3 tips voor een gezonde lunch

recepten voor gezonde lunches

Een gezonde lunch. Op vakantie kan je hier echt naar verlangen. Vooral wanneer je kampeert in een tent en meestal luncht met een broodje omdat dit gewoon het makkelijkste is. Maar weer thuis zijn de gezonde lunches ook wel weer erg lekker.

Gezonde lunch

Gezonde lunches, je vind ze in kookboeken en online. Er is genoeg keuze al vind ik lunches altijd het lastigste om te zoeken en ook om hier tijd voor vrij te maken, want een gewoon broodje is makkelijker te maken dan een uitgebreide gezonde lunch.

Quinoasalade met rosbief:

Maandag begon ik meteen goed met een gezonde lunch van quinoasalade met rosbief. Dit recept komt uit het boek Skinny Six van Chicklovefood. Het was een waar succes! Omdat ik niet altijd netjes een recept volg, ik laat nog wel eens iets eruit, voeg iets gezonders toe of wat anders, hier mijn variant op dit recept.

20 minuten- 1 persoon:

30 gram quinoa- handje verse spinazie- half handje pecannoten- 1 rode ui- balsamicoazijn- 50 gram gesneden rosbief.

1.kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. 2. Snij de spinazie in grove stukken en de ui in halve ringen. 3. Rooster de pecannoten enkele minuten in een droge koekenpan. 4. Verwarm een beetje olie in de pan en voeg de ui toe, gevolgd door een scheutje balsamicoazijn en roer door elkaar. 5. Bak de ui in 5 minuten op laag vuur. 6. Leg de spinazie op een bord en schep hier de quinoa op. 7. Strooi de uien en pecannoten over de salade en verdeel hierover de rosbief.8. Doe nog een scheutje balsamicoazijn over de salade.

Quesadilla met rode ui en spinazie

Dinsdags een tweede gezonde lunch. Een quesadilla met rode ui en spinazie uit het kookboek van  UitPaulinesKeuken. Ook hier hield ik me weer niet volledig aan het recept, ik liet de knoflook eruit, Dat vond ik toch een beetje te wild als lunch. Ik ben dol op quesadilla’s en ook deze variant was erg lekker.

20 minuten- 1 persoon.

2 volkorenwraps

1 rode ui

100 gram spinazie

30 gram geitenkaas

1.Snij de ui in halve ringen en fruit dit in een beetje boter. 2. Laat de ui 10 minuutjes zachtjes bakken voor een zoete smaak. 3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot het geslonken is. 4. Zet een droge koekenpan op het vuur en leg hier een wrap in. 5. Schep de spinazie en ui op de wrap en verkruimel de geitenkaas er over heen. 6. leg de andere wrap erboven op en druk deze even aan. 7. bak de quesadille in ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin op middelhoog vuur.

Na woensdag in het Zuidezee museum te hebben doorgebracht en dus lekker een patatje te hebben gegeten, at ik donderdag weer gezond.

Groene salade met komkommer, avocado, munt en feta.

Donderdags maakte ik een gezonde lunch van groene salade met van alles wat ik in huis had:

Een stuk komkommer – halve avocado- beetje spinazie- munt en  feta.

Alles snijden en in een bak en smullen maar. Zoals jullie zien neem ik hier geen dressing bij. Door het zachte van de avocado en feta vind ik dat zelf niet nodig. Door de munt is de smaak erg fris en lekker. Om er wel een voedzame lunch van te maken ( lees calorieën binnen te krijgen) eet ik er een volkoren broodje bij.

Natuurlijk kan je deze gezonde lunch ook als avond eten nemen, dan doe je er nog wat extra groente in, of neem er een volkomen wrap bij.

Lees ook: koolhydraatarm gezonde lunches. Deze lunches zijn zo gemaakt.

Heb jij nog lekkere gezonde lunch ideeën ? Laat ze me weten.

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. zegt:

  Hmm heerlijke lunches zeg. Ik eet zelf liever couscous dan quinoa. Maar doe inderdaad vaak hetzelfde als jij, ik haal inspiratie uit een recept maar maak het altijd eigen haha.

  1. Ik heb dus nog nooit couscous gegeten, maar wat een goed idee want ik vind afwisseling juist leuk en kan dan mooi afwisselen met de quinoa. Soms lus ik dingen niet, of heb ze niet in huis en geef er dan zelf een draai aan.

 2. Ik kom niet verder dan een gebakken ei moet ik bekennen. Mijn gewone lunch is een boterham met kaas. Ik ben niet zo’n kok, en vind de avondmaaltijd al werk genoeg…

  1. Ik ben ook snel van een broodje. Maar moet zeggen dat ik echt wel ‘genoot’ van mijn lunches dus ik probeer het er in te houden

 3. Mellanie zegt:

  Ziet er erg lekker uit!

  1. Dankje! Was echt heerlijk.

 4. Lekker en gezond – dat zijn de dingen die ik terug moet gaan aangrijpen.

  De zomervakantie heeft mijn hele goede voornemen, dat ik al ene half jaar vol aan het houden was, een beetje door elkaar gegooid!

  🙁

  1. Hier precies zo. Na de vakantie ga ik weer sporten, maar door op mijn voeding te letten probeer ik nu al vast een beetje terug in het gareel te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept