Meal preppen, zo doe je dat!

Meal preppen, zo doe je dat!

Meal preppen, wat is dat eigenlijk en waarom is dat zo populair? Door maaltijden voor te bereiden kan je elke dag gezond eten. Thuis, op je werk of onderweg. Maar hoe doe je dit meal preppen en wat heb je allemaal nodig?

Wanneer je minder tijd hebt

Nu er steeds meer open gaat, er weer gesport mag worden en de kinderen weer naar school gaan zal je merken dat je ook weer minder tijd hebt, bijvoorbeeld om te koken. Hoe makkelijk is het dan om je lunch of diner voor de komende dagen alvast klaar te maken, ook wel Meal preppen genaamd!

Wat is meal preppen?

Meal preppen wil eigenlijk zeggen dat je jouw maaltijden kan voorbereiden voor één of meerdere dagen. Dat kan handig zijn als je weinig tijd hebt, maar ook omdat je graag gezond luncht op je werk. Je kookt bijvoorbeeld op zondag voor de hele week. Het eten doe je in bakjes in de koelkast en vriezer en je haalt er per dag uit wat je nodig hebt.

Wanneer is het handig?

Met meal preppen is het makkelijker om gezonder te eten. Je hebt je lunch of diner namelijk al klaar waardoor je dit altijd klaar heb staan.

Ook om voedselverspilling tegen gaan

Ook kan je voedselverspilling tegengaan Heb je bijvoorbeeld een grote bloemkool of broccoli in huis of een zak sperziebonen? En krijg je niet alles op tijd op? Kook dan alle groente en bewaar het deel dat je niet direct nodig hebt in de vriezer. Het blijft dan nog maanden goed.

Tips voor meal preppen

Wil je nu gaan meal preppen, let dan hier op:

 • Zorg voor goed afsluitbare bakjes waar je alles in kan bewaren.
 • Laat gekookte eten eerst goed afkoelen.
 • Kook je voor meer dan twee dagen zet het dan in de vriezer. In de vriezer is het 3 maanden houdbaar.
 • Warm het eten op in de magnetron of in een pannetje.
 • Maak je meer, zet dan de naam en de datum van invriezen op de deksel.
 • Zorg voor variatie
 • Zoek jij nou tips over wat te meal preppen? Kijk dan eens op mijn Pinterest pagina met dit onderwerp.
Meal preppen, zo doe je dat!

Denk ook aan overnight oats

Ook makkelijk, helemaal als je in de ochtend weinig tijd hebt is het maken van overnight oats. Dit maak je in de avond klaar en neem je in de ochtend zo mee naar je werk of eet je thuis als snel ontbijt.

Waarom is het zo makkelijk

Ik eet nu ruim een jaar koolhydraat arm en sinds mijn man thuis werkt, doet hij met me mee. Ik hou wel eens groente over en door dit te meal preppen ga ik voedselverspilling tegen en heb zo ook gezond eten klaar voor als we een keer haast hebben of iemand alleen eet. Wat ik ook vaak doe is een grote pan soep maken en deze in bakjes in de koelkast of in de vriezer zetten. Dit eet ik dan als lunch. Toen we een nieuwe keuken kochten vond ik een grote koelkast een beetje overdreven, maar hier ben ik helemaal van terug gekomen! Want wat is het makkelijk dat ik hier alles in kwijt kan.

Meal preppen is gewoon makkelijk

Meal preppen dus, het is makkelijk en gaat voedselverspilling tegen, maar zorgt ook voor rust in de avonden als je na een drukke dag werken misschien niet veel tijd ( en zin) hebt om te koken. Ik ben fan!

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  Wij zijn hier ook absoluut fan van. In een gezin van 6 is enige praktische aanpak wel een vereiste 🙂

 2. zegt:

  Ik zou het eigenlijk vaker moeten doen. Eigenlijk maak ik alleen soep en spaghettisaus voor in de diepvries. En verse groentjes uit opa’s moestuin gaan ook in de diepvries.

 3. zegt:

  Ik kan me voorstellen dat dit heel fijn is als je een heel druk leven hebt. Alles staat al klaar, heerlijk!

  1. Mandy zegt:

   Ik hoor hier veel mensen over maar het zou niet echt wat voor mij zijn omdat ik niet echt zo van klaargemaakte maaltijden uit de diepvries hou.. dit zit vast tussen mn oren echt stom

 4. zegt:

  Ik doe het al jaren, zelfs al voor het een ‘hype’ was;). Ik kook echt nooit net voor etenstijd. Dan heb ik vaak de energie niet en geeft het stress. Daarom kook ik ’s morgens of een dag eerder en dat is voor mij ideaal Hier ook áltijd voorraad in de vriezer trouwens. Ik heb een vrij grote vriezer en ben daar heel blij mee. Hij zit meestal vol.

 5. zegt:

  Ik doe dit ook, nou ja, een soort van. Als ik kook, maak ik altijd meer en vries ik dat in. Het is niet zo dat ik op één dag meerdere maaltijden maak om ze in te vriezen

 6. zegt:

  Ik bak al jaren hoofdzakelijk roer. Dat prepareren duurt 10 minuten en dan eet ik het ook maar meteen op ook. Dus zo uit de pan op het bord. Scheelt ook nog wat afwas.

 7. zegt:

  Ik doe ook graag aan mealpreppen. Lekker vantevoren bereiden en de diepvries is mijn beste vriend dan! 😉

 8. zegt:

  het is heel handig en makkelijk en je bent altijd zeker van een gezonde maaltijd 😀 hier doe ik het ook wel eens voor manlief en de meiden

 9. Ik ben een groot fan van meal preppen ik doe het regelmatig! Scheelt een hoop tijd en werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept