Leren klok kijken door zelf een klok te maken
Creativiteit

Leren klok kijken op een makkelijke en leuke manier

Leren klok kijken op een leuke en makkelijke manier. Heeft jouw kindje moeite met klok kijken? Natuurlijk leren ze dit op school, maar soms is het fijn om je kind even te helpen bij het leren. En dan is deze klok heel makkelijk te maken.

De tijd leren

Natuurlijk heb je boeken om te leren klok kijken. Deze gaan alleen vaak niet verder dan 12 uur. Omdat kinderen op school ook moet leren door tellen naar 24 uur, was ik op zoek naar een voorbeeld om iets te maken om kinderen te helpen.

Pinterest

En gelukkig is daar Pinterest. Een boel voorbeelden van leren klok kijken zag ik voorbij komen, maar ook Pins over de tijd, klokken, horloges en zoveel meer. Nu zag ik een idee wat zo handig was, dat ik die besloot na te maken. Op Pinterest deden ze dit met papieren bordjes, nu heb ik deze niet, dus maakte ik deze simpele maar effectieve klok van papier.

Kijk voor meer knutsel tips op mijn Pinterest Bord: Creatief, knutselen, diy

Leren klok kijken

Zo als jullie zien is deze klok kijken klok super simpel om te maken. Ik moet alleen nog even op zoek naar een splitpen om de wijzers vast te zetten, maar wel zo dat ze draaien. Maken, oefenenen en samen met je kind leren klok kijken.

Hoe maak je deze klok

Leren klok kijken, kan makkelijk zijn! Zie hier:

  1. Gebruik een bord om mooie rondjes te tekenen. Knip 2 rondjes uit wit papier.
  2. Schrijf op een rondje 1 tot 12. leg het tweede rondje hier op en teken de getallen 13 tot 24 recht op de andere getallen.
  3. Knip de getallen 1 tot 12 een beetje in zodat deze omgevouwen kunnen worden.
  4. knip twee wijzers en plaats deze in het midden van de twee borden met een drukpin ( of hoe dit heet, jullie begrijpen me wel)en de klok is gemaakt.
Op een makkelijke en leuke manier leren klok kijken. Door een klok zelf te maken
maak zelf een klok van paper waarop een kind kan leren klok kijken.

Lees ook: Een kind helpen leren op de basisschool.

foto’s lodiblogt/ pixabay

7 thoughts on “Leren klok kijken op een makkelijke en leuke manier”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.