Natuurspeeltuin Kreekbos- Spelen, klauteren en klimmen

spelen in natuurspeeltuin Kreekbos in Wognum

Lekker nat worden! De natuurspeeltuin in het dorp waar opa en oma wonen heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. En ik snap het wel. Alles is  van hout, er is een tokkelbaan. palen met touwen om over heen te lopen, houten palen in sloten en een waterbaan. Een echt avontuur dus!

Natuurspeeltuin Kreekbos

In het Noord-Hollandse plaatsje Wognum zijn ze de laatste jaren veel aan het bouwen geweest, naast nieuwe wijken en een hele nieuwe school werd er ook een natuurspeeltuin aangelegd Een groene speeltuin want naast dat het in een park is geplaatst, is alles waar mee gespeeld wordt van hout (uitgezonderd de waterpomp en glijbaan).

Vies worden mag

Natuurspeeltuin Kreekbos is een echt avontuur voor kinderen (en stiekem ook wel een beetje voor volwassenen), met een tokkelbaan, een parcours van houten balken met touwen die je over sloten laat lopen, een waterpomp voor heel veel speelplezier en heuse tipi tenten van hout. Echt een avonturen park om te zwaaien, zwieren, klimmen en klauteren en vies worden.

natuurspeeltuin

Vergeet je schone kleding niet

Met dit laatste had ik geen rekening gehouden. Ik had geen extra kleding voor de jongens mee genomen. Omdat het best drassig en nat was, was ik een beetje voorzichtig. Tenslotte moest  er nog een verjaardag gevierd worden. Wel spraken we af dat ik de volgende keer extra kleding mee zal nemen en neem ik dan de Duukies Beachsocks mee, waar ik laatst over schreef. Hier zijn deze sokjes namelijk ook ideaal. Zowel voorop de houten balken als wanneer ze in het water terecht komen. want dat is zomers natuurlijk helemaal tof. Hopelijk is het de volgende keer zulk lekker weer dat ze gewoon in korte broek of zwembroek hier kunnen spelen.

Lees ook: Goed beschermende voeten met Duuckies Beachsocks.

Officiele opening

De officiële opening van de natuurspeeltuin heeft op tweede paasdag plaatst gevonden en ik denk dat de kinderen hier in het dorp ontzettend veel plezier aan de natuurspeeltuin Kreekbos zullen beleven.

foto lodiblogt/pixabay

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  dat ziet er leuk uit. Ik ben gék op dit soort speelplekken voor kids. Mijn kids trouwens ook. Mogen we ooit in de buurt zijn… een fijn alternatief op de krijspaleisen

  1. zegt:

   Zeker weten!

 2. Margo zegt:

  Klinkt geweldig zo’n speeltuin!! Laat ze er heerlijk genieten!!

  1. zegt:

   Super he!

 3. zegt:

  dat zal ook wel je, super hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept