Creativiteit

De weg- Creatief met wol

Elke week is het weer een feest om te zien welke leuke idee bij de thema’s van Crea Cross in de link kop de site van Kreamino komen te staan. Vandaag is het thema de weg. Ik heb een haaknaald en draad gepakt en ben aan de slag gegaan.

De weg

Ik vond het best weer een lastig thema, want van verzin je bij het thema van deze week ‘de weg’? Elke donderdag komt het thema op de site van Kreanimo tot leven. Doordat elke andere creatieve blogger haar blog hier kan plaatsen met hetzelfde onderwerp. Hierdoor krijg je heel veel verschillende creatieve invullingen. De een fotografeert, de ander tekent, er wordt geknutseld, geverfd of  zoals door mij, gehaakt.

Volkswagen bus

Bij het thema van deze week dacht ik al snel aan vervoer. Er zijn verschillende haak patronen te vinden van auto’s, bussen of fietsen. Ik vond de Volkswagen bus die ik tegen kwam op Freubelweb wel heel er  leuk en besloot deze te gaan maken. Twee nichtjes van mijn man zijn beide druk bezig met lessen voor hun rijbewijs en wanner ze dit felbegeerde roze pasje binnen hebben kan ik deze volkswagen busjes op een kaart plakken en opsturen of misschien maak ik er wel sleutelhangers van ( maak ik er nog even twee met kleinere haaknaalden)

de weg

Wat heb je nodig voor deze leuke haakwerkjes

  •  haaknaald naar keuze ( ik gebruikte 3)
  • witte wol
  • verschillende kleuren wol
  • vlit
  • knoopjes

Hier vind je het patroon van Flo ‘s Campervan van Flo en Dot. Op de site ravelry.com vind je trouwens veel meer leuke patronen van Flo and Dot, maar ook van heel veel anderen.

de weg

Ik maakte de busjes in een middagje haken, ik moest alleen even weer nakijken wat de vertalingen van de haaktermen naar Nederlands waren. En geloof me dat is best lastig. Want niet alleen heten de steken anders in het Engels. Er zit ook verschil in de Engelse en Amerikaanse termen. Hierdoor moet je dus eigenlijk eerst weten of de maakster dan wel uit England of de USA komt. Zo is een “sc” een singles crochet , in het Engels een halve vaste steek en in het Amerikaans een vaste. Hierdoor kan je haakwerkje er dus ineens heel anders uit te komen zien. Op deze site vind je alle verschillen in Nederlands, Engels en Amerikaanse termen.

Ik haakte trouwens ook vorig jaar deze leuke vliegtuigjes, we gingen toen met het vliegtuig naar Amerika.Geen thema de weg, maar wel vervoer 🙂

vliegtuigjes

Crea Cross

Benieuwd naar alle andere invullingen van ‘ de weg’ neem een kijkje op de blog van Kreanimo

foto’s lodiblogt

7 thoughts on “De weg- Creatief met wol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *