Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom tent – review

Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom tent review

Een nieuwe tent, die koop je niet zomaar, daar gaat echt wel even wat zoek- en leeswerk aan vooraf. Zo ook bij ons. Na lang zoeken kochten we de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom. We konden hier maar weinig informatie ver vinden online, kochten hem toch en daarom vandaag een review over deze tent.

Het moment dat er een nieuwe tent moet komen

Vorig jaar was het al duidelijk, er moest een nieuwe tent komen. Acht jaar geleden kochten we deze tent in Bern, nadat onze oude tent schade had opgelopen na een flinke hagelbui op de camping in Zwitserland. Onze vakantie was net begonnen en in plaats van naar huis te gaan, kochten we een nieuwe tent en vervolgden we onze vakantie. Dit was een super tent, waar we jaren heel veel plezier van gehad hebben. In weer en wind, regen en storm. Maar vorig jaar begon hij steeds meer mankementen te vertonen. De rits was kapot, er kwamen kleine gaten in en we zagen steeds meer ‘slechte plekken’ te voorschijn komen.

Onverwacht met de tent op vakantie.

Dit jaar zouden we naar Amerika op vakantie, maar dat ging helaas niet door. Lang hebben we getwijfeld, maar uiteindelijk besloten we dat Zwitserland een land was waar we nu wel veilig heen konden gaan. Dus kwam de tent toch weer van zolder en gingen we hiermee op vakantie. Deze vakantie in Zwitserland was ondanks de maatregelingen prima, alleen in deze drie weken kwam er steeds meer kleine gaatjes in de tent. Deze plakten we dicht met duct tape op de buitentent, maar al tijdens deze weken besloten we dat er nu echt een nieuwe tent moest komen. Dus thuis gekomen begon de zoektocht naar een nieuwe tent.

Lees alles informatie over welke tent je wil

Normaal zijn wij aardig van de impuls aankopen, maar een tent kopen, is niet niks. Je hoopt hier lang mee te kunnen doen en ook al gebruik je hem weinig, het gebruiksgemak, het opzetten en afbreken, maar ook de ruimte, is erg belangrijk. Mijn man besloot daarom zich goed in te lezen, voor we een keuze zouden maken.

De Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

We wisten precies wat we graag zouden willen aan een nieuwe tent en dit zoekt makkelijk. Toch is er zoveel keuze, in vorm, prijs, materiaal, dat de sites nog steeds overweldigend zijn. Na vele sites te hebben bekeken kwamen we telkens weer terug op de site van Obelink. Hier vonden we de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom. Dit was nu echt een tent die ons aanstond. Een ruime binnentent, twee slaapcabines, met mogelijkheid tot een extra cabine, stevige stokken, stevig doek, de randen van de tent omhoog staand en rondom de tent vast, waardoor er bij regen geen water binnen kan komen en nog een voordeel, hele donkere slaapcabines.

Online een tent bestellen

We gingen zeker niet over een nacht ijs bij de aankoop van deze tent. We bekeken de videofilmpjes op de site, zochten nog bij Coleman zelf naar de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom, maar het bleek dat deze tent alleen bij Obelink te koop was en dus besloten we hem hier te kopen. Omdat deze winkel een flink stuk rijden was voor ons, hebben we de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom online besteld. De volgende dag hadden we de tent in huis en hebben deze opgezet op het grasveld voor ons huis. Dit om te zien of de tent compleet is en ook om zelf te kunnen beoordelen of de tent echt precies was wat wij dachten dat het zou zijn.

Het opzetten van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

Nu konden we geen persoonlijke reviews vinden over de tent, maar vonden wel een filmpje van een YouTuber die zonder de handleiding te lezen de tent ging opzetten. Nu ben ik thuis altijd de denker en mijn man de doener, dus hoe deze Youtuber begon snapte mijn man helemaal, terwijl ik dacht; ‘lees eerst even de handleiding.’ Maar goed, bij deze man ging veel fout, waar wij bij het opzetten van de tent heel veel aan hadden, want we wisten precies waar we op moesten letten om de tent wel in een keer goed op te zetten!

Makkelijk op te zetten

Het pakket is zwaar, het is een grote tas. Het opzetten van de tent was zeer makkelijk (met af en toe even op de handleiding kijken) en stond in 20 minuten. Dat de tent zo makkelijk op te zetten was en we ruim binnen de tijd waren die zij opgaven ( 30 minuten) komt mede doordat we ervaren tent opzetters zijn en deze tent opzicht aardig op onze oude tent leek. We hebben de tent met zijn tweeën opgezet, waarbij we opmerkten dat het ook in je eentje kan, maar het met zijn tweeën wel makkelijker is.

Waar moet je op letten bij het opzetten

Waar moet je nu op letten bij het opzetten van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom. Er zitten zes stokken bij. waarvan twee dunne en kleinere stokken, een voor de voorflap en een voor de zijcabine. En vier grote en stevige tentstokken. Deze vier grote stokken zijn verdeeld in drieën en zitten per stok met elastiek aan elkaar vast. Je schuift ze zo in elkaar. De stokken hebben kleuren die weer corospondeen met de kleuren op de tent. Zet de juiste stok in de juiste binding en zorg hierbij dat bij de grijze stokken de twee gaatjes vooraan bij de ‘voordeur’ zitten, want hier moet later weer de stok van de voorflap in.

de tent is een groot en zwaar pakket.
de tent opzetten en opvouwen is makkelijk
de tent is een geheel
de tent kan je met 1 ot 2 personen opzetten
In de tent heb je drie slaapcabines
De Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom tent heeft heel veen opbergzakjes
stevige buizen, stevig doek

Mijn eerste indruk was, ‘wat is de tent groot’, maar ook ‘wat een heerlijke ruimte heb je hier in’. Maar goed de tent heet niet voor niks de Coleman MacKenzie 6, hij heeft genoeg slaapruimte. De slaapcabines zijn erg ruim en echt goed donker. De extra cabine in de tent is makkelijk, deze kan je ook weghalen voor nog meer zit en opslag ruimte in de tent. Er is genoeg ruimte voor je spullen en er hangt zelfs een kledingstang waar je je jassen of kleding aan kan hangen.

Voordelen van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

 • De handleiding zit vast aan de tas. Deze kan je dus niet kwijt raken
 • De stokken corresponderen met de kleuren op de tent, hierdoor weet je welke stok waar moet.
 • Je kan de tent makkelijk met zijn tweeën opzetten en mocht je het alleen willen doen, dan kan dit ook.
 • De binnentent zit vast aan de buitentent, regent het bij het opzetten, dan blijft de binnentent altijd droog.
 • Het grondzeil van de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom zit rondom vast, hierdoor zal je bij regen nooit hebben dat het water de tent in komt
 • Er zitten drie slaapcabines in de tent, waarbij je de derde weg kan laten. Tussen de twee slaapcabines zit een scheidingswandje, die je ook weg kan halen.
 • Er is genoeg opbergruimte, zakjes aan de slaapcabines en een kledingstang.
 • Er zit een speciale rits in de tent waar je het verlengsnoer door heen kan laten lopen voor de koelbox of oplaad punten.
 • De slaapcabines zijn super donker ( het is niet voor niks de Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom).
 • De stokken zijn zeer stevig, fijn bij storm en wind op de camping.
 • De tent zit rondom met veel haringen vast en kunnen met de scheerlijnen nog beter vast gemaakt worden.

Is er ook nog een nadeel

Is er nog wel een nadeel te noemen, want ik ben zo enthousiast. Als ik dan toch een puntje van kritiek heb;

 • De tent is erg zwaar, dit komt voornamelijk door de stokken, die veel wegen.

Conclusie Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom

Wij zijn erg enthousiast over de tent en kunnen niet wachten tot we deze weer kunnen gebruiken. De tent is groot, ruim en stevig. En het extra voordeel van deze ruime tent is, dat we ook op een regendag prima met zijn vieren binnen kunnen zitten, ook nu de jongens groter worden.

Hier lees je onze ervaringen met de tent in Zwitserland.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

13 reacties

 1. Yvonne zegt:

  Heb haat liefde verhouding met tenten. Met veel plezier struin ik over tent afdelingen en verlekker mij eraan hoe mooi tenten tegenwoordig zijn. Maar moet er niet aan denken te gaan camperen. Zijn van tent , vouwwagen en caravan nu naar huisjes gegaan. Ben toch een luxepaardje geworden

  1. zegt:

   Ja ik ook, ik vind het zo leuk om al die verschillende tenten te zien en er in te lopen. Enne een huisje vind ik af en toe ook heerlijk!

 2. zegt:

  vroeger vond ik zo’n tent helemaal het einde maar moet er nu niet aan denken!! ik ben daarin dan weer veel te verwend 😉

 3. Wow, mooie grote tent! Ik vind een tent altijd wel heel knus, maar het opzetten is niks voor mij. Dat wordt helemaal niks en krijg ik vast ruzie met de tent haha

 4. jasmina zegt:

  Nou ben ik niet echt van het kamperen..maar deze tent lijkt me heerlijk

 5. Felice Veenman zegt:

  Duck tape !!! hele kampeerstoelen hebben wij er mee gerepareerd, toen we er door heen zakten en in een gebied zaten waar ze van kampeer winkels nog nooit hadden gehoord.
  Ik vind het wel leuk om te lezen: ik ben verslaafd aan de piramidetent, die wij in een half uur kunnen opzetten. Voor onderweg hebben we een “opgooi” tentje

  1. zegt:

   haha hier ook altijd een voorraad tape bij ons, het repareert alles. En die opgooi tentjes, die vind ik ook super makkelijk, ideaal voor onderweg.

 6. zegt:

  Ik hou van kamperen! We hebben een tent van katoen gekocht bij Obelink, net wat zwaarder helaas maar ik vind het wel prettiger met warm weer.

  1. zegt:

   wat grappig, ik kende Obelink helemaal niet en vind het jammer dat we niet naar de winkel gingen ( ik vind dat altijd heerlijke winkels om te bezoeken) maar dit ging achteraf ook makkelijk zo, online bestellen.

 7. zegt:

  Sorry, kamperen is echt heeeeel erg niet mijn ding. Na een slechte ervaring toen ik jong was met een vriendinnetje dacht ik echt: nooit meer. Misschien ooit glamping. Ik heb wel vol interesse je artikel gelezen omdat ik gewoon nieuwsgierig ben. En wat ideaal van die handleiding die vast zit! Zeker weten dat je die anders kwijt raakt. En ook van die derde cabine die je wel of niet kunt gebruiken. Voor jullie is dit vast een hele goed aankoop geweest. Heel gedegen en doordacht gekozen en besteld!

  1. Cynthia zegt:

   Ik heb een paar vriendinnen die erg van het kamperen zijn. Die zal ik zeker de tip geven als ze een nieuwe tent zoeken. Ik ben zelf meer van de bungalows namelijk;)

 8. zegt:

  Wat een grote tent en dat die in dat kleine tasje past

 9. Kamperen is niks voor mij tenminste niet met een tent! Met een caravan waarvan de deur op slot kan vind ik het al een heel ander verhaal. Ik heb ooit op een jongere camping gestaan met noodweer. Uiteindelijk moesten we in de auto slapen omdat alles zeikesnat was geworden oeps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept