Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom: een echte familietent
Reizen

Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom: een echte familietent

Zoek jij een nieuwe tent? Een familietent voor minimaal 4 personen? En zie je ook door de vele tenten niet meer wat nu een geschrikte tent is voor jouw gezin? Wij zijn zeer tevreden over de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom. Onze ervaringen lees je hier.

Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

De ontwikkelingen van tenten hebben niet stilgestaan, daar is de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom een voorbeeld van. Tenten worden steeds groter, steviger, makkelijker op te zetten en bestand tegen alle weersomstandigheden. De Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom is een echte familietent. Daar zijn wij deze zomer wel achter gekomen.

Een nieuwe tent kopen

Vorig jaar in de zomervakantie verbleven wij in Zwitserland. Onze tent was veel gebruikt en begon steeds meer slijtage te vertonen, niet fijn wanneer je kampeert in de alpen. Nu had deze tent geen schuld. Hij had vele jaren, weer en wind overleeft en was gewoon toe aan vervanging. Wij kamperen veel en weten ondertussen ook wat we wel en niet aan een tent willen. Nu vorig jaar de tent kapot ging besloten we eind augustus een nieuwe tent te kopen. We zochten een familietent, waar we vooral genoeg ruimte in zouden hebben bij slecht weer. Ook wilden we deze keer nu eindelijke eens af van die lekkage’s en nattigheid in de tent die we de afgelopen jaren vaak hebben gehad bij hevige regenval.

Een familietent

De Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom bestelden we vorig jaar aan het eind van de zomervakantie. We hebben deze toen een keer opgezet op het veldje voor ons huis. Het opzetten ging prima en al schrok ik wel even van hoe groot de tent was – je wil een familietent of niet-, we waren zeer tevreden. Dit jaar konden we hem dan eindelijk daadwerkelijk uitproberen. We gingen drie weken naar het Zwitserse Berner Oberland. Omdat we de tent vorig jaar al een keer hadden opgezet, wisten we nu precies hoe dit moest. Dit ging zeer voorspoedig. En alhoewel de tent groot is, viel dit nog reuze mee wanneer ik de andere tenten op de camping zag.

De voordelen

Het voordeel van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom is dat het een echte familietent is. Er zitten drie binnententen in die plaats bieden aan zes personen. Door de speciale verduisterende binnententen zijn deze erg donker en heb je ’s morgenvroeg geen last van het licht. Ook voor jonge kinderen is dit fijn slapen, wanneer ze ’s avonds naar bed gaan. De slaapcabines zijn echt donker.

Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom: een echte familietent

Stevig en betrouwbaar

Het stalen frame van deze familietent zorgt voor veel stabiliteit, ook bij slecht weer. Er is genoeg ruimte voor al je spullen. Maar het meest ideaal is dat deze familietent een kuiptent is. Het is een tent in een geheel, bij regen loopt het water dus niet de tent in. Ook is de grote binnenruimte is ideaal. We hadden deze vakantie een aantal keren ’s avonds en ’s nachts regen. ’s Avonds konden we prima binnen zitten. We hadden een extra vloerkleed voor in de tent gekocht, zodat we zonder problemen onze campingstoeltjes hierin konden zetten. De vloer kan nu niet beschadigd raken. En er was genoeg ruimte voor alle stoelen en een tafel.

Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom: een echte familietent

Opzetten en afbreken

Bij het opzetten en afbreken van deze familietent iis het goed om een paar dingen te weten. Zo kan je de tent als je wil in je eentje opzetten, maar met twee is nu eenmaal net even makkelijker. De tentstokken hebben een kleur, de kleur corenspondeert met de kleur label bij de tunnel op de tent. Bij de blauwe stokken moet je opletten dat je die met de gaatjes vooraan zet, zodat hier later nog de stok van de luifel in passen. Een van de binnententen kan je er ook uit laten. Dan heb je nog meer ruimte in de tent zelf.

Bij het afbreken is het zaak om bij een van de deuren van de tent de rits open te laten. Doe je dit niet dan blijft er heel veen lucht in de tent zitten. Vouw je de tent naar de rits toe, dan gaat deze lucht vanzelf weg en past de tent weer prima in de tas.

Kamperen zoals het hoort

Ik hoef zelf geen hele luxe wanneer ik ga kamperen, maar ik wil wel rechtop kunnen staan en droog binnen kunnen zitten bij regen. Dat deze tent een echte familietent is, is wel gebleken. Door de ruimte had iedereen zijn eigen plekje, waardoor we ook prima een regendag door konden komen. We konden al onze spullen makkelijk kwijt en door de stevige buizen staat de tent super strak en hoef je ook bij wind niet bang te zijn dat de stokken kunnen beschadigen. Dat de tent rondom uit een geheel bestaat is echt perfect. Ook bij heftige regen in de nacht hoefden we niet bang te zijn dat er water in de tent kwam. Bij zon kan je van de deur nog een luifel maken.

Een tent uitzoeken is heel persoonlijk

Nu is een tent uitzoeken heel persoonlijk, net als kamperen zelf. Neem jij je eigen tent mee of ga jij liever in een safaritent? Ben je meer van glamping of is een caravan waar jij je vakantie door wil brengen. Ga bij het kopen van een tent niet over een nacht ijs. Noteer eens goed voor jezelf wat jij belangrijk vindt en wat je zeker wel of niet in jouw nieuwe tent wil hebben. Een goede tent verhoogd de vakantiepret ontzettend.

foto’s lodiblogt/affiliatelink

meer artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *