Kinderen op een leuke manier meer groenten laten eten met Spoony

Kinderen meer groenten laten eten met Spoony

Kinderen voldoende groenten laten eten? Dat is nog niet zo makkelijk voor veel ouders. Ongezonde snacks, snoep en tussendoortjes gaan er uiteraard met gemak in. Hoe kan je kinderen meer groente laten eten? Spoony komt met de oplossing.

Groenten eten wordt een feestje

Spoony maakt van groenten eten een feestje! Spelenderwijs gaan kinderen met Spoony op groenten-ontdekkingstocht. Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum moet een kind van vier jaar zo’n 100 gram groenten per dag eten. Een kind van acht jaar zelfs 150 gram. In de praktijk haalt maar liefst 65% dit niet. Hoewel variatie in groenten heel belangrijk is voor de ontwikkeling van de smaakpapillen én het binnenkrijgen van belangrijke bouwstoffen, komen veel kinderen niet verder dan snacktomaatjes en komkommers.  

Veggies on a mission

Phaedra Mensen, zelf moeder van drie dochters, startte drie jaar geleden haar food-startup Spoony met een sociale missie: kinderen met plezier meer groenten laten eten. Zij ontwikkelde – samen met een testpanel van 150 kinderen en 20 gezinnen – diverse lekkere producten, vol groenten én een flinke dosis pret. Door de vrolijke verpakkingen, het figuurtje Spoony en eetbevorderende spelletjes, wordt groenten eten letterlijk én figuurlijk kinderspel. Na zo’n 10 keer proeven leren kinderen vaak pas een groentesmaak waarderen. Spoony helpt om kinderen over die drempel heen te trekken en om van groenten eten iets leuks en positiefs te maken. 

Groenten met gemak

Het assortiment van Spoony heeft een aantal kant-en-klaar producten, zoals de Spelletjes Soep, waarbij aan de binnenkant van de verpakking een bordspel met dobbelsteen zit. Kinderen kunnen tijdens het eten het spel doen en krijgen dan bijvoorbeeld de opdracht hoeveel hapje soep te nemen. Met één portie van deze soep is je kind verzekerd van de dagelijkse portie groenten. Uiteraard is de soep 100% puur, met minder zout en zonder toegevoegde suikers. Nog meer gemak? Dan is er  de Slurp Soep. Deze soep zit in een vrolijk zakje dat handig warm te maken is in magnetron of heet water. Het kan zó mee in de sporttas of de broodtrommel en kinderen zijn er dol op!  Ook aan tussendoortjes is gedacht. Snekkies, gemaakt van knapperige bieten- en wortelwafeltjes (40% groenten) met verminderd zout en vet. En voor het avondmaal is en pasta. Maar iet zomaar pasta, Spelletjes Pasta, een 100% rode linzenpasta met BINGO spel. Als dat geen feestje is! 

Kinderen meer groenten laten eten met Spoony
Kinderen meer groenten laten eten met Spoony
Kinderen meer groenten laten eten met Spoony

Zelfgemaakt eten is altijd lekkerder

Het is natuurlijk ook heel goed als kinderen leren zelf te koken of als ze helpen met koken. Hiervoor zijn er de Doe-het-zelf pakketten: dit zijn vrolijke dozen met ingrediënten, een kinderlijk eenvoudige receptkaart én bijbehorend spel, waarmee kinderen zelf een lekker groente tussendoortje kunnen maken. Zo kunnen ze zelf in de keuken ontdekken hoe leuk én lekker zelfgemaakt eten smaakt. 

Passie voor gezond eten

Pas geleden tijdens een Influencer event ontmoette ik Phaedra en zij vertelde hier vol passie over Spoony. Het was interessant om te luisteren maar ook heel leuk om te mogen proeven. We mochten namelijk een Black Bean Brownie en Wortel kwark bolletjes proeven. En lekker dat het was. Ongemerkt krijg je op deze manier meer groente binnen. Het is natuurlijk niet zo dat we kinderen alleen nog maar op een leuke manier groente willen laten eten, maar door Spoony leren ze wel dat groente eten lekker is en leren ze de smaken kennen. Ik vond dit heel interessant, helemaal omdat ikz lef ook veel groente eet, sins ik gezond eet met minder koolhydraten.

Kinderen meer groenten laten eten met Spoony

Spoony

Spoony ontwikkelt producten en concepten om kinderen met plezier groenten te laten eten. Naast de eetbevorderende spellen biedt het bedrijf workshops aan en hebben ze pakketten om kinderen zelf te laten ontdekken, koken en proeven. In de spellen wordt volop aandacht besteed aan voedingseducatie, zodat kinderen op een vrolijke en positieve manier in aanraking komen met dit belangrijke onderwerp. Alle producten zijn te bestellen op www.spoony.nl, bij diverse online speciaalzaken (o.a. https://www.biologischetoko.nl/) en dit jaar wordt gestart met een landelijke retailketen. Daarnaast wordt Spoony volop gebruikt bij buitenschoolse opvang locaties.

Ook als je kinderen al goed groente eten

Eten jouw kinderen al goed groente, dan kan Spoony ook makkelijk zijn, denk maar eens aan trainingen of zwemlessen die vaak tijdens etenstijd zijn. Vaak ben je dan geneigd kinderen daarvoor of daarna dan maar snel een broodje te geven. Geef je ze dan hierbij nog een Slurp Soep, hebben ze meteen al hun groente binnen. Nieuwsgierig geworden naar de producen en prijzen, neem dan zeker even een kijkje op de site.

Volg Spoony op facebook.com/ilovespoony en instagram.com/ilovespoony

foto’s lodiblogt/beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Alles moet tegenwoordig een feestje zijn dus nu ook groente eten. 🙁
    Ik heb ook weleens gelezen dat als je kinderen betrekt bij het koken ze veel makkelijker groente eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept