Waarom kamperen met een tent?

kamperen tent vakantie

De een gaat graag kamperen met een tent,  terwijl de ander hier absoluut niet aan moet denken. Weer een ander gaat graag naar het strand  en de ander kiest meer voor een stedentrip. Iedereen heeft zo zijn eigen idee van het invullen van de vakantie. Waarom zou je gaan kamperen met een tent?

Mijn ideale vakantie

Mijn ideale vakantie, is kamperen met de tent, het liefste naar het buitenland want er moeten bergen en rotsen zijn waar we kunnen wandelen en klimmen. Voor de kinderen is het aanwezig zijn van een zwembad altijd wel erg fijn.

Vakantie is kamperen

Toen ik jong was, was mijn vader leraar. Hierdoor gingen wij vaak zes weken op vakantie tijdens de zomer. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit ‘gewoon’ was. Tot ik er achter kwam dat drie weken zomer vakantie een meer normale gang van zaken was. Elke jaar gingen we kamperen. Oostenrijk, Frankrijk of Italië , waren de landen waar we heen gingen, want ook toen al moesten er wel bergen in de buurt zijn. Kamperen is ons met de pap lepel in gegoten. Want toen mijn zus vier jaar oud was en ik twee jaar, namen mijn ouders beide ontslag. we gingen toen drie maanden, met de tent, reizen door Engeland. In de jaren zeventig, was dit nog best apart. Ik heb al dat reizen dus niet van een vreemde.

Kamperen met een tent

Kamperen doen wij nu nog steeds. Gelukkig voor mij trof ik een man die, net als ik, dol is op wandelen in de bergen en klimmen. Vandaar dat de vakantie bestemmingen hier eigenlijk altijd wel snel gekozen zijn. Waarom ik zo dol ben op kamperen? Ik denk de vrijheid. De vrijheid die je hebt op een camping. De kinderen die de hele dag spelen op het grasveld of in de speeltuin, kunnen zwemmen als ze willen en gewoon de ruimte hebben. Eerder schreef ik al waarom het zo leuk is om te kamperen met kinderen. Ook hier zal vast niet iedereen het mee eens zijn. En gelukkig maar, natuurlijk.

Zie je op tegen koken op de camping? Met het boek ‘Het onmisbare camping kookboek‘ kook jij ook op de camping lekker en verrassend.

Kiezen voor iets anders

Wij kamperen met een tent. Deze tent staat snel en is ook weer makkelijk in te pakken. Toch is lang niet iedereen van het kamperen met een tent. En tegenwoordig hoeft dit ook niet meer. want wil je wel wel het camping gevoel, maar niet in een tent, dan heb je safaritenten, trekkershutten, stacaravans of chalets. Deze vind je op vele campings in binnen en buitenland.

Trekkershut

Een paar jaar geleden was ik met de jongens een weekendje naar Callantsoog. Mijn man was een paar dagen weg en in me eentje de tent opzetten dat lukt me niet. Ik besloot toen een trekkershut te boeken. De jongens vonden dit echt helemaal te gek en ook voor in deze zomer vakantie heb ik een hut geboekt. Tijdens de vakantie gaan de jongens een paar dagen op zeilkamp in Friesland en omdat de jongens zorg nodig hebben, kunnen ze daar niet blijven overnachten. Om die reden heb ik dus wederom een trekkershut geboekt. Tot groot plezier van de jongens en voor mij  geen gedoe met de tent opzetten, maar wel de vrijheid en ruimte van de camping.

kamperen met een tent vakantie

Huisje, hotel of appartement

Tijdens de herfstvakantie willen we graag klimmen, Hiervoor moeten we – voor goed weer- wel een eind rijden. Kamperen is dan ook geen doen, dus kiezen we de laatste jaren voor het huren van een huisje. Voor een week vind ik dit ideaal. Juist omdat je wel de vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt. Maar ook d luxe van een huisje. Zo zie je er is keuze genoeg om een leuke vakantie zowel in het binnen- als buitenland te hebben. Voor iedereen is er wel iets dat goed past en dat kan ook prima thuis blijven betekenen deze zomervakantie.

Ben jij een kampeerder? Of ga je liever naar een appartement of iets anders?

Hier lees je alles over buitenspeelgoed die ideaal zijn voor op de camping.

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. zegt:

  Kamperen trekt mij persoonlijk niet heel erg. Alhoewel het er wel altijd gezellig uitzien. Meestal zitten we zelf in een huisje of appartement.

 2. Nee, maar ik ben uberhaupt geen vakantieganger. Het liefst ben ik gewoon thuis.

 3. Wij zijn ook echte kampeerders 🙂 zolang het maar niet in de (toeristische) drukte is. En zowat alle varianten wel al geprobeerd doorheen de jaren. Alleen camper/van nog niet… dat staat nu op de wensenlijst.

 4. Wij hebben laatst voor het eerst gekampeerd en was mega leuk!

 5. Ik snap t wel maar ben toch meer van glamping haha, beetje smetvrees!

 6. zegt:

  Ik hou niet zo van kamperen. Slechte slaper,die alles hoort. Niet ideaal in een tent als de vogels al om 4.30u kwetteren of blaffende honden.

 7. Kamperen in Australië vond ik fantastisch. Verder kies ik vaak voor guesthouses of hotels tijdens het rondreizen.

 8. zegt:

  Kamperen is iets wat roy graag zou doen. Zelf zou het niks voor mij zijn. Hou van beetje klein beetje luxe wn gewoon apartament en warm bed te hebben

 9. zegt:

  Avontuurlijk kamperen in de bergen, Oostenrijk. Mijn beste vakanties! 🙂 Altijd zalig in zo’n tentje vertoeven

 10. zegt:

  Sorry, maar ik ben echt anti-tent. Ooit eens een vakantie met een vriendinnetje op Texel gehad in de bloedhitte. Ik hield van vroeg opstaan, zij van uitslapen. ’s Nachts vaak plassen dus met de wc-rol in het donker naar de toiletten. Brrrr. Eigenlijk ben ik van de 4 en 5-sterren hotels. Maar … nu we een kindje hebben sta ik wel open voor iets andere vakanties (moet ook wel met een salaris), maar dan zou ik nog liever in een caravan zitten ben ik bang.

 11. Balou zegt:

  Vroeger heb ik echt veel gekampeerd met mijn ouders & opa en oma in Nederland, maar ook in Italie en Frankrijk. Nu ben ik meer van de luxere vakanties in huis of mooi appartement! Zon, zee, strand & boulevoard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept