Dagje weg: Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Het zuiderzee museum in enkhuizen is een binnen en buiten museum.

Ben jij wel eens bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest? Dit is zowel een binnen- als buitenmuseum waar je naast vaste tentoonstellingen en voorstellingen ook wisselende tentoonstellingen vindt. Leuk ook voor kinderen omdat er zoveel voor ze georganiseerd wordt. 

Het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een groot museum, waar je echt de hele dag door kan brengen. Er is naast een buitenmuseum ook een binnenmuseum, die je kan bezoeken. In het Zuiderzeemuseum vind je echt alles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Het buitenmuseum lijkt een dorp op zich! Er staan meer dan honderdveertig historische huizen, winkels en werkplaatsen. Er waren demonstraties van visnetten breien en springtouwen maken. Kan je oudhollandse spelletjes doen en onder de indruk raken van de ‘watersnoodstraat’. In sommige huizen kon je mensen spreken die zich helemaal inleefde in hun rol.

Leuke kinderactiviteiten

Het is ontzettend leuk om rustig rond te lopen in het Zuiderzeemuseum, om je heen zie je van alles gebeuren. Naast alle huizen, winkels en werkplaatsen die je in kan, zijn er ook speciale kinderactiviteiten als klompboten maken, een schilderijtje maken, aardrijkskundeles of zelf flessenpost maken ( sommige activiteiten binnen het Zuiderzeemuseum zijn tegen betaling en alleen in het weekend, vakantie of op speciale dagen).

Dag vullend programma

Naast rondgelopen in het Zuiderzeemuseum, praten met de ‘bewoners’ en wat eten en drinken in het restaurant, kan je ook naar het binnen deel van het museum. Hier vind je naast verschillende tentoonstellingen ook prachtige schepen. In de winter vind er ook elk jaar een speciale voorstelling plaats zoals het Zuiderzeelicht. Wat ook heel leuk is om er een hele dag of weekend in Enkhuizen van te maken. Enkhuizen is namelijk een super leuk plaatsje om te bezoeken.

Lees ook: Andere tentoonstellingen in het Zuiderzeemuseum zijn onder andere: Zee vol verhalen en Zuiderzeelicht

Lees ook: Een dag op stap naar Amersfoort. Wat is er te zien en te doen?

foto lodiblogt/ pixabay

 
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. Voor volwassenen was het 16 euro en voor kinderen 10 euro. Ik had munten van de Jumbo dus kreeg nog korting. Echt een dagvullend programma.

 2. zegt:

  Leuk dat je mijn mamachallenge heb genoemd.
  We moeten ook zeker eens gaan kijken bij het Zuiderzee museum. Had er al eerder eens over gelezen, maar nog nooit geweest. Misschien leuk voor een weekendje weg, want over het Sprookjeswonderland moet ook zo leuk zijn

  1. Ja sprookjeswonderland is ook ontzettend leuk! Ook een aanrader.

 3. Ik linkte naar die van jou bij die van mij.

  Lijkt me super leuk!

  1. Bedankt voor de link!

 4. Hier wil ik beslist wel eens heen!

  1. Moet je echt doen. Erg leuk#

  2. Moet je echt doen. Erg leuk!

 5. […] Lodi ging naar het Zuiderzee museum. […]

 6. […] deze ‘buitenactiviteit’ challenge ook al gedaan hebben! Neem een kijkje bij Ellen, Yvonne en Lodi, zij zijn samen met de kinderen op pad […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept