Doppio Espresso gaat 1 juni open en kiest voor veilige gastvrijheid

Doppio Espresso is weer open en kiest voor veilige gastvrijheid

Nu de horeca vanaf 1 juni weer open mogen, kunnen we weer genieten van een afspraak buiten de deur. Ook bij Doppio Espresso openen ze hun deuren weer voor hun gasten. Ze zorgen hierbij voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en het personeel.

Vestigingen horeca gaan weer open

Kon je hier gisteren al lezen dat pop-up restaurant A La Plancha in Rotterdam deze zomer weer open gaat. Vandaag het bericht dat de 29 vestigingen van Espressobarketen Doppio Espresso vanaf 1 juni ook hun deuren weer open zullen hebben voor hun gasten. Naast de regels die voor iedere horecazaak gaan gelden, kiest de landelijke koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en het personeel. Daarbij blijft er ruimte voor ondernemende en creatieve oplossingen.

Doppio Espresso is weer open en kiest voor veilige gastvrijheid

Wat zijn deze extra maatregelen

Anderhalve meter afstand, maximaal 30 personen binnen en een triage aan de deur. Dit zijn de algemene regels en deze leveren veel horeca ondernemers al genoeg kopzorgen. Toch gaat Peter van Eijl, eigenaar en franchisegever van Doppio Espresso vol overtuiging een stap verder. Extra maatregelingen als: vrijwillige registratie van gegevens door gasten, inzet van een gloednieuwe bestel-app tot een ingrijpende aanpassing van het menu. Dit alles om risico uit te sluiten en te helpen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Onze verantwoordelijkheid pakken

Peter van Eijl: “Ik vind dat wij onze verantwoordelijkheid moeten pakken door een uiterst veilige omgeving te scheppen met veilige producten voor onze gasten en ons team. Deze veiligheid is het meest zichtbaar in onze compleet aangepaste lunchkaart. We hebben gekozen al onze broodjes centraal in een veilige omgeving te produceren en te verpakken. Voedselbereiding en beweging in de keuken van onze vestigingen is hiermee geminimaliseerd. Dit is geen verplichting vanuit de overheid, maar wordt door onze hygiëne partner wel geadviseerd. Onze gastvrijheid en koffiekwaliteit blijven zoals onze gasten het gewend zijn. We streven naar een ontspannen en prettige sfeer. En dat kan ook met de nieuwe regels waar we samen mee gaan leven.”

Er komt een bestel-app

Gasten van Doppio Espresso kunnen binnenkort hun bestelling en betaling regelen via hun eigen smart phone. De ontwikkeling van de Doppio bestelapp is versneld. Gasten hebben de keuze om contactloos hun bestelling te doen, terwijl ze in de zaak of op het terras zitten.

Doppio Espresso is weer open en kiest voor veilige gastvrijheid

Bestelen van de menukaart

Ook is het bestellen van de menukaart bij de bediening van Doppio gewoon mogelijk. Voorlopig is het wel zo dat je kiest van een menukaart die slechts één keer gebruikt wordt, ook weer om het risico te verkleinen.

Vol vertrouwen werkt Van Eijl met zijn team en ondernemers samen naar het moment dat gasten weer kunnen komen genieten van de vertrouwde koffie, taartjes en lunch, de medewerkers en omgeving.

Locale initiatieven bij Doppio Espresso

Sommige Doppio ondernemers zoeken daarnaast lokaal verschillende samenwerkingen om op een creatieve manier ook iets meer omzet te kunnen maken. Jelle Stoker van Doppio Espresso Joure: “Wij werken heel goed samen met de buurt en hebben ondertussen nieuwe afspraken gemaakt over bijvoorbeeld looproutes. Met onze buurvrouw zijn we een paar stappen verder gegaan; zij heeft een Italiaans restaurant. We hebben afgesproken dat ik overdag haar terras mag gebruiken. ’s Avonds ontvangt zij vanaf 1 juni haar gasten bij ons. Daarbij verzorgen wij dan weer in de avonduren de drankjes.”

Afspreken om koffie te drinken

Het is goed en fijn dat de mogelijkheden er zijn om vanaf 1 juni weer naar een restaurant, cafe of koffiebar te kunnen gaan. Even een andere omgeving en hoe fijn is het om anderen weer even te kunnen spreken. De ondernemers zijn zo vindingrijk in het zoeken naar oplossingen. Waardoor we met zijn allen zo langzaam aan weer een beetje naar het ‘gewone’ toe kunnen gaan.

foto’s beeldbank

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept