Van probleemzone naar comfort zone! Met styling tips

van probleemzone naar comfort zone. Draag de kleding die je past

Ben je niet altijd helemaal tevreden met hoe he er uit ziet, Heb je het idee dat je heupen te breed zijn en je buik te aanwezig? Vandaag deel ik mijn styling tips met jou! Laten we met zijn allen Van probleemzone naar comfort zone gaan!

Mijn stijl

Wat is jouw stijl? Dat vroeg ik mezelf ook af. Ik was zoekende en ben van veel zwarte kleding, veel spijkerbroeken en truien naar heel veel kleur en zwierige rokken gegaan. De bohemian kledingstijl en naast dat ik mijn kledingkast helemaal omgegooid heb en alle donkere kleding weg heb gedaan, hangen hier nu alleen nog maar jurken en rokken in vrolijke prints.

Lees ook: Zo draag je de bohemian stijl het hele jaar door.

Van probleemzone naar comfort zone!

Voordeel van deze Bohemian kleding is dat ik van mijn probleemzone comfort zone gemaakt heb. Want wat kan je nu juist wel of niet dragen bij jouw lichaam? Nou ben ik gezegend met lange slanke benen en een figuur die opzicht prima in balans is. Toch komen de kilo’s altijd meteen op mijn heupen n buik.

Ik heb een tijdje een online cursus gevolgd over kleding en stijlen. Hier was ook een werkboek bij en volgende informatie komt uit dit werkboek.

Meer tips wat bohemian kleding betreft: Kijk hier voor inspiratie

Styling tips

Brede heupen:

Dit gaat vaak in combinatie (niet altijd) met grotere billen

Wel doen:

 • Wijde broeken dragen
 • Lange jasjes of vesten open dragen
 • opvallende topjes dragen en broek/rok in basiskleur
 • Getailleerde jasjes
 • Hooke taille broeken
 • De vorm van je heupen volgend, dit kan een kokerrok of wijde rok zijn.

Niet doen:

 • Geen accenten op heuphoogte, zoals stiksels of zakken.
 • Jasjes, truien etc. laten eindigen op heuphoogte
 • Rokken met plooien

Vollere buik:

Wel doen:

 • Ruim vallende topjes/ bloesjes
 • vest/ jasje in opvallende kleur en print
 • Shirtjes of juke met meet stofrond de buik/ taille
 • Tunieken
 • Accent op benen en decolte
 • Verticale naden rond taille en buik
 • Breed taille band bij rokken en broeken

Niet doen:

 • Strakke kleding
 • T shirts strak naar benden trekken
 • Zakken op buikhoogte
 • Dubbel-breasted jasjes.

Draag waar jij je goed in voelt

Heb je jouw stijl gevonden, draag dit dan ook uit. Draag de kleding die jou goed staat en waar jij je goed in voelt. Draag dat wat jij prettig vind en zorg dat je probleemzone jouw comfort zone wordt, want wat je draagt straal je uit!

Lees ook: Mooie stijlvolle gebreide jurken.

foto gratis afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay/ affilate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. zegt:

  Goede tips Lodi! Ik herken ze ook uit de boeken waar ik helemaal fan van was ‘What not to wear’. Twee vrouwen – zelf niet flawless – die supergoede tips geven, al dan niet subtiel verpakt in mooie teksten. Vaak niet eigenlijk. Maar dan komt het eigenlijk alleen maar beter binnen. Leuk! Ik vind het blauwe jurkje en de rok van het filmpje erg mooi.

  1. zegt:

   Soms is het best goed om tips te krijgen over wat je goed en minder goed staat. Leuk, deze boeken ken ik niet, ga ik toch eens naar kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept