De weg- Creatief met wol en uitleg over haaksteken

de weg, leren haken doe je zo, creatief met wol

Elke week is het weer een feest om te zien welke leuke idee bij de thema’s van Crea Cross in de link kop de site van Kreamino komen te staan. Vandaag is het thema de weg. Ik heb een haaknaald en draad gepakt en ben aan de slag gegaan.

De weg

Ik vond het best weer een lastig thema, want van verzin je bij het thema van deze week ‘de weg’? Elke donderdag komt het thema op de site van Kreanimo tot leven. Doordat elke andere creatieve blogger haar blog hier kan plaatsen met hetzelfde onderwerp. Hierdoor krijg je heel veel verschillende creatieve invullingen. De een fotografeert, de ander tekent, er wordt geknutseld, geverfd of  zoals door mij, gehaakt.

Volkswagen bus

Bij het thema van deze week dacht ik al snel aan vervoer. Er zijn verschillende haak patronen te vinden van auto’s, bussen of fietsen. Ik vond de Volkswagen bus die ik tegen kwam op Freubelweb wel heel er  leuk en besloot deze te gaan maken. Twee nichtjes van mijn man zijn beide druk bezig met lessen voor hun rijbewijs en wanner ze dit felbegeerde roze pasje binnen hebben kan ik deze volkswagen busjes op een kaart plakken en opsturen of misschien maak ik er wel sleutelhangers van ( maak ik er nog even twee met kleinere haaknaalden)

haken

Wat heb je nodig voor deze leuke haakwerkjes

 • haaknaald naar keuze ( ik gebruikte 3)
 • witte wol
 • verschillende kleuren wol
 • vlit
 • knoopjes

Het patroon van Flo ’s Campervan van Flo en Dot is helaas niet meer online..

breien

Ik maakte de busjes in een middagje haken, ik moest alleen even weer nakijken wat de vertalingen van de haaktermen naar Nederlands waren. En geloof me dat is best lastig. Want niet alleen heten de steken anders in het Engels. Er zit ook verschil in de Engelse en Amerikaanse termen. Hierdoor moet je dus eigenlijk eerst weten of de maakster dan wel uit England of de USA komt. Zo is een “sc” een singles crochet , in het Engels een halve vaste steek en in het Amerikaans een vaste. Hierdoor kan je haakwerkje er dus ineens heel anders uit te komen zien.

Alles over haken en breien vind je bij bol

Lees ook: Knuffels haken doe je zo

Crea Cross

Benieuwd naar alle andere invullingen van ‘ de weg’ neem een kijkje op de blog van Kreanimo. Ook de jeugd is steeds creatiever, vandaar ook dat het KreaDoe lentefestival tegenwoordig op de jeugd gericht is. Maar ook op duurzaamheid.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Oh wat zijn deze leuk!

  Ik was wat bang voor ‘de weg’ als thema, maar blijkbaar zijn er toch al wel mensen die het aandurfde! 😉

  1. zegt:

   grappig hoeveel verschillende onderwerpen er op een thema komen, super en inspirerend.

 2. zegt:

  Echt super leuk gemaakt Lodi! ☻

  1. zegt:

   dankje, een hele uitdaging elke keer weer, maar super om te doen.

 3. Hoe kom je er op ! Ik denk bij De weg alleen aan die tranentrekker: ‘Waarheen leidt de weg die wij moeten gaan.’ Dit is superleuk.

  Die vliegtuigjes vind ik helemaal geweldig!

  1. zegt:

   Haha, ik vond het onderwerp ook super lastig deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept