7 Tips om je huis optisch groter te laten lijken

7 Tips om je huis optisch groter te laten lijken

Merk jij nu je zo veel thuis bent, dat je huis je een beetje tegen gaat staan? Zitten jullie elkaar af en toe in de weg, maar is verhuizen geen optie? Je huis groter kijken kan niet, maar je kan het wel optisch groter laten lijken. Met deze tips moet dat lukken.

Jouw huis, jouw plek

Een huis kopen lijkt momenteel onbegonnen werk. De prijzen stijgen de pan uit en wil je iets kopen dan moet je minstens de loterij gewonnen hebben. En toch lijkt er ook een run op huizen, ze staan nog niet te koop of zijn al weer verkocht.

Als je geen groter huis kan kopen

Maar wat als je geen groter huis kan kopen? Elke keer achter het nest vist bij biedingen, of er geen starters woning te vinden is. Of woon je gewoon heel fijn en wil je helemaal niet weg, maar merk je wel dat je huis niet groot is. Werken jullie beide thuis en is dit misschien ook iets voor de toekomst? Verbouw jij elke ochtend de huiskamer om je laptop neer te kunnen zetten of heb je een eigen werkkamer? Merk jij nu ook dat je de ruimte in huis een beetje zat begint te worden? Dat je het idee hebt dat het zo klein is en wil je dit misschien ook voor jezelf optisch groter laten lijken?

Tips om je huis optisch groter te laten lijken.

Vandaag kom ik met tips om je huis optisch groter te laten lijken. Het wordt hier natuurlijk niet groter van qua oppervlakte, maar het kan je wel net even die meer ruimte geven, die je in je af en toe in je hoofd nodig hebt.

Hang spiegels op in huis.

Mooi boven een dressoir of je bank, een spiegel. En het staat niet alleen mooi, het zorgt er ook voor dat je huis optisch groter lijkt. Heb je de mogelijkheid, kies dan voor een lekker groot formaat.

Kies lichte kleuren

Donkere kleuren zijn knus en warm, maar wil je graag dat je huis optisch groter lijkt dan kan je beter kiezen voor lichte kleuren. Lichte kleuren geven namelijk meer ruimte gevoel.

Richt je blik naar boven

Je huis optisch groter maken kan door de aandacht te geven aan het plafond. Bijvoorbeeld door een behang of een kleur op het plafond. Een plank hoog richting het plafond, voor bijvoorbeeld je boeken. Zorg dat de aandacht naar boven wordt getrokken. Je kijkt nu automatisch naar boven waardoor de kamer hoger, dus ruimer, oogt.

Kies voor grote meubels

Je denkt misschien dat je het best kan kiezen voor kleine meubels in een kleine kamer, maar dat is zeker niet zo. Kies voor grote meubels, waardoor deze prominent in de kamer staan. Met meerdere kleinere meubels heb je juist kans dat je huis sneller vol en rommelig kan worden.

En zorg dat je meubels op pootjes staan

Wist je dat een bank die op pootjes staat je woonkamer optisch groter laat lijken dan een bank die direct op de grond staat? Grappig wat meubels allemaal voor je woning kunnen betekenen.

Kies voor grote accessoires

Ook voor accessoires telt wat voor meubels telt. Zorg voor groot. Grote planten, in grote potten. Kleine accessoires geven vaker een vol en rommelig effect terwijl je juist wil dat je huis er groter uit komt te zien. Het is optisch, maar he, wat maakt dat uit.

Ruim op

Een opgeruimd huis lijkt ook al groter en een opgeruimdheid geeft een opgeruimd hoofd, meteen twee vliegen in een klap.

Maak van je huis jouw thuis

De ruimte in huis is zoals het is en zolang je geen geld of mogelijkheid heb tot uitbreiding kan je jouw huis optisch groter laten lijken door deze tips!

foto lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. zegt:

  Mijn huis is klein en veel van deze tips heb ik al toegepast. De bank op pootjes is een wens voor als mijn huidige bank versleten is, want dat scheelt inderdaad heel veel, zag ik pas. Het idee van iets doen met het plafond vind ik leuk. Ga ik eens over nadenken.

  1. zegt:

   Ik heb zelf ook heel klein gewoond en bedenk nu pas ( toen ik dit artikel schreef) jeetje wat had ik dat toen anders moeten doen. Grappig hoe je met aanpassingen je ogen zo anders kan laten kijken.

 2. Less is more zeg ik altijd. Hier hebben we ook grote meubels en een beperkt aantal woonaccessoires.

 3. Vooral spiegels helpen enorm is mijn ervaring. We hadden ooit een spiegel op een schouw hangen, en toen die weg was, leek het hele huis kleiner!

 4. Ik woon alleen en heb de ruimte, een luxe probleem. Ik verzamel graag herinneringen om me heen. Goeie herinneringen brengen vele glimlachen op mijn gezicht. Makes me feel good en dat kunnen we in deze tijd ook wel gebruiken.

 5. Jouvence zegt:

  Handige tips! Wij hebben ook een niet zo’n groot appartement, maar zijn creatief met de ruimte die we hebben omgegaan.

 6. Mooie tips! Wij hebben een groot huis dus hoef ze niet toe te passen. Houd wel van een opgeruimd huis al die rommel wat rondslingerend maakt het ook kleiner ja en ik kan er ook niet tegen haha

  1. zegt:

   haha ja jij kwam met mooie opruim tips vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept