Een kantoor in huis halen, hier moet je op letten

kantoor

Vanuit huis werken is ideaal. Vind ik! Steeds meer mensen werken thuis. Al is het maar een dag per week. Wanneer je thuis werkt is het wel fijn een eigen werkplek of kantoor te hebben. Maar hoe hoe haal je je eigen kantoor in huis?

ZZP-er

Vanaf woensdag ben ik weer zzp-er. Jaren heb ik een praktijk als gewichtconsulent gehad, maar hier was ik eind 2017 mee gestopt. Na twee jaar thuisblijfmoeder met een blog, heb ik me nu weer ingeschreven bij de KVK en ga ik als blogger door het leven. Ik heb natuurlijk als eerst mijn blog site geoptimaliseerd en bedacht me ondertussen dat het tijd werd om ook eens aan een eigen werkplek of kantig na te gaan denken.

Een eigen werkplek

Toen ik stopte met mijn praktijk kreeg ik meer tijd om te bloggen. Dit deed ik in eerste instantie ook aan de eettafel. Wanneer de jongens tussen de middag thuis kwamen om te eten, ruimde ik de boel op en pakte later alles er weer bij. Ik wilde graag een eigen plek in huis waar ik kon werken. Nu is er geen kamer meer vrij in huis waar ik een kantoor kon maken en daarbij vond ik het eigenlijk ook wel fijn om beneden in de huiskamer te zitten. Overdag ben ik tenslotte alleen huis. Ik kocht een bureau en creëerde mijn eigen werkplek.

Kantoor thuis

Maar als je nu een eigen kantoor in huis wil hebben, hoe doe je dit dan? Heb je überhaupt de ruimte en waar wil je gaan zitten? Voor mij zelf is mijn bureau echt een uitkomst. Omdat ik beneden zit heb ik gekozen voor een bureau die past bij het interieur in de woonkamer. ’s Avonds wil ik mijn werkplek opgeruimd hebben en koos om deze reden voor een bureau met lades. Heb jij een kantoor boven in een van de kamers, of heb je ruimte die je kan af sluiten, dan hoeft dit op zich niet.

kantoor

Hoe maak je je eigen kantoor

Wat heb je nodig om een eigen werkplek of kantoor te creëren in huis.?Ga eerst na waar je kantoor wil gaan houden en ga dan verder kijken:

 • Kies een bureau die helemaal naar jouw wens is. Je zit hier de hele dag aan dus let op de hoogte. Maak een keuze of je wel of geen lades wil hebben.
 • Kijk goed naar de grote van de ruimte. Ga je alleen zitten, of willen meer mensen in huis gebruik maken van je werkplek of kantoor? Kies je dan voor een werkplek of twee?
 • Bezuinig niet op bureaustoelen. Vaak zit je hele dagen achter je bureau en dan is een goede stoel zo belangrijk. Maar ook als je met meerdere mensen in huis gebruik maakt van je kantoor. Een bureau stoel die jou goed zit, kan voor een ander niet lekker zitten.
 • Kijk waar de elektriciteit aansluitingen zitten en zorg voor een verlengsnoer als je naast je laptop ook je telefoon op moet laden.
 • Denk goed na over de verlichting. Werken met slecht licht is vermoeiend voor je ogen.
 • Ga je boven zitten op een kamer, let er dan op dat de WIFI hier ook goed is.
 • Waar je alleen op moet letten als je thuis werkt, is dat je snel de neiging hebt om door te blijven werken. Las je pauzes in.

Heb jij nog meer tips om je kantoor naar huis te halen?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Copywriter, schrijver, reiziger en modeliefhebber. Ik deel tips, ervaringen en laatste trends. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

All you need is love and a boho outfit

10 reacties

 1. zegt:

  Ik moest altijd goed opletten dat ik al mijn spullen steeds van werk naar huis en andersom meenam als ik een middag of avond thuis had gewerkt of dat wilde gaan doen. Dat probleem heb jij natuurlijk een stuk minder;). En leuk, dat je weer bij de KVK staat ingeschreven!

 2. zegt:

  hier ook kantoor aan huis maar in 2020 gaan wij een pand in, dus heb niet echt tips

 3. zegt:

  Bloggen is voor mij gewoon een hobby dus ik zit dan gewoon achter de pc die standaard in onze woonkamer staat. Echt een opgeruimde plek is het niet, maar dat maakt me zelf niet zoveel uit eigenlijk.

 4. Caroline zegt:

  Handige tips! Naast mijn kantoorbaan werk ik ook als blogger en dat doe ik thuis. Aan de eettafel. Vaak is onze eettafel meer een kantoortafel met werkende echtgenoot die thuis ook op zijn laptop werkt en studerende kinderen die ook het liefst beneden aan de eettafel aan hun laptops werken. Soms komen we dan stopcontacten tekort 😉

  1. Alexandra zegt:

   Ik heb een klein bureau achter de bank staan, was een loze ruimte onder de wenteltrap. Ik ben er super blij mee. Het bureau valt niet op, maar ik heb wel een plekje waar ik mijn laptop kan laten staan.

 5. zegt:

  Ik werk geregeld thuis en merk dat ik het beste werk als ik me kan afsluiten. Dus zelf werk ik het liefst in onze strijkkamer/boekenkamer/ kantoor

 6. Ik doe meestal maar wat. Mijn kantoortje is de oude slaapkamer van mijn tante Dina en zit achter onze keuken. Mijn bureau is een witte plank die tussen de twee muren is geklemd. Maar het werkt prima.

 7. zegt:

  Goede tips en zeker over die bureaustoelen, die zijn zo belangrijk! Ik heb een jaar gewerkt als ZZP’ER, ook als blogger, maar het is niets voor mij. Ik vond het ontzettend eenzaam. Jouw kinderen komen thuis maar die heb ik niet, dus het was ‘wachten’ op m’n vriend. Ik ben toch een kantoortutje heb ik ontdekt, hahaha! Lekker kletsen met mensen en een beetje reuring bij de koffieautomaat, hou ik van. Fijne jaarwisseling Lodi xxx

 8. zegt:

  Dank je wel voor je tips. Ik heb een vrij lang bureau, maar een deel wordt ‘ingepikt’ door de gordijnen en mijn nachtkastje 😉
  Al met al heb ik nog altijd de printer en alle andere mogelijke spullen binnen handbereik. Toch wil ik later graag een aparte kamer. Dat lijkt me fijn.

 9. zegt:

  Ik werk veel thuis! en ik vind het heerlijk. Wij hebben dan ook geïnvesteerd in een goed bureau dat in hoogte verstelbaar is. Verder inderdaad goed licht van zowel lampen als buiten. En ik zorg ervoor dat onze werkruimte altijd gezellig is 🙂 vind ik persoonlijk ook niet geheel onbelangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept