Vakantie ideeën opdoen? Laat je inspireren door deze tips

vakantie ideeën opdoen

Het nieuwe jaar is net begonnen en veel mensen beginnen plannen te maken voor de zomervakantie. Logisch want wil jij iets huren dan is het nu ook wel tijd om dit te gaan regelen. Maar waar kan je nu vakantie ideeën opdoen voor de zomervakantie?

Vakantie ideeën opdoen

Weet jij al waar je deze zomervakantie heen gaat op vakantie? Ga je kamperen? Huur je een huisje of appartement? Ga je vliegen of met de auto? Veel mensen hebben al wel een idee waar ze heen willen gaan, maar anderen ook nog helemaal niet. Gisteren gingen ze hier weer naar school na twee weken kerstvakantie en soms heb ik wel eens het idee, dat we van vakantie naar vakantie leven. Eigenlijk is dit ook wel een beetje zo. Tenslotte zijn vakanties de momenten waar we naar uit kijken. Nu het nieuwe jaar weer is begonnen is het ook weer tijd om vakantie ideeën op te doen. Je kan er ook bijna niet om heen. Tijdens reclames van kinderprogramma’s komen campings voorbij die echt gericht zijn op kinderen, over twee weken is de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht en de reisboeken zijn alweer aan te vragen.

vakantie ideeën

Waar gaan we heen deze zomervakantie.

Het lijkt dan allemaal nog ver weg toch zijn wij zelf ook al druk bezig met de plannen voor de zomervakantie. Wij gaan dit jaar naar Amerika en zullen hier de west kust gaan bezoeken. Ik ben al vaker naar Amerika geweest. Ik reisde al eens met samen mijn zus zes maanden door Amerika en heb deze reis tien jaar later samen met mijn gezin nog eens in zeven maanden over gedaan. Ook woont mijn zus alweer zestien jaar in Amerika, onze kinderen weten zich van alle reizen niets meer te herinneren. Tijd om weer eens heen te gaan. Naast dat we al druk plannen maken, zoek ik ook op internet naar tips. Plaatsen die we kunnen bezoeken of tours die we kunnen maken, bijvoorbeeld.

Tips om vakantie ideeën op te doen.

Nog geen idee waar je heen wil in de zomervakantie? Of wel idee en wil je hier concreet mee aan de slag gaan, dan kunnen je de volgende tips misschien helpen:

 • Waar denk je als eerst aan als je aan vakantie denkt? Je eerste gedachte, is misschien wel je droomvakantie dit jaar!
 • Wanneer ga je op vakantie? Hou rekening met de temperaturen die hier kunnen zijn en wat je wil gaan doen. Een hele actieve vakantie, dan kan het beter niet te heet zijn.
 • Zoek eens op Instagram of Pinterest naar vakantie ideeën. Alleen al door te kijken naar foto’s van anderen kan je ineens de ideale vakantie plek vinden.
 • De vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht is dit jaar van 16 t/m 19 januari. Nog geen idee wat je wil gaan doen, dan doe je hier misschien vakantie ideeën op.
 • Vraag reis boeken aan of kijk op internet hoe reisorganisaties de reis die je in gedachten heb maken. Hier kan je heel veel tips vandaan halen.
 • Geïnteresseerd in (georganiseerde) bergsport vakanties? Kom naar de bergsportdag op zondag 9 februari van de NKBV.

Heb jij al vakantie ideeën voor de zomer?

foto’s lodiblogt/pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. zegt:

  Goede tips. En weer van die leuke foto’s van toen je jongens klein waren. Zo leuk om te zien altijd;). Ik denk dat ik deze zomer niet op vakantie ga, maar als ik wel ga, boek ik last-minute. Dat deed ik bij mijn laatste vakanties altijd. Een huisje voor twee is namelijk altijd nog wel te vinden.

  1. zegt:

   Wat zijn ze leuk he! te schattig, we gaan hier dit jaar weer heen, kijken of ik ze ( 9 jaar later) er nog een keer zo op krijg. Last minute is ook zo fijn, gewoon het moment pakken!

 2. zegt:

  Wij huren in september 3 weken een caravan, hangen die achter de auto en zien dan wel waar we heengaan. In het naseizoen liggen alle mogelijkheden open.

 3. zegt:

  Wij huren in september 3 weken een caravan, hangen die achter de auto en zien dan wel waar we heengaan. In het naseizoen liggen alle mogelijkheden open.

 4. zegt:

  Oh heerlijk. Ik krijg alweer helemaal zin om weg te gaan als ik je blog lees.
  Wij hebben inmiddels al aardig wat plannen voor de zomervakantie. De voorpret die dit met zich mee brengt is ook al erg leuk. Nu nog even wachten op een akkoord van een vd familieleden en dan kunnen we daadwerkelijk gaan boeken. Heb er nu al zin in.

  1. zegt:

   Precies, die voorpret, heerlijk! Leuk dat jullie er ook al zo mee bezig zijn.

 5. Bij mij is het elk jaar hetzelfde: wij blijven gewoon thuis!

 6. zegt:

  Ik ben afgelopen september naar Amerika geweest. Dus dit jaar een minder dure vakantie. Nog geen zomervakantie gepland want ik moet even kijken wat zonder werk financieel mogelijk is. Maar de eerste stedentrip alwel gepland. Op vakantie gaan doe ik sowieso wel.

 7. zegt:

  wij gaan niet op vakantie omdat A ik niet weg kan en mag en B onze bedrijven lopen altijd gewoon door in de vakantie. dus wij houden het op dagjes weg of gewoon tot vervelings toe aan shoppen 😀

  1. zegt:

   🙂 ook helemaal niet verkeerd Rachel!

 8. Wij willen graag nog eens met het vliegtuig naar Mallorca of naar het zuiden van Spanje – maar wij hebben geen thuiswonende kinderen dus zal eerder in september of oktober worden 🙂

 9. zegt:

  Ik ben sowieso op de Vakantiebeurs te vinden!

 10. Felice Veenman zegt:

  wat een schattige foto’s van je jongens! vooral die waar ze op een rots zitten!
  Mijn probleem is nooit dat ik niet weet waar ik naar toe zou moeten gaan, mijn probleem is dat ik teveel ideeen heb!

 11. Grappig, toevallig zocht ik vandaag nog naar een vakantiebestemming samen met mijn vriend! Deze tips zijn dus van harte welkom. (:

 12. Wat een leuke tips ! Wij houden het komende 2 jaar nog even bij een midweekje weg in eigen land omdat we veel willen klussen in huis. Maar daarna gaan we zeker weer eens kijken voor een leuke vakantie

 13. zegt:

  Oh heerlijk die vakantie plannen. Ik heb er helaas nog geen. Dat komt wel hoor.

 14. zegt:

  Handige tips! Ik ga deze zomer met mijn gezin naar Kroatië 🙂

 15. zegt:

  Ik heb mijn vakantie vorig jaar al vast laten zetten. Dat vind ik fijn, omdat ik mij dan goed kan voorbereiden en inlezen. Voorpret 😀

 16. zegt:

  Zo zoeken op het internet naar een vakantie, wat doelloos rondsurfen en genieten van de prachtige plaatjes …. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept