Boeken die deze vakantie op je ’te lezen lijst’ moeten staan

lijst

Nou ja moeten, moeten, het zijn gewoon leuke tips voor goede boeken die ik graag meewil geven. Ik lees veel en graag en heb dus ook wel boeken waarvan ik echt zeg; die zijn zo goed. Ik heb een lijstje gemaakt van boeken die eigenlijk niet op jouw ’te lezen lijst’ zouden mogen ontbreken.

Boeken op mijn boeken lijst

Zo in de vakantie lees ik erg veel. Helemaal in de avond kan ik uren achter elkaar met mijn neus in de boeken zitten. Dit zijn vaak leesboeken, maar ook bekijk ik steeds vaker kunstboeken. Dit is eigenlijk sinds ik met mijn cursus illustreren ben begonnen en hier meer in geïnteresseerd ben geraakt. Toch zijn leesboeken, nog steeds groot favoriet.

De zeven zussen, wie kent ze niet

Dit jaar ontdekte ik De zeven zussen. De zeven zussen is het eerste boek van de zeven boeken van Lucinda Riley. Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Elk boek is het verhaal van een dochter. Ik heb zelf nu twee boeken gelezen. De Zeven zussen en Parel. De andere wil ik ook heel graag nog lezen, want ik ben heel benieuwd hoe het met een ieder afloopt en hoe hun leven er uit gaat zien.

Ook kijk ik elke keer in de bibliotheek of er andere boeken zijn van deze schrijfster en ook daar heb ik er nu twee van gelezen. Het zijn elke keer echte dikke boeken, maar zo spannend dat je ze zo uitleest.

De boeken van Lee Child.

Jaren geleden lazen we een boek van Lee Child over het personage Jack Reacher. Dit boek was zo goed dat we meer en meer wilden lezen en op elke boekenmarkt of koningsdag zochten we hier naar. We hebben nu de lijst af kunnen strepen en alle boeken van de Jack Reacher serie staan in de kast. Het zijn spannende boeken, die je helemaal mee nemen in het verhaal en waarbij je op moet passen dat je het boek niet in een keer uitleest. Er zijn trouwens ook twee films van de boeken. Met Tom Cruise in de hoofdrol ( wat dan weer niet helemaal klopt, want in de boeken is Jack Reacher lang en breed en die Tom is niet zo lang).

Mijn lijst met spannende titels

In de categorie spannende boeken, we lazen dit jaar deel 4 en 5 van de Millennium boeken. Na het overlijden van de schrijver Stieg Larsson, die deel 1-2 en 3 schreef van de Millennium serie, heeft David Lagercrantz het nu overgenomen met de boeken; wat ons niet zal doden en De man die zijn schaduw zocht . Deel zes ‘ Zij die moet sterven’ is sinds kort ook uit. Alle spannende boeken op een rijtje:

 • Lee Child. Alle Jack reacher boeken
 • David Baldacci. Ook alle boeken. En wil je ze allemaal lezen, dan ben je voorlopig niet uitgelezen, want deze schrijver heeft sowieso elk jaar een nieuwe titel en soms wel twee.
 • Stig Larsson: Het millennium deel 1,2,3
 • David Lagerkratz: Het millenium deel 4,5,6
 • Gregg Hurwitz: Orphan X ( meerdere boeken)

Mijn lijst met romantische boeken

De zeven zussen geeft al een goed beeld, van welke boeken ik hou en zo door de weeks vind ik ‘hartjes’ boeken altijd wel erg fijn om te lezen. Niet te veel spanning of ingewikkeldheden. Mijn favoriet boeken lijst dit jaar was:

 • Jill Mansel: Huisje, boompje, feestje
 • TamaraMcKinley: de erfgenamen van het Land
 • Mhairi McFarlane: Zwart op Wit
 • Lucinda Riley; De nachtroos
 • Allison Pearson: I think i love you
 • Lucinda Riley: terug naar Wharton Park.
 • Gaby Rasters: De Lissabon brieven
 • Sophie Kinsella: Shopaholic grijpt in
 • Kristin Hannah: Aan het eind van de wereld

Wat lees jij graag?

foto’s pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

13 reacties

 1. zegt:

  Wat een fijn lijstje! In de eerste week kerstvakantie heb ik nog bijna niet gelezen, maar ik ben van plan volgende week een behoorlijke inhaalslag te maken. ‘De zeven zussen’ ben ik op één of andere manier nooit aan begonnen, maar ik ga nu toch het eerste deel snel op mijn lijstje bij de bieb zetten. Dank voor de tip!

 2. Ik lees graag en heb wel ongeveer dezelfde smaak als jij. Ik ben op dit moment redemption van David Baldacci aan het lezen.

  1. zegt:

   David Baldacci and ik ook zo goed! Volgens mij hebben we hier ook bijna alles wel van gelezen, maar dimmen schrijft zo snel, ongelofelijk.

 3. zegt:

  Heb dit jaar ook de Zeven zussen verslonden. En ik kan niet wachten tot Electra er is!

  1. zegt:

   Ik heb er nog veel te lezen, verheug me elke keer weer als ik een deel kan lezen.

 4. zegt:

  Sorry helaas geen fan van de 7 zussen. Jill mansell haar boeken verslind ik met plezier.

  1. zegt:

   haha smaken verschillen gelukkig 🙂 en Jill Mansell vind ik ook zo goed!

 5. zegt:

  op vakantie hou ik van reisverhalen etc;thrillers. Boeken waar ik zonder al te veel problemen voor het verhaal zo wat bladzijdes kan lezen en ze dan weer kan wegleggen. boeken

 6. zegt:

  Ik lees vooral thrillers en boeken over de Tweede Wereldoorlog, daarnaast vind ik historische romans ook erg leuk om te lezen. Die serie van zeven zussen trekt me aan één kant ook wel, maar ja, mijn te lezen stapel is al zo lang…

 7. De zeven zussen wil ik nog lezen. Verder ben ik fan van de Shopaholic-serie, maar Shopaholic grijpt in vond ik weer wat minder. Heb je Christmas Shopaholic al gelezen?

  1. zegt:

   De Christmas Shopaholic heb ik nog niet gelezen, ik vond de eerste boeken het beste, nu weet je vaak hoe ze reageert en wat ze gaat doen, na zoveel boeken.

 8. Felice Veenman zegt:

  een aantal van de romatische schrijfsters ken ik niet, daar ga ik er misschien wel eens eentje van proberen

 9. zegt:

  Het is al een tijdje geleden dat ik een boek heb gelezen, dat moet ik echt meer doen. Ik ken de zeven zussen niet, maar ik heb er positieve verhalen over gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept