Waarom kiezen voor een PVC vloer in huis?

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Is de vloer in jouw woning toe aan vervanging? Wil je switchen van laminaat naar PVC? Ga je binnenkort verhuizen? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je van plan bent om een nieuwe vloer uit te zoeken. Misschien twijfel je nog tussen verschillende vloersoorten. In dit artikel de belangrijkste voordelen van een PVC vloer op een rij.

De Voordelen van een PVC vloer

Voordelen van deze vloer is er in overvloed. Ga je nu verhuizen, verbouwen of wil je gewoon een nieuwe vloer. Met dit artikel kan je een weloverwogen beslissing maken bij het uitkiezen van een nieuwe vloer:

1. Voorkomt geluidsoverlast

Polyvinyl-chloride, kortweg afgekort naar PVC, is de chemische formule waaruit een PVC vloerdeel bestaat. Dit zegt waarschijnlijk niet zo veel. Wat wel belangrijk is om weten, is dat een PVC vloer door deze formule tot de elastische vloerbedekkingen behoort. Met andere woorden: PVC-vloeren hebben een geluiddempende werking dankzij de materiaalopbouw. Dit komt in drukke huishoudens, maar ook in appartementen erg van pas om geen geluidsoverlast te bezorgen aan je onderburen.

2. Verkrijgbaar in verschillende varianten

Een vloer uitkiezen is heel persoonlijk. Als jij een grijze PVC-vloer mooi vindt, kan een ander hier heel anders over denken. En dat is natuurlijk prima, want smaken verschillen. Wat wel prettig is dat PVC vloerdelen in verschillende kleuren en mooie dessins leverbaar zijn. Kortom, er is dus voor ieder wat wils! De vraag is echter wel of je voor klik PVC of dryback PVC kiest. Klik PVC kun je direct over een bestaande vloer heen leggen. Dit in tegenstelling tot een dryback PVC vloer waar de ondergrond eerst geëgaliseerd moet worden. Vervolgens wordt de vloer verlijmd aan de vloer eronder. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van deze type vloer en vraag desnoods vloerenadvies aan een interieurarchitect.

3. Slijtvast

Heb je een woning met kinderen? Dan weet jij net zo goed als ik dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Gelukkig staat een PVC vloer bekend om zijn slijtvastigheid. Je kunt een PVC vloer daarom als een lange termijn investering zien. Dit verklaart ook waarom hotels en winkels vaak voor deze type vloer kiezen. De vloer is namelijk gemakkelijk te onderhouden omdat deze waterafstotend is. Het enige wat je hoeft te doen is met een vochtige doek of dweil de vloer te reinigen. Kind kan de was doen!

Waar kies jij voor

De vloer bij ons in de woonkamer begint slijtage plekken te vertonen, vandaar mijn interesse voor een nieuwe vloer.Ik vind het ook wel heel leuk om weer eens bezig te zijn met vernieuwingen in huis. Wat dat is het met een vloer net als met de inrichting van je huis. Zo af en toe is het aan verandering toe. Het geeft je huis meteen een hele andere sfeer. Nu ik zo de voordelen van PVC vloeren op een rij heb staan, weet ik wel hoe goed dit in ons huishouden zou passen.

foto pixabay/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Wij zijn momenteel ook bezig met het uitkiezen van een nieuwe vloer en overwegen ook PVC. Ook een gietvloer is nog in de race als onze nieuwe vloer, maar ik twijfel nog enorm. Bedankt voor deze handige blog met voordelen, ben ik weer wat wijzer van geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept