Creativiteit Vrije tijd

Eieren haken voor de paas dagen in een CAL voor #creacross

Vandaag ben ik weer de co-host bij Crea Cross. Een creatieve uitspatting van Ilse van Kreanimo. Een link up waar iedereen aan mee kan doen. Het thema vandaag is eieren en ik koos voor dit thema als co-host omdat ik eigenlijk nog helemaal niks leuks of fleurigs voor de paasdagen in huis heb. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan een CAL. Ik wist nog niet wat dit was, maar leerde dit gaande weg. Toen ik laats een CAL voor paas eieren voorbij zag komen, besloot ik dat dit een mooi moment was om mee te doen en aan de slag te gaan voor Crea cross.

Wat is een CAL?

Vorig jaar deed ik via de site ‘Wolplein’ mee aan de CAL van een woondeken. Voor ik hieraan begon, moest ik eerst even op zoeken wat CAL betekend. Crochet Along (CAL). Bij een CAL wordt er op een vast moment (bijvoorbeeld elke week of maand) een stukje patroon van een project via een website, blog of Facebook vrijgegeven. In het geval van een mystery CAL is niet alleen het patroon een verrassing maar ook hoe bijvoorbeeld de deken of omslagdoek eruit komt te zien als deze klaar is. Bij de woondeken leerde ik elke week een nieuwe haak steek en heb naast een prachtige deken ook een heleboel geleerd.

Eieren

Nu kwam Wolplein met een paas CAL. In twee weken tijd zes patronen voor het haken van eieren. Ik besloot aan deze opdracht mee te gaan doen om zo leuke ontwerpen en ideeën voor het Crea Cross thema te maken. Via de site van Wolplein kan je een pakket kopen met de kleuren en het wol zoals zij gebruiken bij de CAL. Ik besloot echter mijn eigen wol te gebruiken, aangezien ik nog een heleboel kleuren hier heb liggen. Ik haak altijd met wol van de Zeeman, en heb deze in vele kleuren en maten.

Patronen downloaden

Maandag kwam het eerste patroon online. De patronen zijn te downloaden en ik begon meteen aan het eerste ei. Nu haken ze bij deze CAL met een haaknaald 2. Dit is voor mij -met mij slechte ogen- echt niet te doen, dus besloot ik de eieren maar iets groter te maken en haakte deze met haaknaald 3 en ook nog met 3,5 voor de variatie. Ik hang ze toch niet op in een paastak, dus dat ze iets groter uitvallen maakt niet uit.

Maandag: de start was een makkelijk patroon, erg fijn om er in te komen. Het ei werd gehaakt met een kleur en de stippen met verschillende kleuren wol en vast gezet op het ei.

eieren

Woensdag: Dit ei was al wat lastiger, het ei op zich niet, deze was dezelfde als maandag, maar de strik en de bloemen wel. Met geen mogelijkheid lukte het me om het patroon van het strikje te volgen. Ik tekende het helemaal uit, maar kwam met niet op een strikje uit. Ik besloot toen zelf maar een beetje te goochelen en warempel er kwam een soort van strikje uit. De bloemen haken ging trouwens prima.

eieren

Vrijdag: Een hele nieuwe uitdaging. Bij dit ei moest ik tunisch haken. Ik had dit nog niet eerder gedaan, dus het was iets helemaal nieuw voor mij. Achteraf gezien heb ik een beetje te strak gehaakt. Het ei is een beetje uit vorm gekomen . Het kan de pret niet drukken, want ik heb heel veel plezier gehad bij het maken van dit paasei.

eieren

Maandag: Vol spanning want welke techniek en patroon zal er vandaag online komen. Ook dit was weer een heel leuk ei om te haken. De bloemen werden weer anders gehakt, maar wanneer ik de patronen goed leest lukt het prima om de bloemen te haken.

eieren

De patronen zijn hier te vinden en te downloaden, ook die van woensdag en vrijdag die hier nog niet bij staan.

eieren

Heb jij nog  artikelen met het thema eieren? Link deze dan op de site van kreanimo.

foto’s lodiblogt/pixabay

12 thoughts on “Eieren haken voor de paas dagen in een CAL voor #creacross”

  1. Oef, haaknaald 2 vind ik ook wel erg klein. 2,5 is zowat het uiterste voor mij 😉

    Ze zijn wel leuk geworden. En dit is een kleine CAL dat is ook mooi meegenomen. Het zijn vaak mega projecten….

    Bedankt om mee te hosten.

  2. Ik heb ook geprobeerd het strikje van patroon 2 te maken en vond het ongelooflijk moeilijk opgeschreven. Heb toen ook zelf maar wat geprobeerd. Ik zie op jouw foto’s dat je de hv door beide kanten hebt gedaan, waardoor het strikje mooi krult. Dat is bij mij niet echt gelukt.
    Mooie steek van dat tunisch haken. Het leukste aan CALs vind ik dat je altijd wel weer wat nieuws leert!

    1. Wat leuks at jij er ook mee bezig bent. Dat had ik dus ook, ik kwam niet uit het patroon. Ik vind het zo super dat je nieuwe technieken leert en dat tonisch haken,w at is dat leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *