Dagje uit: Spetter mee bij Dolfinarium

Dolfinarium

Al jaren vroegen de jongens of we niet eens naar het Dolfinarium konden gaan, maar wij hielden de boot altijd een beetje af. Pas geleden zijn we dan toch naar Harderwijk geweest en hebben een prachtige dag gehad.

Verwend met seaworld

Mijn zus woont in San Diego en hier heb je Seaworld. Tot een paar jaar terug waren hier nog de orka shows. Deze shows hebben we vaak gezien en ook de dolfijnen shows, waren in dit park fantastisch. Dus als de jongens vroegen of we niet eens naar het dolfinarium konden gaan, zeiden wij eigenlijk standaard, dat we bang waren dat dit -na Seaworld- misschien wel wat tegen zou vallen.

Dolfinarium in Harderwijk.

Nou weten de jongens van deze orka of dolfijnen shows helemaal niets meer te herinneren en ze waren super enthousiast toen ze hoorden dat we naar Dolfinarium zouden gaan.

Aangenaam verrast van Dolfinarium

Laat ik meteen voorop stellen dat ik aangenaam verrast was over het park. Ik kon me er helemaal geen beeld bij maken, maar ging eerlijk gezegd uit van een kleine ruimte. Vergiste ik me daar even flink. Aangekomen in Harderwijk stond het al heel duidelijk aangegeven waar we moesten zijn en konden parkeren. Bij de parkeerplaats betaalden we meteen de parkeerticket. Na een minuutje of tien lopen, waren we bij de ingang van het Dolfinarium. Hier zie je meteen hoe groot het park is. Ik ging altijd uit van dat er alleen dolfijnen waren, maar dat was zeker niet het geval. Naast dolfijnen, zijn er zoveel andere dieren, als zeeleeuwen, walrussen en roggen.

Dolfinarium
Dolfinarium
Dolfinarium

Shows kijken in Dolfinarium

Tijdens deze dag zijn we bij drie shows in het Dolfinarium geweest. We gingen naar Aqua Bella met de Dolfijnen. Avontureneiland en het magische amulet met de Californische Zeeleeuwen en de Grote snor show van de walrussen. Shows zijn meerdere keren per dag en je kan dus prima kijken waar je naar toe wil gaan. Naast shows zijn er ook educatieve programma’s. Wij hebben genoten van dit prachtige park.

Dolfinarium

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. zegt:

  Dolfinarium is echt leuk voor jong en oud. Ik ben er weleens met een schoolreis geweest ook. De kinderen vonden het geweldig!

 2. zegt:

  blijft leuk een dagje naar de dolfijnen!

 3. Is misschien wel een idee voor als de kleindochter iets groter is ­čÖé

 4. Jouvence zegt:

  Volgens mij ben ik nog nooit bij het Dolfinarium geweest.

 5. Mandy zegt:

  Leuk dagje uit he! Vind het een leuk park, de shows vind ik ook heel leuk. Vind jij de dieren in het Dolfinarium zielig?

  1. zegt:

   Ik vind dat lastig Mandy. Het is niet natuurlijk dat beesten in hokken zitten. En ik vind dieren in te kleine hokken heel naar om naar te kijken. Toch ga ook ik naar een dierentuin.

 6. zegt:

  Volgens mij blijft het Dolfinarium leuk voor iedere leeftijd! Ik ben er al lang niet meer geweest.

 7. Wij zijn er ooit ook eens geweest met onze kinderen, en dat was zeker een succes. Ik ervaarde het als een heel andere wereld.

 8. Mieke | Miek's Mind zegt:

  Dolfinarium is altijd leuk, ik ga er alleen niet meer heen i.v.m. de dieren die daar achter ‘slot en grendel’ zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept