ervaring om de kostbare spullen onbeschadigd naar het nieuwe adres te brengen.

De juiste bescherming

Je hoeft zeker niet bang te zijn voor je goede spullen. Huisraad wordt veelal beschermd met wikkelfolie en met een verhuisdeken. Verhuisdekens zijn gemaakt van polyester en katoen. Het is een sterk materiaal wat een goede bescherming biedt. Pakdekens zijn er ook op rol. Dit is ideaal als de bescherming op maat gemaakt moet worden. 

Verhuisdozen in maten

Er bestaan verschillende soorten verhuisdozen bedoeld voor specifieke spullen, zoals servies en glaswerk, garderobe, boeken en planten. Het maximale gewicht van een doos mag 15 kilogram bedragen. Er zijn ook emigratie verhuisdozen. Deze verhuisdozen zijn drie keer zo groot als een standaard verhuisdoos en vooral bedoeld voor grotere lichtgewicht spullen.

Inzicht in het inpakken

Enig inpak inzicht is wel nuttig, bijvoorbeeld bij glaswerk. Er zijn verdeeldozen, maar die beschermen niet optimaal. Wikkel het wijnglas in een sok en bescherm aardewerk met een handdoek. Oude kranten vormen een uitstekende opvulling in de dozen. Beschik je niet over de juiste inpakvaardigheid, kies dan voor de inpakservice van de verhuizer.

Lees ook: Zonder stress verhuizen naar een nieuwe woning.

Je verhuizing makkelijker maken

Een verhuizing is een hele klus, dat is gewoon zo. Vaak is het ook niet alleen de verhuizing waar je druk mee bent, maar heb je misschien ook meteen verbouw plannen of ben je druk met het zoeken van nieuwe meubels. De hulp inroepen van een verhuisservice is zeker niet verkeerd. Kijk voor je gaat verhuizen, wat jou het beste past en uitkomt.

Lees ook: Een grote verbouwing? Roep de hulp in van een aannemer.

foto gratis afbeelding van congerdesign via Pixabay/ samenwerkingOver de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept