natuurspeeltuin
Uitjes in Nederland Vrije tijd

Natuurspeeltuin Kreekbos, zwieren, zwaaien, klauteren en klimmen.

Toen er nog ijs op de sloten lag, waren de jongens al eens met opa gaan kijken bij de natuurspeeltuin in het dorp waar opa en oma wonen. Ze hadden toen de grootste lol gehad en spraken over weinig anders meer. Toen we pas geleden bij opa op verjaardag gingen, moesten we natuurlijk ook even naar de speeltuin. Wat ik hier zag overtrof al mijn verwachtingen. Wat was dit gaaf. Alles was van hout, een tokkelbaan. palen met touwen om over heen te lopen, houten palen in sloten en een waterbaan. Ik begreep meteen waarom ze dit zo leuk vonden, wat een avontuur.

Natuurspeeltuin Kreekbos

In het Noord-Hollandse plaatsje Wognum zijn ze de laatste jaren veel aan het bouwen geweest, naast nieuwe wijken en een hele nieuwe school werd er ook een natuurspeeltuin aangelegd Een groene speeltuin want naast dat het in een park is geplaatst, is alles waar mee gespeeld wordt van hout (uitgezonderd de waterpomp en glijbaan).

Vies worden

Natuurspeeltuin Kreekbos is een echt avontuur voor kinderen (en stiekem ook wel een beetje voor volwassenen), met een tokkelbaan, een parcours van houten balken met touwen die je over sloten laat lopen, een waterpomp voor heel veel speelplezier en heuse tipi tenten van hout. Echt een avonturen park om te zwaaien, zwieren, klimmen en klauteren en vies worden.

Schone kleding mee

Met dit laatste had ik geen rekening gehouden. Ik had geen extra kleding voor de jongens mee genomen. Omdat het best drassig en nat was, was ik een beetje voorzichtig. Tenslotte moest  er nog een verjaardag gevierd worden. Wel spraken we af dat ik de volgende keer extra kleding mee zal nemen en neem ik dan de Duukies Beachsocks mee, waar ik laatst over schreef. Hier zijn deze sokjes namelijk ook ideaal. Zowel voorop de houten balken als wanneer ze in het water terecht komen. want dat is zomers natuurlijk helemaal tof. Hopelijk is het de volgende keer zulk lekker weer dat ze gewoon in korte broek of zwembroek hier kunnen spelen.

Officiele opening

De officiële opening heeft op tweede paasdag plaatst gevonden en ik denk dat de kinderen hier in het dorp ontzettend veel plezier aan de natuurspeeltuin Kreekbos zullen beleven.

Hierbij alvast een kleine impressie.

Natuurspeeltuin Kreekbos, zwieren, zwaaien, klauteren en klimmen

Andere leuke uitjes: Het strand, sprookjeswonderland

Foto’s lodiblogt

BewarenBewaren

6 thoughts on “Natuurspeeltuin Kreekbos, zwieren, zwaaien, klauteren en klimmen.”

  1. dat ziet er leuk uit. Ik ben gék op dit soort speelplekken voor kids. Mijn kids trouwens ook. Mogen we ooit in de buurt zijn… een fijn alternatief op de krijspaleisen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *