Ontdek de onbekende parken van Amerika

Bezoek onbekende parken in Amerika

Eerder schreef ik al over de Nationale Parken in het westen van Amerika, maar deze keer wil ik ook eens de andere kanten van Amerika belichten. Welke parken zijn ook het bezoeken waard en misschien helemaal zog niet zo bekend bij toeristen? Wat zijn de onbekende parken van Amerika?

Rondreizen door Amerika.

Doordat ik twee keer voor langere tijd door Amerika kon reizen, heb ik vele routes kunnen rijden en parken kunnen bezoeken maar ik ontdek ook elke keer weer nieuwe prachtige parken. De eerste keer reisde ik samen met mijn zus in zes maanden van New York naar de westkust en weer terug naar New York.  De tweede keer reisden mijn man, ik en kinderen in zeven maanden van San Diego naar de oostkust, Canada en weer terug naar San Diego. Ik ben erg van de rondjes en door er een rondtrip van te maken, konden we alles zien wat we wilden.

Kamperen met kinderen

We sloegen niks over. Nou is dat niet helemaal waar. De eerste keer met mijn zus was in 2001. We vertrokken in maart samen met onze moeder, die een week mee ging naar New York en hadden een afspraak staan in april. Namelijk de bruiloft van een vriendin van mijn zus in Austin, Texas. Omdat we ruim een maand de tijd hadden hier te komen en vooral in het begin niet helemaal wisten hoe het reizen zou gaan. Denk aan de afstanden, maar ook de temperaturen, lieten we deze keer Florida zitten. Deze staat heb ik tien jaar later wel met mijn man en kinderen bezocht.

Ontdek onbekende Nationale Parken

Samen met mijn man en kinderen reisden we dus zeven maanden met een camper door Amerika en Canada. Gedurende deze twee reizen, heb ik vele natuur parken mogen bezoeken. De eerste keer dat ik in Amerika was, had ik geen idee wat ik kon verwachten. Twee jaar eerder was ik een jaar door Australië gaan backpacken. Dit land vond ik zo mooi. Amerika kon ik toen eigenlijk alleen van de televisie. We waren zelfs een beetje bang dat we die zes maanden niet vol zouden kunnen maken. Wat zouden we allemaal kunnen zien? Die gedachte was snel weg. In Amerika had ik het idee dat om elke hoek, weer een andere nieuwe, mooie natuur te zien was. Vol verbazing en ongeloof reden we dan ook door dit land. En dat is ook het leuke van dit land. Geen Nationaal park of State park is hetzelfde. Er zijn natuurlijk bekende parken, maar ook zoveel onbekende parken die ik ook mocht ontdekken en hier vind aan graag eens bespreek.

Colorado

Over Mesa Verde had ik al veel gehoord van mijn ouders. Een -voor mij- totaal onbekend park in Colorado. Mesa Verde staat  bekend om het grote aantal goed bewaard gebleven klifwoningen; huizen gebouwd in ondiepe grotten in de wanden van het ravijn.  Enkele van de klifwoningen van Chapin Mesa en Wetherill Mesa zijn open voor het publiek. Naast de klifwoningen staan er in Mesa Verda ook enkele ruïnes op de top van de klif. Ook daarvan zijn enkele open voor het publiek.

Mesa Verde

New-Mexico

Misschien wel het verrassendste park waar we in 2011 waren  Carlsbad Caverns National Park. Dit park is een nationaal park en tevens werelderfgoed gelegen in de Guadalupe Mountains in de Amerikaanse staat New Mexico. Het park is vooral bekend vanwege de ondergrondse grotten. Met een lift gingen we 230 meter naar bendeden en werden hier verrast met een schouwspel van stalactieten en stalagmieten. De Carlsbad Caverns bevat onder ander de op een na grootste ondergrondse grotkamer ter wereld; de Big Room, een kalksteenkamer met een lengte van 1219 meter, een breedte van 190.5 meter en een hoogte van 107 meter. Ik weet nog dat we totaal geen verwachtingen hadden van dit -voor ons- onbekende park en het daarom wel zo een verrassing was, hoe mooi het was.

Texas

Waar ik zelf nog nooit geweest ben )wel twee keer in de buurt, maar toch overgeslagen)  is Big Bend National Park in Texas. Het moet een prachtig mooi wandel gebied zijn, vol in de woestijn. Ook ik moet nog wat te dromen over houden in Amerika en dit is zeker een van die plekken die ik graag nog eens wil gaan ontdekken.

Nevada

Nevada kennen we allemaal van Las Vegas, mijn favoriete stad ooit. Maar ook Red Rock Canyon en Valley of Fire zijn het bezoeken waard. De Valley of Fire is een State Park  ongeveer 50 mijl ten noordoosten van Las Vegas. Het park staat bekend om zijn rode rotsformaties.

In Red Rock Canyon rijd je een  13 mijl rond rit waar je prachtig kan wandelen en kamperen en is maar een paar mijl van Las Vegas af. Ideaal om overdag te bezoeken als Las Vegas nog slaapt.

Utah

In Utah vind je de ‘Mighty 5’:  vijf Nationale parken in de Amerikaanse staat Utah die machtig mooi zijn! De Mighty 5 van Utah is een verzamelnaam voor Canyonlands National Park, Arches National Park, Capitol Reef National Park, Bryce Canyon National Park en Zion National Park. Vijf Nationale parken die allemaal iets unieks te bieden hebben, redelijk dicht bij elkaar in de buurt liggen, en dus perfect te combineren zijn. Alle vijf zijn ze zo verschillend, dat je geen moment het idee hebt, dit heb ik eerder gezien. Ze zijn ook niet te vergelijken met elkaar. De beste plek om te kamperen wil je Arches, Capitol Reef en Canyonland bezoeken is Moab, een plaats die ook bekend staat om zijn vele mountainbike paden.

Florida

In florida bezochten we twee prachtige parken. De eerste is een het onbekend park Edward ball Wakulla Springs state park, deze stond in een boek die we mee hadden over 1000 plekken in Amerika die je gezien moet hebben en dat deze er in stond snapten we helemaal. We kwamen aan en mochten meteen mee op de boot, die ons de mangroves van Florida lieten zien. We zagen verschillende plekken met zoveel prachtige dieren. Daarna bezochten we natuurlijk ook de Everglades. Nu waren wij een beetje verwend door de grote krokodillen die we ooit in Australië zagen, dus echt indruk maakte deze alligators hier niet, maar prachtig was het natuurlijk wel. Door de Everglades kan je een hele toer rijden en elke keer uitstappen en wandelen. Je komt bij de mooiste plekken, meren en dieren.

Het boek 1000 plekken in Amerika die je gezien moet hebben koop je bij bol

Florida, de Everglades

South Dakota

Toen ik in 2001 voor de eerste keer Amerika bezocht, wilden we perse naar Mt Rushmore. Nu hadden we toen geen idee dat dit zo heette dus zochten wij ons wild naar de vier koppen van de presidenten. We hadden verwacht dat deze in de buurt van alle bekende parken zou zijn, maar niets was minder waar. Mt Rushmore bleek in South Dakote te liggen. Het was een hele omrit, maar zeker waard en tien jaar later gingen we niet alleen naar Mt Rushmore, maar reden ook nog terug via Badlands national Park. Ook weer zo een onbekend park in Amerika, waar we prachtige wandelingen hebben gemaakt en ons af en toe net op de maan waanden.

Ontdek Amerika in een camper

Dit zijn een aantal meer onbekende parken in Amerika. Natuurlijk zijn er nog veel meer, ook die ik heb mogen bezoeken, maar het artikel is al aardig lang, dus deze keer hou ik het hier bij. Ik hoop je inspiratie te geven om naast de bekende parken ook eens andere plekken tegen bezoeken, mocht je de tijd en de zin hebben. En Amerika ontdekken in een camper is een aanrader! Maar alleen een stad zien natuurlijk ook, San Francisco daar kan je zo een week verblijven. Los Angeles, sla de stranden niet over en doe een Hollywood toer. Of je nu houdt van wandelen, steden bezoeken of strand, voor iedereen is er wat wils.

Zijn hier parken bij die jij hebt bezocht?

foto’s lodiblogt/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. Dee zegt:

  Wat leuk voor de kids om deze mooie plaatsen te bezoeken!

  1. Mandy zegt:

   Aaah! Zulke blogs wil ik echt niet lezen haha, wil zo graag naar Amerika! Zet het ook echt op mijn lijstje voor volgend jaar. Even goed sparen en tijd zoeken hiervoor

 2. zegt:

  Ik vind het altijd zo grappig om de miniversie van de jongens voorbij te zien komen in deze blogs;). Die parken zijn prachtig!

  1. zegt:

   haha ja he! Ik vind deze foto’s ook altijd zo leuk om te bekijken.

 3. ingrid zegt:

  wat leuk om ook de onbekendere parken onder de aandacht te brengen. mooi hoor

 4. Las Vegas wil ik ook nog wel eens een keer zien. Dat ken ik uit films en series. Maar ook omdat Cody en zijn ‘sister wives’ er wonen : )

 5. zegt:

  Amerika heeft prachtige parken, die ook nog eens goed worden onderhouden. Heb de bekendere parken mogen bezoeken, maar in dit lijstje staan er een hoop die ik niet ken. Bedankt, erg leuk lijstje!

 6. Ik vind ondergrondse grotten altijd zo fijn. Ik ben eigenlijk nog nooit in Amerika geweest, maar ik lees wel meer over die parken en dat die zo de moeite zijn. Eigenlijk zou ik het weleens willen doen, maar dan ineens een roadtrip of zo. 😉

 7. Wat heerlijk dat je voor langere tijd door Amerika hebt mogen rondreizen. Stiekem wel een beetje jaloers 🙂

  Fijn ook dat je zo een opsomming geeft over de meeste parken in Amerika.

 8. Mieke | mieksmind zegt:

  Rondreizen door Amerika, dat is wel echt een droom! Dat staat op nummer 1 bij mij!!

 9. zegt:

  Ooit in 2001 een rondreis door Florida gemaakt en toen inderdaad ook de Everglades bezocht. Op zich een mooi park, maar door het grote aantal farms vond ik het toch wat minder authentiek dan ik had verwacht.

 10. Die klifwoningen zijn erg bijzonder, moet leuk zijn om deze is te gaan bezoeken. Het leek me wederom een fijne reis!

 11. Frederique zegt:

  Mooi allemaal weer. Mesa Verda lijkt me intrigerend.

 12. zegt:

  Ik ben dol op Amerika en wil binnenkort zeker terug voor een rondreis zo prachtig daar

 13. zegt:

  Allereerst wat een leuke foto’s! Dat zijn echt blijvende herinneringen en super leuk om later terug te kijken. Zelf ben ik tot nu toe 1 keer in Amerika geweest, in New York om precies te zijn. Was onwijs gaaf! Zou best meer van Amerika willen zien, waaronder dit soort onbekende parken.

 14. Amerika heeft idd veel mooie en grote parken. deze zijn er ook weer super uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept