Bowl recept: broccolirijst met zalm. Een makkelijk gezond recept

Bowl recept: broccoli rijst met zalm

Poké Bowl of Bowl recepten eet jij ze wel eens? Ongemerkt eet je met een bowl recept ontzettend veel verschillende groentes en het staat gezellig op tafel. Vandaag deel ik mijn broccolirijst met zalm recept met jullie.

Wat is een Bowl recept nu precies?

Een bowl is eigenlijk niet meer dan een hele boel lekkere ingrediënten in een kom. Een van de bekendste recepten is de poké bowl, Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een Poké bowl zit voornamelijk jouw favoriete vissoort, gemixt met verse gezonde ingrediënten. En dan heb je de bowl. Hier in kan je kiezen voor vlees of vegetarisch.

Oude recepten in een nieuw jasje

Het voordeel van een bowl is dat je deze kan vullen met veel groenten maar ook kan je oude bekende recepten zoals taco’s of burrito’s prima in een bowl plaatsen. Het staat leuk op tafel, die bowls en je eet ongemerkt heel veel groente. Je kan precies een recept volgen, maar ook wat restjes opmaken.

Koolhydraatarm eten

Zelf eet ik graag koolhydraatarm of koolhydraat beperkt, ik eet namelijk minder brood, rijst, aardappelen en pasta en minder suiker. Ik zorg dat ik aardappelen, rijst en pasta vervang door courgetti, bloemkoolrijst of broccolirijst of eet een extra salade bij mijn avondeten. Door gezonder te eten, zit ik veel beter in mijn vel. Ook maak ik steeds vaker bowl recepten, juist omdat dit zo gemakkelijk is, zoveel groente bevat en ontzettend lekker is.

Recepten zoeken

Waar vind je nu deze Bowl recepten? Op Pinterest vind je vele recepten of online op verschillende sites. Het bowl recept van broccolirijst met zalm vond ik een keer in een tijdschrift, maar heb ik geheel aangepast, omdat ik niet alles kon vinden of lekker vond. Dit recept is helemaal naar mijn smaak. Bij dit recept kook ik de broccolirijst niet, zelf vind ik het in deze bowl erg lekker dat deze ongekookt en knapperig is. Door de saus van avocado en citroen is de bowl ontzettend fris.

Broccolirijst Bowl met zalm

En dan nu het recept van deze bowl:

Wat heb je nodig

 • 500 gram broccoli
 • 4 bosuitjes
 • 4 eieren
 • 2 avocado’s
 • 250 gram zalm
 • 200 gram doperwten
 • 1 citroen
Bowl recept: broccoli rijst met zalm

Zo maak je deze bowl

4 personen, bereidingstijd 20 minuten.

 1. Begin met het raspen van de broccoli. Begin bij de donker groene roosjes en rasp ook de stronk mee, doe dit met een fijne rasp zodat de broccoli tot rijst wordt. Je kan de broccoli eventueel even overgieten met kokend water en kort laten staan, daarna wel goed uitlaten lekken. De broccoli wordt hier iets zachter van.
 2. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze na het koken even schrikken, pel en halveer.
 3. Doe een beetje peper en zout op de zalm en bak deze in de pan. Om en om even kort aan laten bakken. Snij de zalm in blokjes.
 4. Zet de doperwten kort op met kokend water. En giet het water weer af.
 5. Snij de bosuitjes in kleine ringetjes. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Halveer de avocado’s en haal de pit er uit. Schep het vruchtvlees er uit.
 6. Pureer 2 el citroensap met de Avocado met een staafmixer. Zorg voor een gladde saus. De peper en citroenrasp erbij en roer door.
 7. Schep de broccoli rijst in vier kommen. Schep de doperwten, de avocado saus en de zalm hierop. Leg in elke kom een eitje en strooi hier de bosui boven op.
Bowl recept: broccoli rijst met zalm
Bowl recept: broccoli rijst met zalm

Wel recepten met pokebowl rijst!

Nu kies ik af en toe bewust voor minder koolhydraten, dat betekent echter niet dat ik nooit rijst eet. Tenslotte is rijst juist dat wat een pokebowl zo perfect kan maken. Wil jij nu een pokebowl met rijst, kies dan voor de pokebowl rijst van Lassie. Op de site vind je naast alle producten ontzettend veel keuze aan lekkere en verrassende recepten ( waaronder al bijna 400 hoofdgerechten).

Makkelijk en lekker

Dit bowl recept is makkelijk en snel te maken. Het is ontzettend lekker en de gezondheid spat er vanaf!

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. Caroline zegt:

  Yes, ik ben dol op poke bowls. Hoe verser hoe lekkerder. Daarom zou ik denk ik voor verse rauwe zalm gekozen hebben, net zoals bij sashimi.

 2. Dit wil ik wel een keer proberen! Bloemkoolrijst ken ik inmiddels maar broccoli rijst is nieuw voor me

 3. zegt:

  Afgezien van de zalm (ik eet geen vis), lijkt mij dit een erg lekker gerecht

 4. zegt:

  Ooh, dit klinkt erg lekker! Ik heb nog nooit zelf een bowl gemaakt dus ik sla je recept even op.

 5. zegt:

  Ik heb nog nooit een bowl op. Ik heb niks met sushi en/of vis. Ik zou dan een burritobowl willen, maar dan ín een wrap hahha

 6. corrina zegt:

  Heerlijk recept , ik print hem uit voor in me receptenboekje

 7. Is inderdaad makkelijk en ziet er heel lekker uit!

 8. Ik ben dol op pokebowls, maar heb er nog nooit één met broccolirijst gegeten! Klinkt lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept