planner voor de vakantie, plannen maken
Reizen

Hoe ik ‘de planner’ op vakantie niets plan.

Een meester planner, dat ben ik. Ik plan alles. Ik leef ook nog steeds met een gewone ouderwetse agenda. Doe ik dat niet, dan raak ik helemaal de weg kwijt. Bij mij thuis zorg ik altijd dat alles als een goed geoliede machine loopt en dat doe ik vooral door vooruit te plannen. Maar een keer per jaar plan ik niets. Helemaal niets.  En dat is  met onze zomervakantie. We hebben altijd wel een land in gedachten, maar de laatste jaren veranderd dit land de dag voor vertrek nog even. Er wordt niets gereserveerd, niets op papier gezet. We gaan en zien wel. Heel raar, daar waar ik normaliter niets aan het toeval overlaat. heb ik er met de vakantie dus helemaal geen moeite mee.

Planner

Plannen is iets wat ik al van jongs af aan doe. Ik zal ook niet snel wat vergeten en ben eigenlijk altijd overal op tijd.Ik ben gewoon zo, kan ik niets aan doen. Ik laat weinig aan het toeval over, maar kan wel tegen onverwachte dingen hoor. Het is niet dat als het niet loopt als ik verwacht, dat ik in de stress sla, tenminste niet meer. Maar ik ben gewoon een echt planner.

Zomervakantie

De enige keer wanneer ik niet de planner ben, is in de zomervakantie. In de zomervakantie gaan we eigenlijk altijd naar landen waar we kunnen wandelen in de bergen en klimmen. Al zo een vier jaar proberen we in Oostenrijk uit te komen, kijken dan wel een beetje naar campings, zijn er leuke wandelroutes en hebben echt el een beetje ideeën in ons hoofd. Maar al vier jaar lukt het ons niet om hier te komen. Eigenlijk zijn elke keer de weersvoorspellingen te slecht. En dan houden we hoop. Beginnen een week voor vertrek al te kijken of het weer beter wordt, maar besluiten dan eigenlijk elke keer dat we geen zin hebben om een week in de regen, in een tent te zitten en gaan de ochtend van vertrek toch ergens anders heen.

Lees ook: Klimmen, een week in foto’s.

Op de bonnefooi

We boeken niets, gaan weg en zien wel waar we uit komen. Soms rijden we in twee dagen, dan pak ik de grote camping gids van de ANWB erbij en kijk waar de dichtstbijzijnde camping is. Dit jaar besloten we de dag voor vertrek dat het niet Oostenrijk, maar Italië zou worden. Vorig jaar hadden we hier ook al naar gekeken.Toen hield de regen ons weg, maar we besloten dit jaar in de richting van Aosta te gaan en zouden daar wel zien.

Zo gaat onze hele vakantie ongeveer. Na ruim ander halve week in het Aosta dal. Waar we prachtige wandelingen hadden gemaakt, keken we waar het goed weer zou zijn. Pakte de auto weer in een reden een stuk door. Zoeken weer een camping en kijken wel. Deze keer hadden we ons in een camping vergist, het was niet naar onze zin. Geen probleem, we bleven twee dagen, bezochten Lugano en Como en gingen vervolgens weer door.

Niet altijd een planner

Soms vind ik het raar, hoe ik in elkaar zit. Normaliter zo een planner, maar in de vakantie laat ik alle vleugels vieren. En ik geniet daar van. Maar nu thuis, ben ik weer de planner alle planners. Ook wel weer lekker. De tassen voor de jongens staan altijd klaar en te laat komen, overkomt ons (vrijwel) nooit.

Ben jij een planner of laat jij het meer allemaal op zijn beloop?

Anwb gidsen en meer, Vind je hier.

foto pixabay

24 thoughts on “Hoe ik ‘de planner’ op vakantie niets plan.”

  1. Wat een leuke post. Ik ben juist helemaal niet goed in plannen (en vergeet soms wel eens wat) en plan vrijwel niets tijdens het reizen. Op de bonnefooi reizen vind ik heerlijk. Dat geeft me het gevoel van vrijheid.

  2. Net als jou plan ik heel veel. In mijn (jawel, papieren) agenda, bullet journal of op losse briefjes. Het is in ons huishouden nodig: man met adhd en vermoedelijk autisme, kind met adhd en autisme en een chronisch zieke moeder is plannen een fijn iets. Ik weet dan van tevoren al hoe druk of rustig een dag gaat verlopen. Het werkt goed in Huize Hectisch 😉

  3. Ik ben op zich wel een planner, ook met vakantie plan ik altijd wel wanneer we gaan, waar we naar toe gaan en waar we dan verblijven. Ter plekke plan ik verder niks hoor, dan laat ik het gewoon aan het weer over wat we zo’n dag gaan doen. Leuk filmpje trouwns!

  4. Thuis plan ik ook alles in, echt alles. Heerlijk vind ik het om op de lijstjes alles af te strepen wat ik al gedaan heb. En om goed overzicht te houden wat er nog allemaal moet gebeuren. Ik vind het moeilijk om het plannen los te laten met vakantie, knap dat het jou wel zo goed lukt!

  5. Ik plan heel veel, en op vakantie doen we dan trouwens ook wel. Vroeger (voor kids) niet trouwens toen deden we het precies zo als jullie nog steeds doen. Thuis plan ik me trouwens ook ongans, maar omdat ik zo chaotisch ben (geworden) presteer ik het nog steeds om te laat te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.