Tips voor een goede werkplek

tips voor een goede werkplek om thuis te werken

Nu het er naar uit ziet dat we meer en langer thuis blijven werken, is het belangrijk om te zorgen voor een goede werkplek thuis. Een plek waar je prettig zit, alles bij de hand hebt en je werk naar behoren kan doen. Wat heb je hier voor nodig?

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Je las het laatst al in de berichten, nu zoveel mensen thuis werken komen er ook steeds meer mensen met klachten aan de nek en rug. En dat is natuurlijk helemaal niet raar. Want hoe ziet jouw werkplek er uit? Heb je een eigen bureau? Een goede stoel? Heb jij een goede werkplek voor jezelf gecreëerd?

Een goede werkplek

Zelf werk ik al jaren thuis en waar de eettafel eerst mijn werkplek was, werd deze op een geven moment ingeruild voor een eigen bureau. Verder had ik eigenlijk geen aanpassingen gedaan in onze woonkamer om het voor mezelf makkelijk te maken. Hier kwam pas verandering in toen mijn man ook thuis kwam werken. Toen dit langer bleek te gaan duren en misschien in de toekomst wel gewoon zal worden, besloot hij het een en ander aan te passen aan zijn werkplek en besloot ik ook eens te kijken wat mij kon helpen een goede plek hiervan te maken.

Een goede bureaustoel

De laatste maanden heb ik heel wat geïnvesteerd in een goede werkplek. Kocht ik eerder al een bureau waar ik aan werk, ik zat nog steeds op een eetkamer stoel. Nu werk ik in de woonkamer en heeft mijn man zijn plek verschoven van de slaapkamer van onze oudste zoon naar zolder. Hij kwam op een middag naar beneden met de woorden;’ kom op we gaan een bureau stoel kopen.’ Pas nu ik een goede stoel heb besef ik wat een goede stoel een hoop goed doet, want ik zit zo veel beter aan mijn bureau nu.

Laptop standaard

Daar waar ik onlangs las over nekklachten herkende ik dit wel. Ik kreeg de tip van mijn man ( die had zich er wat beter in verdiept dan ik) dat ik misschien een laptop standaard aan kon schaffen. Ik besloot voor een opvouwbare en verstelbare laptop standaard te gaan. Deze standaard is ideaal! Er zat geen beschrijving bij, dus je moest even puzzelen, maar eigenlijk spreekt het voor zich. Ik vind de standaard heel makkelijk in gebruik en merk meteen dat mijn werkhouding veel beter is. Ik zit rechter op en heb geen klachten meer aan mijn nek.

Deze laptop standaard koop je o.a bij bol

Querty toetsenbord

Maar een nieuwe standaard op mijn werkplek betekend ook een nieuw toetsenbord. Hiervoor koos ik een Apple keyboard die via Bluetooth aan mijn macbook verbonden is. Het toetsenbord kwam met een oplaadsnoer. Na het laden kan je met deze toetsenbord ongeveer een maand werken voordat deze weer opgeladen moet worden. Ik vind het een prettig toetsenbord en ben erg tevreden over mijn werkplek.

een toetsenbord kopen? Kijk eens bij bol

WifiBooster

Is je werkplek boven in een kamer of op zolder, dan kan de wifi minder goed zijn dan wanneer je beneden werkt. Wat verstandig is, is om dan een Wifibooster aan te schaffen. Wij kozen voor een Smart Wifibooster TP-Link Deco M4 van Ziggo. Deze set van drie slimme Wifiboosters (Mesh wifi-punten) vormen samen een groot wifi-netwerk. Je sluit er een aan op je modem met een internetkabel, de andere twee staan en op de eerste etage en op zolder. Deze twee gebruiken alleen een stopcontact en hebben geen internetkabel nodig. Ideaal, want nu hebben zowel mijn man als ik, maar ook de kinderen met hun huiswerk, goed internet.

Zorg voor goede koffie

Als ik zo terug kijk, hebben we deze periode best veel geld uitgegeven. Veel voor onze werkplekken, maar ook luxe producten. In de tijd dat we met zijn alleen thuis werkten, stopte onze koffiemachine ermee. Na een paar koppen oploskoffie besloten we toch maar een nieuwe koffiemachine te kopen. Nu is het heel persoonlijk, wat je graag drinkt. Filterkoffie of espresso, maar goede koffie is -voor velen- belangrijk-.

Een goede laptoptas

En ga je wel een dag naar kantoor, zorg dan dat je een goede laptoptas bij je hebt. Tenslotte moet je alles van huis weer mee naar kantoor nemen. Dit kan best veel zijn, zorg dan voor een goede stevige tas, want nu het zo goed gaat met de nek en rug klachten wil je dit wel zo houden.

Thuiswerken is de toekomst

Nu het er naar uit ziet dat we meer thuis zullen werken is het belangrijk dat je zorgt voor een goede werkplek thuis. Meer thuis werken is meer investeren. Maak je werkplek eigen met posters en planten. Zorg dat je productief bent en kan zijn!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ affilate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. zegt:

  Een paar maanden geleden kocht ik ook een laptopstandaard en los toetsenbord. Ik ben er echt heel blij mee. Een bureaustoel in de woonkamer wilde ik tot nu toe niet, maar ik merk dat ik vaak hele dagen aan tafel zit (bloggen, kleuren, enz.), dus het is zeker nog steeds een overweging waard.

  1. zegt:

   Klopt, ik kan me de foto van jou ook nog herinneren, ik zei toen hier dat is makkelijk, zo een laptopstandaard. Ik wilde ook geen andere stoel, maar deze kleur staat prima in de woonkamer en het zit zoveel beter. Een aanrader.

   1. Ik heb wel een laptopstandaard gekocht ja

 2. Sinds ik thuis zit, zit ik meer achter mijn laptop. Vooral voor het schrijven van blogs. Zo’n standaard kende ik nog niet, maar kan wel een uitkomst zijn voor mijn nekklachten. Dankjewel voor de tip! Ik ga me erin verdiepen!

 3. zegt:

  Handige tips. Voor mij niet van toepassing, want ik kan niet van huis uit werken (ik werk als verzorgende)

 4. zegt:

  Ik werk aan de keukentafel en kan helaas geen bureaustoel kwijt, maar voor de rest heb ik mijn thuiswerkplek wel goed op orde, hoewel ik het sociale contact met mijn collega’s wel enorm mis.

 5. Jouvence zegt:

  Handige tips! Ik werk ook vanuit huis, ik zou nog graag ooit eens een zadelzit kruk willen hebben met wieltjes. Lijkt me beter voor mijn rug.

 6. zegt:

  net voordat die hele corona uitbrak hadden we net een kamer omgebouwd tot kantoor/kasten kamer, dus ik heb nu gelukkig een goede werkplek.

 7. Tania zegt:

  wij hebben normaal een bureau boven maar aangezien mijn zoontje ook maanden thuis was van school en ik thuiswerk heb ik mijn laptop in de woonkamer gezet.

 8. Ik bouw afwisseling in. Soms werk ik in de woonkamer, soms aan mijn bureau, soms aan een bureay van een van de kids en soms in de keuken. Dit bevalt me wel.

 9. Frederique zegt:

  Ik ben net afgelopen weekend verhuisd en heb in de nieuwe woning veel meer licht bij mijn werkplekje. De vorige woning was heel donker en ik keek uit op een muur, hier met licht en uitzicht op de lucht word ik al meteen stukken gelukkiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept