kamperen tent vakantie
Reizen

Waarom kamperen met een tent?

De een gaat graag kamperen met een tent,  terwijl de ander hier absoluut niet aan moet denken. Weer een ander gaat graag naar het strand  en de ander kiest meer voor een stedentrip. Iedereen heeft zo zijn eigen idee van het invullen van de vakantie.

Mijn ideale vakantie

Mijn ideale vakantie, is met de tent, naar het buitenland en er moeten bergen, rotsen en een zwembad ( voor de kinderen) aanwezig zijn.

Vakantie is kamperen

Toen ik jong was, was mijn vader leraar. Hierdoor gingen wij vaak zes weken op vakantie tijdens de zomer. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit ‘gewoon’ was. Tot ik er achter kwam dat drie weken zomer vakantie een meer normale gang van zaken was. Elke jaar gingen we kamperen. Oostenrijk, Frankrijk of Italië , waren de landen waar we heen gingen, want ook toen al moesten er wel bergen in de buurt zijn. Kamperen is ons met de pap lepel in gegoten. Want toen mijn zus vier jaar oud was en ik twee, namen mijn ouders beide ontslag. we gingen toen drie maanden, met de tent, reizen door Engeland. In de jaren zeventig, was dit nog best apart. Ik heb al dat reizen dus niet van een vreemde

Kamperen met een tent

Kamperen doen wij nu nog steeds. Gelukkig voor mij trof ik een man die, net als ik, dol is op wandelen in de bergen en klimmen. Vandaar dat de vakantie bestemmingen hier eigenlijk altijd wel snel gekozen zijn. Waarom ik zo dol ben op kamperen? Ik denk de vrijheid. De vrijheid die je hebt op een camping. De kinderen die de hele dag spelen op het grasveld of in de speeltuin, kunnen zwemmen als ze willen en gewoon de ruimte hebben. Eerder schreef ik al waarom het zo leuk is om te kamperen met kinderen. Ook hier zal vast niet iedereen het mee eens zijn. En gelukkig maar, natuurlijk.

Kiezen voor iets anders

Wij kamperen met een tent. Deze tent staat snel en is ook weer makkelijk in te pakken. Toch is lang niet iedereen van het kamperen met een tent. En tegenwoordig hoeft dit ook niet meer. want wil je wel wel het camping gevoel, maar niet in een tent, dan heb je safaritenten, trekkershutten, stacaravans of chalets. Deze vind je op vele campings in binnen en buitenland.

Trekkershut

Een paar jaar geleden was ik met de jongens een weekendje naar Callantsoog. Mijn man was een paar dagen weg en in me eentje de tent opzetten dat lukt me niet. Ik besloot toen een trekkershut te boeken. De jongens vonden dit echt helemaal te gek en ook voor in deze zomer vakantie heb ik een hut geboekt. Tijdens de vakantie gaan de jongens een paar dagen op zeilkamp in Friesland en omdat de jongens zorg nodig hebben, kunnen ze daar niet blijven overnachten. Om die reden heb ik dus wederom een trekkershut geboekt. Tot groot plezier van de jongens en voor mij  geen gedoe met de tent opzetten, maar wel de vrijheid en ruimte van de camping.

kamperen met een tent vakantie

Huisje, hotel of appartement

Tijdens de herfstvakantie willen we graag klimmen, Hiervoor moeten we – voor goed weer- wel een eind rijden. Kamperen is dan ook geen doen, dus kiezen we de laatste jaren voor een huisje. Voor een week vind ik dit ideaal. Juist omdat je wel de vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt. Maar ook d luxe van een huisje. Zo zie je er is keuze genoeg om een leuke vakantie zowel in het binnen- als buitenland te hebben. Voor iedereen is er wel iets dat goed past en dat kan ook prima thuis blijven betekenen deze zomervakantie.

Ben jij een kampeerder? Of ga je liever naar een appartement of iets anders?

Hier lees je alles over buitenspeelgoed die ideaal zijn voor op de camping.

Foto’s lodiblogt

Meer artikelen

13 thoughts on “Waarom kamperen met een tent?”

  1. Kamperen trekt mij persoonlijk niet heel erg. Alhoewel het er wel altijd gezellig uitzien. Meestal zitten we zelf in een huisje of appartement.

  2. Kamperen is echt niks voor me, alhoewel ik dat een keer zou willen voor ervaring en het lijkt me zo gezellig haaha hopelijk hebben jullie het leuk gehad….

  3. Wij zijn ook echte kampeerders 🙂 zolang het maar niet in de (toeristische) drukte is. En zowat alle varianten wel al geprobeerd doorheen de jaren. Alleen camper/van nog niet… dat staat nu op de wensenlijst.

  4. Vroeger gingen wij ook kamperen met mijn ouders, maar het is nooit zo mijn ding geweest. Dit jaar blijven we lekker thuis met de kinderen en gaan we dagjes weg in plaats van ergens overnachten, bevalt mij persoonlijk veel beter

  5. Kamperen is iets wat roy graag zou doen. Zelf zou het niks voor mij zijn. Hou van beetje klein beetje luxe wn gewoon apartament en warm bed te hebben

  6. Sorry, maar ik ben echt anti-tent. Ooit eens een vakantie met een vriendinnetje op Texel gehad in de bloedhitte. Ik hield van vroeg opstaan, zij van uitslapen. ’s Nachts vaak plassen dus met de wc-rol in het donker naar de toiletten. Brrrr. Eigenlijk ben ik van de 4 en 5-sterren hotels. Maar … nu we een kindje hebben sta ik wel open voor iets andere vakanties (moet ook wel met een salaris), maar dan zou ik nog liever in een caravan zitten ben ik bang.

  7. Vroeger heb ik echt veel gekampeerd met mijn ouders & opa en oma in Nederland, maar ook in Italie en Frankrijk. Nu ben ik meer van de luxere vakanties in huis of mooi appartement! Zon, zee, strand & boulevoard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *