Hoe geef je jouw woonkamer die stoere industriële look
Wonen

Hoe geef je jouw woonkamer die stoere industriële look

Wil jij je woonkamer een stoere industriële look geven, zonder meteen alles aan te moeten pakken of veel geld kwijt te zijn? Met een kleine aanpassing van een nieuwe vloer of een vintage woon accessoire geef jij je huiskamer een hele nieuwe uitstraling. Hoe? Dat lees je hier.

Een industriële look in de woonkamer

Industrieel in de woonkamer kan een mooie selectie van functionele, rauwe en robuuste producten zijn. Een industrieel interieur is veel al herkenbaar aan de combinatie van donkere kleuren zoals zwart, in een combinatie met grijs en wit en weinig woonaccessoires, maar laat dat wat er wel is goed in het oog springen. Wil je nu niet meteen je hele woning veranderen of heb je misschien minder budget, maar zou je wel graag die stoere industriële look in jouw huiskamer willen, kies dan voor een goede basis met een mooie vloer.

Waarom zou je je huiskamer willen veranderen?

Veel mensen werken nu al bijna een jaar thuis. Misschien ben jij ondertussen je woning wel een beetje zat en zou je wel iets willen veranderen zonder meteen heel veel geld uit te geven of tijden in een verbouwing te zitten. Kleine aanpassingen in huis kunnen dan heel goed. Steeds vaker kiezen mensen voor een stoere industriële look in hun woonkamer. Logisch want het gebruik van hout in het interieur geeft die warme sfeer in huis.

Met minder budget ook verandering aanbrengen

Niet te veel geld uitgeven, maar wel je woonkamer veranderen, begin dan eens met de vloer. Met een nieuwe vloer geef je jouw huis meteen een heel ander uiterlijk:

De vloer aanpassen

Waarom zou je bij een industriële look kiezen voor PVC vloeren? Deze vloeren zijn net zo mooi als echt hout of steen, net zo gemakkelijk te leggen als laminaat en net zo duurzaam als het sterkste vinyl. Deze vloeren zijn onverwoestbaar, makkelijk schoon te houden, in elke vorm, structuur en kleur te krijgen, ideaal voor huizen met vloerverwarming en het gaat langer mee dan laminaat of hout. Met een PVC vloer kan je zorgen voor die stoere robuuste, gemêleerde industriële look.

Laat de accessoires er uit springen

Een stoere industriële look past prima met vintage. En alhoewel je bij het industriële meestal voor weinig accessoires gaat, kan je dan natuurlijk wel zorgen dat je dat dit er in je woonkamer dan ook echt uitspringt. Zo dachten wij thuis ook en nadat we telkens op een klok keken die achter liep, trakteerden we ons zelf op een imposante industriële wandklok van Chantal Brando. Deze klok is groot heeft een zwarte metalen rand en romeinse cijfers. Er staat een afbeelding van de wereld op de achtergrond. De vintage uitstraling en het robuuste van de klok zorgt dat deze een echte eyecather is in huis!

Hoe geef je jouw woonkamer die stoere industriële look

Meer veranderingen aan je huiskamer

Wil je nu nog meer veranderen, dan zijn industriële meubels natuurlijk super mooi, maar dat kost meteen wel meer. Minder budget, dan kunnen een paar mooie planten ook al zorgen voor een hele nieuwe look van je huis. En zoek je nu nog meer inspiratie, kijk dan eens op mijn Pinterest bord met interieur tips.

Lees ook: Meer groen in huis met planten. Maak je eigen Urban Jungle.

Lees ook: Ook leuk, deze industriële look in de badkamer.

foto’s lodiblogt/samenwerking

9 thoughts on “Hoe geef je jouw woonkamer die stoere industriële look”

  1. wij willen binnenkort als de winkels weer open gaan ook weer eens gaan shoppen voor nieuwe items voor in de woonkamer

  2. ik vind die wandklok erg leuk, maar ik heb al 3 klokken in kamer en keuken. De enige klok die echt de tijd aan geeft is de klok van de oven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.