Voeding huisdier: een goede gezondheid begint bij een goede voeding

Nog beter voor je huisdier zorgen

Het maakt niet of je nu een hond, kat of ander huisdier hebt, er goed voor zorgen willen we allemaal. Als we het dan over goede zorg hebben, gaat het ook over goede voeding. Maar wat is nu goede voeding voor jouw huisdier en wat zijn de voordelen van goede voeding?

Liefde voor een huisdier

Wist je dat meer dan 4 miljoen huishoudens één of meer huisdieren hebben? En als je dit leest is de kans groot dat jij ook een dier in huis hebt. Zoveel verschillende huisdieren betekent ook zo veel verschillende soorten voeding. Voeding die je kan kopen bij de supermarkt, dierenspeciaalzaken, webshops of bij de dierenarts. Belangrijk hierbij is om te kijken wat je huisdier nodig heeft.

Speciale voeding

Wist je dat kittens, net als puppy’s, een bijzondere behoefte aan voedingsstoffen hebben? Ze moeten tenslotte nog groeien? Deze behoefte is afhankelijk van ras, leeftijd en temperament. Zo zullen drukke kittens of puppy’s meer energie nodig hebben dan een volwassen huisdier die veel slaapt. Ook voor katten en honden is het zo dat hun voedingspatroon verandert met de jaren. Je kan een huisdier wanneer deze ouder wordt, speciale voeding geven voor ‘senioren’.

Kattenvoer van Iams

Onze kat krijgt voeding van een merk dat ik koop via een webshop. Prima voeding. Mij werd gevraagd of ik voor hem eens een ander merk kattenvoer wilde proberen. Geen probleem. Ik kreeg een zak ‘Iams for Vitality’ van Iams ( je spreekt dit uit als aai ams). Iams heeft kwalitatief hoogwaardig honden en kattenvoer. Kwaliteit is de basis van het merk omdat ze het beste willen bieden voor hond en kat. Iams for Vitality is een lijn droog kattenvoer met voer voor zowel kittens, volwassen katten als voer voor senioren. Voor 2020 is Iams for vitality door consumenten verkozen tot product van het jaar. Het handige is dat Iams in steeds meer supermarkten te vinden is. Je kunt hierdoor lekker gemakkelijk de boodschappen voor jezelf en je kat in dezelfde winkel doen.

Voeding huisdier: een goede gezondheid begint bij een goede voeding

Verschil in voer

Er is een groot verschil in kwaliteit honden– en kattenvoer. Honden en katten zijn vleeseters en hebben daarom vooral dierlijke eiwitten van hoge kwaliteit nodig om gezond en vitaal te blijven. Deze zak Iams for Vitility is hoogwaardig kattenvoer, met verse kip en een hoog percentage aan dierlijke eiwitten. Op de zak staan de 7 gezondheidsvoordelen die deze voeding heeft. Deze voordelen zijn:

1. Gezonde spijsvertering (Ontlasting is compact en ruikt minder)
2. Gezonde huid en glanzende vacht
3. Gezonde urinewegen
4. Gezonde tanden
5. Sterke spieren
6. Ondersteuning van het immuunsysteem
7. Gezond hart

Andere voeding aan je huisdier geven

Andere voeding geven aan je huisdier? Hou er dan rekening mee dat ze aan deze nieuwe voeding moeten wennen. Dit wen proces kan vier dagen duren waarbij je elke dag 25% van je huidige voer door Iams vervangt. Een katten of honden maag moet wennen aan ander voer en zo voorkom je diarree.
Lees goed op de verpakking hoeveel voeding je moet geven, van Iams heb je niet zoveel nodig. Voer van Iams is misschien wel iets duurder in aanschaf, maar per keer gebruik je er minder van.

Veranderingen bij je kat

Onze kat heb ik langzaam aan Iams for Vitality laten wennen. Dat is prima gegaan en ik ben erg tevreden! Ik heb het idee dat hij er erg gezond uitziet en zijn vacht mooi glanst. Hij is ook gelukkig met deze voeding want het bakje is in no time leeg en met alle gezondheidsvoordelen ben ik alleen maar blij dat ik op deze manier goed voor hem zorg!

Voeding huisdier: een goede gezondheid begint bij een goede voeding

Kijk voor informatie over Iams op hun Facebook pagina of vind alles wat je wil weten op de website

Heb jij huisdieren en geef jij ze een bepaald merk voeding?

Lees ook: Katten en bewegen– waarom dit zo belangrijk is

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. zegt:

  Onze kat is niet zo kieskeurig dus krijgt blikvoer uit de supermarkt. Onze hond krijgt altijd brokken van hetzelfde merk.

 2. felice veenman zegt:

  ik ben al jaren in dienst bij onze kat…mevrouw wenst met regelmaat ander voer en dat geef ik haar dan natuurlijk..

 3. Door schade en schande hebben wij geleerd dat onze Trixie hypoallergeen voeding moet van Hill’s. Superdier, maar anders zit ze steeds te krabben…

 4. corrina zegt:

  Onze laatste kat was best kieskeurig en soms denk ik weleens dat hebben wij er wellicht van gemaakt.
  Bijv wiskas liep ze zo voorbij. Shema of royal canin dat was het wel

 5. zegt:

  Wij hebben sinds afgelopen oudjaarsdag helaas geen kat meer, maar ze kreeg altijd voeding van Felix, want andere merken liet ze gewoon staan met zo’n blik van… nee, dat eet ik niet hoor.

  1. Laura zegt:

   Ik heb vast voer voor mn katten en wissel de snacks af zo kunnen ze af en toe wat uitdaging aan.

 6. zegt:

  Ik ken dit merk kattenvoer eigenlijk niet. Zal eens kijken of ik het in de buurt ergens kan krijgen en wellicht vinden onze kittens het ook wel lekker

 7. zegt:

  Onze kat krijgt dit merk ook. Prima voeding, ook volgens de dierenarts.

 8. Georgina Lifestyle zegt:

  Ik heb geen huisdieren. Maar uiteraard begint een goede gezondheid bij goede voeding. Ik heb kennissen waarvan hun katten alleen een bepaald merk lusten, lees: duur merk. Die goedkope merken eten ze niet. Hoe bedoel je kieskeurig? 🙂

 9. zegt:

  nope geen huisdieren en dus ook geen speciaal voer, wel gehad toen we nog katten hadden maar dat was toen van de dierenarts

 10. Mandy zegt:

  Ik heb 1 hondje en zij wilt geen brokjes eten, zoveel al geprobeerd, al krijgt ze niks anders gaat ze de brokjes niet eten, soms wilt ze nog wel eens van dat nat voer maar dat vind ik zo vies haha! ‘S avonds krijgt ze meestal een stukje vlees

 11. Ik had vroeger wel goudvissen maar verder heb ik nooit huisdieren gehad. Ik ben zelf helaas super allergisch!

 12. zegt:

  Wat een handige blog. Ik wil wel een kat hebben binnenkort.
  Goede tips geef je.

 13. zegt:

  Ik ben gek op katten, maar momenteel huren we en mogen we er geen houden 🙂

 14. Bouchra zegt:

  Ik heb geen huisdieren maar ik vind wel als je die neemt dan moet je er wel goed voor zorgen.

 15. Juliette zegt:

  We hebben 2 katten en ik heb ze jaren Hills gevoed maar dat was best prijzig. Nu koop ik hun voeding in de supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept