Op vakantie in Corona tijd. Hier kan je op letten

Op vakantie in Corona tijd. Hier moet je op letten

Wel of niet op vakantie gaan in corona tijd? Het is een vraag die bij velen speelt. En ga je op vakantie, waar moet je dan op letten? Welke sites moet je in de gaten houden en wat kan je beter wel en niet doen?

Op vakantie gaan in Corona tijd

Het is en blijft een raar jaar, 2020. Wie had dit in januari kunnen bedenken? Niemand toch. Zelf was ik in er in februari nog helemaal van overtuigd dat ik dit jaar in de zomer naar Amerika zou gaan, maar niks van dit alles. Ondertussen is alles geannuleerd en kijken we per dag hoe het er voor staat in het buitenland.

Kunnen we op vakantie naar het buitenland?

Kunnen we naar het buitenland? Landen gaan open, maar net zo hard weer dicht. En wat willen we? De schoolvakanties zijn hier ook begonnen. Onze oudste heeft al een week vrij aangezien hij afscheid nam van groep 8 en onze jongste heeft gisteren zijn laatste schooldag gehad van dit schooljaar. En wat gaan we doen?

Je eigen risico als je op vakantie gaat

Er zijn werkgevers die zeggen, naar het buitenland gaan is op eigen risico. Kom je vast te zitten omdat het land dicht gaat, of omdat je besmet raakt, dan kost dit je vakantie dagen. Maar er zijn ook bedrijven die hier geen regels over maken en jou de keuze laten. Ik weet niet hoe het bij jullie voelt, maar ik zelf heb wel behoefte om eigenlijk even weg te gaan uit mijn eigen omgeving. Mijn eigen omgeving die bestaat uit mijn huis en tuin waar in nu al sinds maart zit. Al die tijd zijn we nog niet weg geweest en hoe blij ik ook ben met mijn achtertuin, ik ben hem wel een beetje zat!

Houd het reisadvies in de gaten

Toch is het heel belangrijk om het reisadvies in de gaten te houden. Want reisadviezen veranderen per dag. Dat telt voor een huisje, hotel maar ook een camping. Dus ook als je aan het kamperen bent in het buitenland is het goed om elke dag de reisadviezen te checken en bij te houden.

Lees je in

Ga je kamperen? Lees van te voren dan goed de regels van de camping door. Is het zwembad open? Wat zijn de regels met betrekking tot het wc gebouw, het was gebouw en de receptie? Bedenk ook goed, mocht het mis gaan in het gebied waar je zit, kan je dan makkelijk naar huis?

Wat kan je doen voor en tijdens je vakantie?

Waar kan je nou rekening mee houden en wat kan je doen?

 • Hou de site van Rijksoverheid in de gaten.
 • Naar welk land wil je gaan? Check of dit land ook daadwerkelijk veilig is.
 • Check van te voren wat de regels zijn in het land waar je heen wil, denk hierbij aan:
 • Ga je boeken? Kijk goed wat de regels zijn qua annuleren en kijk naar je verzekering en wat zij eventueel voor je kunnen doen.
Op vakantie in Corona tijd. Hier moet je op letten

Hoe kijk jij hier tegen aan? Ga je op vakantie en durf je nog iets te boeken?

foto’s lodiblogt

En blijf je liever dicht bij huis

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. zegt:

  Ons oorspronkelijk plan was om op vakantie te gaan in Portugal. Dat is, al een tijdje geleden, allemaal geannuleerd. En daar ben ik wel blij om, ik zie een vakantie in het buitenland nu niet zo zitten. Daarom wordt het dit jaar kamperen in eigen land. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat bevallen, want zo vaak hebben we dat nog niet gedaan. 🙂

 2. zegt:

  Ik vind het heel lastig. In Nederland zou ik dit jaar wel op vakantie durven, maar ik zou niet naar het buitenland durven. Gewoon voor alle zekerheid…

 3. Om mij heen gaan mensen toch wel op vakantie merk ik. Het beste lijkt het mij om in eigen land te blijven.

 4. Ik blijf lekker in Nederland. Maar idd een hoop gaan toch naar het buitenland. Voelt voor mij niet prettig en het is overal anders en moet je je aanpassen. Nederland is ook prachtig

 5. zegt:

  Wij zijn in juni direct een weekje naar Duitsland gegaan toen het mogelijk was, goed voorbereid en prima bevallen. Ik zou alleen nu niet gaan vliegen en ook niet naar de Zuid Europese landen op vakantie gaan omdat daar toch wel weer sprake is van lokale lockdowns.

 6. Wij zouden dit jaar sowieso niet gaan.
  Maar zowel Jan als ik zijn geen vakantieliefhebbers in eigen land, voelt voor ons niet als vakantie.

  Maar goed ik zat vroeger 3/4 per jaar in het buitenland met vakantie.. Wellicht ben ik te verwend op dat gebied?

  Wel een heel handig artikel dit voor de mensen die nog wel op vakantie willen, staan handige tips in 🙂

 7. zegt:

  Ik blijf gewoon in Nederland, een paar dagen naar een camping en verder dagtochtjes maken. Ik hoop in december wel een paar dagen naar London te kunnen

 8. zegt:

  Ik snap die drang niet om op vakantie te gaan. Er is een pandemie aan de gang, waarom mensenlevens op het spel zetten omdat men zo nodig in het buitenland op vakantie wil/moet.

 9. zegt:

  wij gaan sowieso niet op vakantie en raad het andere ook gewoon af dit jaar 😉 zeker nu er weer een 2e uitbraak aan zit te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept