10 leuke uitjes voor in de zomervakantie

Blijf jij tijdens de zomervakantie in Nederland? Of wil jij af en toe wel eens een dagje weg. Ik zet 10 leuke uitjes voor deze vakantie op een rij. Betaalde uitjes, maar ook een gratis uitje. Haal inspiratie uit dit artikel voor een leuk dagje uit.

Wat te doen in de zomervakantie

Blijf jij dit jaar in Nederland tijdens de zomervakantie of ga je net als wij wel naar het buitenland, maar ben je ook nog een paar weken thuis? Vandaag zet ik 10 leuke uitjes op een rij die je kan doen tijdens de zomervakantie. Het zijn uitjes waar ik zelf ben geweest en van vele schreef ik al eens een artikel. Soms hebben ze net iets extra’s gedurende de zomer periode, dit zal ik dan extra vermelden. Het zijn dus zeker niet alle leuke uitjes die je maar kan doen hoor, want er zijn er nog zoveel meer, maar gewoon een rij waarvan ik denk, als ik thuis ben dan zou ik hier wel een dagje heen willen

Uitjes voor de zomervakantie

Zoals ik al schreef is het onbetaalbaar als je al deze uitjes af zou willen gaan in de zomervakantie. Maar ik hoop dat ik je kan inspireren mocht je een dag niet weten wat te doen.

Pretparken:

Attractiepark Slagharen: Pas geleden waren we naar Attractiepark Slagharen. Voor mij was het dertig jaar geleden dat ik hier voor het laatst was geweest en toch herkende ik nog een paar attracties. Ik vond dit park zelf zo leuk, dat ik hem in dit artikel over uitjes wilde plaatsen. Het leuke vond ik de diversiteit. Voor alle leeftijden waren er genoeg attracties. Het zal in de zomervakantie misschien wel druk zijn, maar door de grootte van het park viel me dit toen wij er waren erg mee.

10 leuke uitjes voor in de zomervakantie

Een ander uitje wat niet mag ontbreken is natuurlijk de Efteling. De Efteling is toch wel het attractiepark van Nederland en door de vele shows en attracties, moet ik eerlijk bekennen, dat ik nog steeds niet alles heb gezien van dit park.

Speelpark Oud-Valkeveen. Vorig jaar was er even spraken van dat speelpark Oud-Valkeveen weg zou gaan, het terrein zou opgekocht zijn voor woningen, maar gelukkig was dit niet waar. Oud-Valkeveen is een park waar we graag komen, niet alleen omdat het klein en overzichtelijk is, maar ook zeker voor het heerlijk zandstrand en water waar je zomers zo fijn kan spelen. Ideaal voor een warme dag in de zomervakantie

Dit kleinschalige ondervond ik ook bij het volgende uitje, die ik met jullie wil delen en dat was Kinderpretpark Julianatoren. Ik was hier nog niet eerder geweest, maar was hier op een stralende zomerdag in april. Het was tijdens de opening van een nieuwe attractie. Ik was verrast over de grote hoeveelheid aan attracties en dat er ook zoveel diversiteit was. Voor elke leeftijd was er wel iets te doen. Van van 8 juli t/m 1 september zijn er de Jul & Julia Zomerweken. Volgende week gaan we hier zelf naar toe en dit komt natuurlijk op mijn blog te staan.

zomervakantie

Leuk door de jongere kinderen

Wat ik zelf een heel leuk uitje vind is om naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen te gaan. De jongens zijn nu misschien wel iets te oud voor dit park, maar wat heb ik hier elke keer genoten. De kleinschaligheid en de fantastische speeltuin is garantie voor een leuke dag. Leuk voor in de zomervakantie maar vergeet ook de winter editie niet.

Museum

Het militair museum: Een heel ander uitje dan de voorgaande maar wel heel leuk en interessant om te bezoeken. Zeker nu de jongens allebei het thema ’tweede wereld oorlog’ op school hebben gehad, wil ik graag nog eens naar het Militair Museum. Het is super interessant en bij mooi weer kunnen de kinderen ook heerlijk even buiten spelen

Gratis en goedkope uitje

Nu zijn dit natuurlijk allemaal betaalde uitjes, nu ben ik zelf ook wel van de goedkopere of gratis uitjes, dus mijn laatste uitje waar ik zelf graag met de kinderen heen ga is een natuurspeeltuin. Er zit er een vlak bij mijn ouders en als we hier zijn ( niet alleen in de zomervakantie dus), gaan we graag naar deze speeltuin, maar er zijn er nog zoveel meer, hier vind je een heel lijstje met natuurspeeltuinen en ook op de Mamagids vond ik 53 leuke opties voor een goedkoop dagje weg met kinderen!

Een regenachtige dag in de zomervakantie

Nou is het in Nederland niet altijd mooi weer, ook niet in de zomervakantie, dus ik heb ook een paar uitjes die ideaal zijn voor een regenachtige dag.

Wat dacht je van Corpus. Een zeer interessant en interactief museum. Let wel op dat je van te voren moet reserveren omdat je het museum in gaat op een bepaald tijdstip. Je loopt met een koptelefoon het museum door en na het museum is er nog heel veel interactief te doen.

Beeld en geluid in Hilversum is ook een super leuk uitje om te bezoeken in de vakantie, mocht het nu eens een dag minder mooi weer zijn. Stap in de schoenen van een televisie maker, ontdek hoe invloedrijk media zijn en kijk terug op de Nederlandse mediageschiedenis. Voor de allerkleinsten is er Media Ukkie Land. Voor alle leeftijden: hier ben je uren zoet.

Het spoorwegmuseum is altijd een succes. Al zal het er in de zomervakantie natuurlijk wel erg druk zijn, toch is dit met een wat mindere dag qua weer wel super leuk om heen te gaan. Van 17 augustus tot en met 1 september staat het museum in het teken van techniek. Onder andere met het Techlab.

Heb jij nog leuke uitjes voor in de vakantie?

foto’s lodiblogt

Meer tips voor de zomervakantie:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

20 reacties

 1. zegt:

  Daar zitten heel erg fijne tips tussen. Ik vind een bezoekje aan een openluchtmuseum (in Nederland én in het buitenland) ook altijd heel erg leuk voor een vakantiedag.

 2. zegt:

  Ik ben niet zo van de pretparken, maar Corpus en het militair museum en spoorwegmuseum vond ik wel leuk voor een dagje uit. Zelf ga ik graag naar musea waar kunst, cultuur en geschiedenis centraal staan.

 3. zegt:

  wij zijn een beetje van de pretparken af met 2 pubers maar er is genoeg andere leuke dingen te doen en museum is altijd goed vind ik

  1. Alexandra zegt:

   Ik ga het liefst naar musea, buiten als het kan. Pretparken zijn niet zo aan mij besteed. Maar blijven zat leuke dingen over.

 4. zegt:

  Ja met de zomervakantie om de hoek is het altijd weer afwachten of de kids zich zelf redelijk kunnen vermaken al die weken. Zitten leuke tips tussen. Wij gingen vroeger ook altijd naar linnaeushof een super leuke speeltuin. Waar je de kids tegenwoordig blij mee kunt maken zijn de (indoor) trampolineparken en wateractiviteiten zoals wakeboarden (aan de kabelbaan of achter een boot) toegegeven, het is wat prijzig maar super tof!!

  1. zegt:

   Linnaeushof is ook een goede, daar zijn wij ook een keer geweest en de uitjes die jij hier aangeeft zijn gaaf zeg, ik begrijp dat ze dat graag willen doen, dat is een hele goede tip!

 5. zegt:

  Heel veel van dit lijstje heb ik nog niet gehad. Pretparken zijn niet mijn favoriet. Corpus lijkt mij zeker wel de moeite waard.

  1. zegt:

   Wij zijn nogal fan van de Apenheul (mijn dochtertje heeft dan ook een apentic) en we gaan graag naar de kinderen. Zo’n natuurspeeltuin klinkt gaaf. Ik zal eens een kijkje nemen op die lijst.

 6. zegt:

  Wij hebben een uitje gewonnen bij de loterij dus zijn op zoek naar een leuk uitje! Komt dus goed uit om dit nu te lezen 🙂 Thanks!

  1. zegt:

   Oh wauw, wat ontzettend leuk zeg!

 7. ingrid zegt:

  corpus staat nog op ons lijstje om te bezoeken maar is helaas niet in de buurt dus dan moeten we er echt ene leuk dagje fo weekendje uit van maken

  1. zegt:

   Corpus is echt heel gaaf om heen te gaan en er een weekend van maken is natuurlijk ook super leuk.

 8. zegt:

  Leuke tips! De meeste hebben we al eens (of vaker) bezocht maar dat neemt niet weg dat ze best voor herhaling vatbaar zijn.

 9. Ja, wij gaan elk jaar naar Oberhausen naar het nieuwe stadscentrum daar. Dat vinden de kinderen erg leuk, en het is een fijne traditie!

  1. zegt:

   leuk om dit elk jaar samen met de kinderen te doen.

 10. zegt:

  Absoluut en gratis uitjes zijn hier ook favoriet hoor, een lekkere picknick in het park is ook super leuk.

 11. Juliette zegt:

  Mijn meiden zijn allemaal zowat volwassen dus we doen zulke uitstapjes veel minder. Maar Corpus staat nog wel op mijn lijstje. Ik ga dit jaar met mijn meiden in België hiken. Kletsen, lachen en lopen.

 12. Frederique zegt:

  Hee we hebben overlappingen, leuk 🙂 Naar het zwembad vind ik ook altijd een leuk uitje met een schappelijke prijs. En wij zijn echte bioscoop-gangers. Ben blij dat mijn twee oudsten het ook nog leuk vinden want dat is dan echt een familieuitje zeg maar.

 13. Mandy zegt:

  Super leuke dingen! Een paar uitstapjes die je noemt had ik nog nooit van gehoord. Slagharen is echt het leukste park in Nederland maar dat komt omdat ik er zoveel leuke herinneringen heb. Hellendoorn is ook een leuk park!

 14. Mieke | mieksmind zegt:

  Pretpark wil ik ook weer eens heen, alleen niet als het erg warm is. Ik vind een foodtruck festival heel leuk in de vakantie om te bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept