Zonder stress verhuizen naar een nieuwe woning

Zonder stress verhuizen naar jouw nieuwe woning

Heb jij plannen om te verhuizen, ben jij naar huizen aan het kijken of ga je op kamers in het nieuwe schooljaar? Ga je samenwonen, van een huur naar een koophuis of heb jij je nieuwe woning al gevonden? Verhuizen geeft veel stress, maar dat is helemaal niet nodig. Hoe, dat lees je hier.

Verhuizen zonder stress

Wanneer je gaat verhuizen wil je het liefst alles in eigen hand houden en dat kan ook want verhuizen kan je zelf heel goed doen. Nu zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en wat heel belangrijk is, is een goede voorbereiding. Maar hoe plan je een verhuizing? Want of je nu naar een studentenflat gaat, je gaat samenwonen in jullie eerste huurwoning of gaat verhuizen naar een koopwoning, een checklist met handige tips is altijd makkelijk om jouw nieuwe woning zo snel mogelijk en stressvrij te kunnen betrekken.

Een checklist voor wanneer je gaat verhuizen

Verhuizen is leuk, helemaal wanneer jij jouw droomhuis hebt gevonden, maar waarom zeggen zoveel mensen na afloop van een verhuizing dan altijd ‘dit nooit meer.’ Veelal omdat mensen het verhuizen niet goed inschatten. Want ga maar eens na hoeveel er moet gebeuren voor jij in je nieuwe woning terecht kan. Nu is er natuurlijk een groot verschil of je van huis uit naar een studentenflat gaat verhuizen. Hiervoor zal je nu eenmaal minder stress hebben dan waneer jij een eigen woning koopt. Waarbij zoveel meer komt kijken dan alleen het huis kopen. Maar ook het verschil of je in een huis komt die ‘af’ is of wanneer er eerst nog een grote verbouwing plaats moet vinden. Geen verhuizing is met elkaar te vergelijken, maar dat een nieuwe woning betrekken kan zonder te veel stress, dat is zeker zo, maar gebruik wel een checklist!

Wat komt er allemaal kijken bij een nieuwe woning

Want verhuizen vraagt nu eenmaal veel van je, het vraagt tijd, flexibiliteit en organisatie talent. Denk maar aan huurtoestlag wanneer je gaat huren, een hypotheekaanvraag, notaris kosten etc wanneer je een huis koopt, maar ook adres wijzigingen, een parkeerplek regelen wanneer je in de stad gaat wonen, gas-licht en water stopzetten in het oude huis en weer opstarten in het nieuwe huis. De zoektocht naar een andere huisarts, tandarts etc. Een nieuwe woning klinkt zo leuk, maar zorg ook dat je goed voorbereid te werk gaat om de verhuizing ook zo stress vrij mogelijk door te komen. Zodat wanneer je dan in je nieuwe woning zit, je ook meteen happy en tevreden bent.

Moeten er verbouwingen plaatsvinden

Een checklist kan je helpen om orden te houden, niets zo fijn dan het door kunnen strepen van taken. Zet in je checklist ook een planning. Momenteel wordt er veel verhuist en je ziet ook op vele plekken nieuwe keukens en badkamers komen. Heb jij je droomhuis gevonden en moet er in deze nieuwe woning een nieuwe badkamer, toilet, keuken of een andere verbouwing. Denk er dan wel aan dat er een wachttijd kan zijn van vaklui. Informeer eerst wat de mogelijkheden zijn en besluit anders om tijdelijk met de oude keuken of badkamer te leven, voor hier een nieuwe geplaatst kan worden. Deze keuze is natuurlijk geheel aan jou, maar denk wel dat wil je wachten met intrekken in je nieuwe huis tot deze geheel klaar is, je dan wel met een dubbele hypotheek of huur zit.

Lees ook: Verbouwing aan je huis voor meer ruimte.

Een goede voorbereiding is essentieel

Een checklist voor een verhuizing helpt jou bij een goede voorbereiding. Zo voorkom je door een lijst met al wat moet gebeuren dat je op het laatst voor verrassingen komt te staan. Op de website van verhuizenkunjezelf vind je alle noodzakelijke informatie die nodig is voor een geslaagde verhuizing. Gebruik hun overzicht en checklist en ontdek hoe jij efficiënt en met zo min mogelijk stress kunt verhuizen.

Werken met een checklist

Verhuis zonder stress en begin meteen fris en fruitig in jouw nieuwe woning, print de checklist uit. Streep weg wat je hebt gedaan en hou overzicht in wat er nog moet gebeuren en zorg op deze manier dat de verhuizing leuk is en je later terug kijkt op een stressvrije periode. Veel woonplezier!

Lees ook: Een verhuizing- tips voor het inpakken van verhuisdozen.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept