Problemen met je vaatwasser? Zo los je het snel op!

Problemen met de vaatwasser, zo los je ze op

Een vaatwasser gebruiken we dagelijks en valt niet te missen in onze routine. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk. Er kunnen zich veel complicaties opdoen bij een vaatwasser: lekkages, kalkaanslag, enzovoort. Hoe zorg je ervoor dat je machine goed blijft werken en hoe los je een probleem met je afwasmachine op? Hieronder vind je alle informatie om je vaatwasser in goede staat te behouden.

Wat heeft de problemen met je vaatwasser veroorzaakt?

Zoals hierboven werd genoemd kan je vaatwasser last krijgen van verschillende complicaties. Vaak hebben deze complicaties ook een andere achterliggende oorzaak. Lekt bijvoorbeeld de deur van je vaatwasser? Dan zit het probleem waarschijnlijk bij het rubber of de sproeiarmen. Als de vaat niet schoon wordt na een spoeling, dan kan dit verschillende redenenen hebben. Zo is het mogelijk dat je niet effectief inruimt waardoor de vaat niet goed kan worden gespoeld of misschien ligt de waterdruk te laag. In dat geval is de afwasmachine niet in staat om het servies af te spoelen, omdat de waterstralen niet sterk genoeg zijn.

Ook kan het voorkomen dat er water in de vaatwasser blijft staan na een spoeling. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld problemen met de filters, afvoerpomp of spoelbak. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door een blokkade. Blokkades kunnen er ook voor zorgen dat je vaatwasser er halverwege mee stopt of helemaal niet meer aangaat. Doen zulke problemen zich voor, dan is het handig om machinereiniger te gebruiken.

Machinereiniger om je vaatwasser te herstellen

Als onderdelen van de machine geblokkeerd of beschadigd zijn geraakt, dan kun je met machinereiniger deze problemen oplossen. Met name onderdelen waar je zelf moeilijk bij kan kunnen op deze manier gemakkelijk worden behandeld. Machinereiniger is makkelijk in gebruik: allereerst dien je de hele vaatwasser leeg te maken. Vervolgens vul je het zeepbakje met de reiniger. Mocht je vaatwasser geen bakje hebben, hou dan de aangegeven hoeveelheid van de verpakking aan. Daarna zet je een programma aan en laat je de vaatwasser een spoeling doen met de reiniger. Zorg dat je een heet programma aan zet, de hitte helpt bij het reinigen van de machine. Dat is alles! Daarna kun je de vaatwasser weer zonder problemen gebruiken. 

Machinereiniger kun je overigens ook voor de wasmachine gebruiken! Net zoals vaatwassers zijn deze machines niet te missen in het huishouden, dus het is zeker een goed idee om ze goed bij te houden en ze af en toe een reinigingsbeurt te geven. 

Lees ook: Samen het huishouden doen- afwassen met de kinderen

Hoe zorg je ervoor dat je afwasmachine goed blijft werken?

Om de opbouw van vet en kalk te voorkomen kun je de machinereiniger eens per maand gebruiken. Volg de hierboven beschreven instructies en je vaatwasser kan er weer een tijdje tegenaan. Voorkom veel etensresten in de vaatwasser en spoel daarom eerst je servies even schoon. Bovendien is het een goed idee om af en toe de filters en het rubber van de vaatwasser te reinigen. Zo voorkom je nare geurtjes en blijven deze onderdelen goed werken. 

Lees ook: Wat kan je doen wanneer hard water zorgt voor kalkaanslag.

Foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept