samen het huishouden doen met de kinderen, bijvoorbeeld samen afwassen, geeft heel veel gesprekstof en even tijd samen.
Gezin

Samen het huishouden doen- afwassen met de kinderen

Op vakantie en toch mee doen aan de #mamachallenge2016 opdrachten. Namelijk samen het huishouden doen. Klusjes die je thuis kan doen met de kinderen. Deze opdracht is de zevende in de rij. In mijn geval is dit samen met de oudste de afwas doen.

Het Huishouden samen doen

Tijdens de vakantie verblijven wij eigenlijk altijd in een tent op een camping, hier is -gelukkig maar- weinig huishoudelijke te doen. Eigenlijk is het alleen de afwas die gedaan moet worden en dat is juist iets wat ik niet meer gewend ben sinds we thuis een afwasmachine hebben. Toch is op vakantie, samen de afwas doen, ontzettend gezellig.

Lees ook: Coleman MacKenzie 6 Blackout Bedroom tent

Samen afwassen is samen kletsen

Toen ik tijdens de drie weken kamperen in Zwitserland elke dag de afwas deed, merkte ik dat dit een mooi moment van samen zijn was met een van de kinderen. Mijn oudste hielp me namelijk elke avond even mee. Drogen wilde hij niet, maar afwassen maar al te graag. Ik merkte dat we beide heel veel plezier aan deze moment hadden. Er kwamen bij hem ook heel veel vragen los. ‘Want waarom wassen we thuis nooit af?’

De challenge

Samen kletsten we de hele afwas door en met een jongen van acht krijg je dan de leukste gesprekken. Nou is afwassen en afdrogen niet mijn hobby, maar de leuke gesprekken die het mijn zoon en mij gaven besloot ons gisteren avond ook samen thuis af te wassen. Raar misschien, tenslotte hebben we een afwasmachine, maar mijn zoon vroeg of we ook thuis een keertje met de hand konden wassen en dat leek mij een heel goed idee.

Kinderen vinden het leuk om te helpen

Zo gebeurde het dus dat we ook thuis een keer met de hand af gingen wassen. Mijn zoon vond het erg leuk om te doen. Misschien moet ik dit maar onthouden en kan hij me mee helpen in het huishouden. Al viel het hem tegen dat de afwas thuis toch duidelijk meer is dan op vakantie. Ook moest hij veel voorzichtiger doen. De kampeer spullen zijn veelal van plastic en thuisis er toch meer glas bij aanwezig. Toch hadden we ook hier veel plezier en kletste we er op los. Toch was dit – met de hand afwassen- een project voor een keer hoor, want al vind ik de gesrpekken met mijn zoon leuk, die hou ik liever op een ander moment. Wanneer ik de afwasmachine uitpak bijvoorbeeld.

Welke huishoudelijke klussen doe jij samen met je kinderen

Lees ook: Zwitserland- wandelen over langste hangbrug ter wereld.

Lees ook: Problemen met je vaatwasser? Zo los je het snel op!

foto pixabay

Welke bloggers doen nog meer mee aan de challenge?

Bloggers die ik zelf volg in de #mamachallenge2016 zijn onder andere mamasmetthee, die een hele leuke traktatie maakte. Volgmama die een beauty dag met haar jongens hield en Meisje eigenwijsje die een bananenbrood bakte met haar dochter.

 

6 thoughts on “Samen het huishouden doen- afwassen met de kinderen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.