Heb je weinig tijd om in de keuken te staan? Dat is geen reden om niet lekker te eten! De volgende drie gerechten kosten eenmalig moeite, waarna ze tot wel twee maanden houdbaar zijn. Dat is nou mealprep zoals het hoort!
Mealprep zo makkelijk
Schreef ik laatst nog over hoe je maaltijden van te voren klaar kan maken en kan bewaren is het ook fijn om te weten wat je dan allemaal als mealprep klaar kan maken en in kan vriezen. Met deze drie vleesgerechten ben je misschien even bezig, maar daar heb je later, na een lange dag werken, na het sporten of een ander druk moment weer profijt van.
Quiche
Een punt quiche kan altijd. Dat is maar goed ook, want de kans is klein dat je het in je eentje op krijgt. Gelukkig kan je de hartige taart gerust invriezen. Zo blijft het langer goed én je hebt altijd iets om op tafel te zetten. Er zijn een paar lekkere klassiekers, maar met een quiche kan je ook lekker creatief zijn. Buikspek kopen en zelf snijden in plaats van kant-en-klare spekjes te gebruiken bijvoorbeeld.
Maak ook een vega versie
Verwacht je gasten? Maak voor de zekerheid ook een vega versie. Dit kan met spinazie en geitenkaas of paddenstoelen en walnoten. Deze doen het natuurlijk ook goed voor de niet-vega’s. Voor het lekkerste – en dus krokantste – resultaat laat je hem eerst ontdooien in de koelkast, waarna je hem vervolgens 20 minuten verwarmt op 180 graden.
Lasagne
Een lasagne kost even wat tijd om te maken, maar doordat je hem makkelijk kan invriezen kan je er ook lang van genieten. Voor een lasagne heb je hoogstwaarschijnlijk alle ingrediënten in je keukenkastje staan. En als je vlees online koopt, hoef je helemaal de deur niet uit. Wel zo fijn, met het onvoorspelbare Hollandse weer.
Een simpele versie preppen
Een simpele versie van een mealprep kan ook, deze maak je met ui, knoflook, gehakt, boter, een blik tomaten, wat melk en natuurlijk lasagnebladen. Of ga juist voor de groente versie! Hierbij vervang je de standaard lasagnebladen door groente, zoals courgette of wortel. Deze geven wel iets meer vocht af, dus je hoeft minder natte ingrediënten te gebruiken. Na het invriezen kan je hem eenvoudig ontdooien. Zet hem voor een uur in de oven op 200 graden en genieten maar!
Spaghetti
Een kom spaghetti is het ultieme comfortfood en ideaal als mealprep, want prima in een grote hoeveelheid te maken. Het is lekker warm, kruidig en vult goed. Spaghetti kan je gemakkelijk van tevoren maken en daarna invriezen. Het is wel aan te raden om de pasta op het moment suprême zelf te koken, zodat het gerecht smaakvol blijft. De saus kan je uiteraard wel vooraf maken.
Mealprep de saus
Fruit een witte ui met wat knoflook en gehakt. Als het bijna gaar is kan je de groenten toevoegen. Maak je eigen pastasaus met verse tomaten of ga lekker makkelijk voor een kant-en-klare saus. Vergeet niet om de pastasaus goed te kruiden, want in de vriezer kunnen de smaken een beetje afzwakken. Oregano, basilicum en rozemarijn zijn hierbij onmisbaar. Ontdooien kan binnen enkele minuten in de magnetron of in een anti-aanbak pan.
Makkelijk en gezond
Mealprep is een manier om elke dag goed en gezond te eten. Omdat je niet elke dag uitgebreid de tijd hebt om te koken, maak je die ene dag gewoon veel klaar en vriest dit in voor een andere dag die week of zelfs later in de maand. Ik zelf vind het ideaal en heb zo ook altijd iets in huis, voor als we laat zijn of juist snel weg moeten. Door mealprep, eten we gezond en smakelijk.
Vries jij eten in?
foto’s pixabay/ samenwerking
1 reactie
Niet voor mijzelf voor de rest van het gezin wel. Ik krijg mega last van ingevroren eten dus dan maar niet