Stedentrips- De top 10 van populairste steden

Top 10 stedentrips- Wat zijn dit jaar de populairste steden

Nu het jaar weer bijna op zijn einde loopt hebben veel mensen zin om stedentrips te maken. En nu de maatregelen versoepeld zijn voor veel Europese steden kan ook weer veel meer. Maar wat zijn nu de populairste steden om heen te gaan voor een paar dagen? Wat zijn de opvallende nieuwkomers en afvallers?

We kunnen weer op pad

De maatregelen op veel bestemmingen worden steeds meer versoepeld, daarom ziet ook Stedentripspecialist Bebsy het aantal boekingen naar Europese steden weer flink toenemen. Zij zien precies welke stedentrips nieuwkomers zijn, maar ook welke steden minder bezocht worden en ook zien ze een opvallende stijging in het aantal boekingen met gecombineerde vluchten. Dus dat je heen met een andere maatschappij vliegt dan terug. Dat kan soms financieel voordeel opleveren En betekent vaak ook dat er bijna een volle dag extra in de stad van bestemming kan worden doorgebracht.

Top 10 stedentrips

Wat is nu de top 10 van populairste steden om te bezoeken tijdens een stedentrip? Omdat we in 2020 natuurlijk nergens heen konden, is er gekeken naar 2019 en is hier de vergelijking mee gemaakt. Net als in 2019 blijft Rome populair en staat op de eerste plaats in de top 10. Verrassend is de nieuwkomer Barcelona. Deze Spaanse stad staat tweede in de top 10 stedentrips. Terwijl deze stad twee jaar geleden nog op plek 12 stond. Andere nieuwkomers zijn Sevilla en Milaan. Op nummer 3 in de lijst staat Lissabon. Maar er zijn ook steden verdwenen uit de top 10. Dat zijn Venetië, Marrakech en Londen. Nu is het met Londen natuurlijk zo dat ze vooral aan populariteit verliezen vanwege Brexit. Het is niet zo makkelijk meer om Engeland binnen te komen, er zullen langere rijen bij de douane staan en wat dacht je van gedoe met databundels en roaming.

Wat zijn de populairste bestemmingen

Hoe ziet de top 10 eruit:

Wat zijn de populairste steden om te bezoeken tijdens een vliegvakantie?

Kijk eens voor combinatievluchten

Bebsy biedt als een van de weinige reis aanbieders de mogelijkheid om combinatievluchten te selecteren. Dat wil zeggen dat er op de heenweg met een andere luchtvaartmaatschappij dan op de terugweg wordt gevlogen. In sommige gevallen kan hier tot bijna €100,- mee worden bespaard. Ook kan het zijn dat een terugvlucht met een andere maatschappij betekent dat er met een latere vlucht terug wordt gevlogen. Er kan dan dus meer tijd in de gekozen stad worden doorgebracht. Dit is en keuze die je kan maken mocht je een stedentrip willen maken.

Een weekendje weg

Hoe fijn is het om nog even een weekendje weg te gaan, een midweek een stad bezoeken en kiezen voor een van de populaire stedentrips? Kijk eens of een combinatievlucht iets is voor jou is en of dit ook daadwerkelijk goedkoper is. Ik dacht altijd dat dit juist duurder zou zijn, maar zo zie je maar weer. Goed kijken en de juiste site vinden is belangrijk. Check de regels van te voren wel eerst even. Wat is jouw volgende bestemming?

Lees ook: Een citytrip met kinderen? Low-budget accommodatie.

Lees ook: Op vakantie in Corona tijd, hier kan je op letten.

foto beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept