Tips om jouw woonkamer een make-over te geven

Tips om jouw woonkamer een make-over te geven

Ben jij na al die maanden thuis zitten en thuiswerken de inrichting van jouw huis zat? En is woonkamer toe een een make-over. Hup! Handen uit de mouwen en aan de slag. Ik geef tips hoe je hier vandaag nog mee kan beginnen!

Thuisweken, het nieuwe normaal

Thuiswerken is de laatste maanden het nieuwe normaal geworden en was dit voor mij al dagelijkse kost, mijn man is sinds maart niet meer op kantoor geweest. Zijn kantoor is nu de slaapkamer van onze zoon, de eettafel of de bank. En zoals het er nu uit ziet, blijft hij voorlopig ook nog wel thuis werken. Gaat dit voor jou ook op en ben je de woonkamer ondertussen een beetje zat?

Een make-over voor je woonkamer waar begin je?

Omdat we zo ontzettend veel tijd door gebracht hebben in ons huis en dan vooral de woonkamer, hebben meer en meer mensen zin om de inrichting van deze ruimte te veranderen. Maar hoe begin je nu aan een woonkamer make-over?

Nieuwe meubels

Een make-over kan beginnen met kiezen voor een andere kleur meubels. Een nieuwe kleur geeft je woonkamer meteen een hele andere uitstraling en kijk ik bij ons thuis dan zou ik beginnen met een nieuws bank! Wij hebben nu een witte hoekbank maar steeds vaker denk ik aan een hoekbank grijs qua kleur! Grijs geeft een hele andere sfeer en gevoel in huis en zo ben je met een enkele aanpassing eigenlijk al klaar.

Decoraties en veranderingen

Maar je kan natuurlijk nog veel meer veranderen en vernieuwen in huis. Veel woonkamers worden niet alleen gebruikt als zithoek, maar ook als werkplek, speelplaats en eethoek. Deze functies kunnen de huiskamer druk maken. Wil je decoratie in je kamer, zorg dan dat deze simpel zijn. Foto’s aan de muur in een kleur of allemaal dezelfde kleur lijsten. Kies voor neutrale kleuren. Neutrale kleuren geven namelijk meer rust in huis.

Een kleurtje op de muur

En wil je makkelijk en snel een make-over geven aan je woonkamer? Denk dan aan een nieuwe kleur op de muur. Na al die weken thuis werken ben je de muren van je woon- of werkkamer misschien ook wel zat. Een nieuwe kleur verf op de muren maakt deze week helemaal als nieuws!

Een nieuw kleed

Of kies voor een nieuw kleed in de woonkamer, dit geeft de kamer ook een hele nieuwe uitstraling. Dit kan bijvoorbeeld een klein kleed zijn voor onder de salon tafel of een speelkleed voor de kinderen.

Groen in huis

Zorg voor planten in huis, niet alleen staat een beetje groen leuk en vrolijk in huis, uit onderzoek is gebleken dat planten goed zijn voor je gezondheid.

Tips om jouw woonkamer een make-over te geven

Geef rommel geen kans

Zeker als je werkruimte ook in de huiskamer is, dan is het belangrijk dat er niet te veel afleiding om je heen ligt, zorg dat rommel opgeruimd is in opbergmanden, kasten of bakken.

Veel leef plezier in de kamer

Met aanpassingen in de woonkamer, kan je deze een hele andere uitstraling geven. Dit kan rigoureus zijn met nieuwe meubels en een nieuwe vloer, maar ook subtiel, met een kleur op de muur of opbergbakken. Zorg dat je woonkamer die ruimte wordt waar jij graag verblijft. Zeker nu we misschien nog wel langer veel tijd thuis zullen doorbrengen.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. zegt:

  Precies wat ik gedaan heb tijdens de semi-lockdown. Muur geschilderd, bankje gekocht en heel veel plantjes. Echt mijn plek geworden zo!

 2. Ik vind het aanpassen van accessoires vaak al een hoop doen! Of inderdaad nieuwe plantjes, dat is altijd fijn.

 3. Felice Veenman zegt:

  ik ben niet zo goed in woning inrichten, gelukkig heb ik 2 vriendinnen en een dochter die er heeel erg goed in zijn

 4. zegt:

  Mooie tips! Bij ons komen ze binnenkort de badkamer en wc vernieuwen en als dat klaar is willen we de woonkamer aanpakken. Andere meubels, andere bank, iets anders qua behang dus nog even wachten tot ze klaar zijn met de badkamer en we kunnen beginnen

 5. Wendy zegt:

  Leuk! In mijn huisje van 7m2 valt helaas weinig te veranderen, maar gelukkig voelt het ook erg fijn en is het niet erg nodig. In elk geval de rommel opruimen doet een hele hoop.

 6. zegt:

  Leuke tips. Ik doe eigenlijk nooit echt een make over. Maar er komen regelmatig nieuwe posters, camera’s en andere spullentjes bij

 7. zegt:

  Altijd leuk om je huis een make-over te geven, wij kunnen gelukkig in de studio zitten om even weg te zijn van huis

 8. Jouvence zegt:

  Wij hebben eigenlijk nauwelijks geklust tijdens de lockdown. Het enige wat ik heb gedaan is de verf her en der even aangetipt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept