De iPhone 11, 11 Pro of Pro Max. Welke gaat het worden?

iPhone

Sinds een paar jaar behoor ik tot de Apple familie. Ik heb een MacBook en iPhone. Nu is mijn mobiel aan vervanging toe en komt de vraag; ga ik voor een iPhone 11, de 11 Pro of Pro Max? Wat zijn de verschillen? Ik zet de specificaties op een rij.

MacBook en iPhone

Jaren geleden had ik een nieuwe laptop nodig. Mijn man had al een paar jaar eerder een MacBook Pro gekocht en was hier zeer tevreden over. Hoe meer ik hem er mee zag werken, hoe enthousiaster ik werd. Na goed nadenken kocht ik een MacBook Air. Een MacBook is licht en hierdoor simpel mee te nemen, makkelijk in gebruik en synchroniseert met mijn iPhone. Dingen waar ik waarde aan hecht.

Niet over een dag ijs

Mijn telefoon is aan vervanging toe en laat ik voorop stellen dat ik niet even zomaar een nieuwe iPhone koop. Ik moet hier lang voor sparen, maar wil er dan ook een die voor mij het beste is en waar ik weer jaren mee kan doen.

De iPhone 11, 11 pro of Pro Max?

Nu is de vraag; welke iPhone ga ik kopen? Overdag werk ik vanuit huis en tik mijn blog teksten eigenlijk altijd op de laptop. Heel af en toe gebruik ik hier mijn telefoon voor, maar dit is sporadisch. Wel gebruik ik mijn telefoon voor Social Media en heel veel om foto’s te maken. Nu vind ik het altijd lastig als er dan ineens weer drie nieuwe telefoons geïntroduceerd worden, want welke is nu geschikt voor mij? Voordat ik een keuze ga maken, wilde ik eerst alle opties van de verschillende telefoons op een rij zetten.

De prijs van de iPhone

Laat ik meteen eerlijk zijn, de prijskaartjes die aan de nieuwe iPhones hangen zijn flink en verschillen ook aardig van elkaar. Wanneer je kijkt naar een telefoon met 64 GB dan is de iPhone 11 verkrijgbaar vanaf 809 euro, start de iPhone 11 Pro vanaf 1159 euro en de Pro Max is nog eens honderd euro duurder.

Opslagruimte en scherm

Qua opslagruimte beginnen ze allemaal met 64 GB. De iPhone 11 kan je verder kopen met 128 GB en 256 GB. De Pro en pro Max kan je kopen met 64 GB, 256 GB of 512 GB. Hoe meer GB, hoe hoger de prijs. Ga ik nu kijken naar het scherm van de telefoons, dan zie ik hier het grootste verschil in. De 11 heeft iets dikkere schermranden door een 6.1 inch lcd scherm die tot aan de randen doorloopt. De iPhone 11 Pro heeft een 5,8 inch OLED Display en de Pro Max 6,5 inch OLED display. Voordeel van een OLED display is dat deze mooiere zwarttinten geeft en smallere schermranden heeft. De helderheid van de 11 Pro en Pro Max is hoger dan die van de 11. Het scherm is beter afleesbaar in de zon en maakt vooral het kijken van films makkelijker.

Kleuren en face ID camera

Alle drie de iPhones hebben een Face ID-camera en een scherm dat de gehele voorkant vult. De achterkant verschilt wel. Zo heeft de iPhone 11 een glimmende glazen achterkant, met een camera waar twee lenzen in verwerkt zitten. Deze cameralens is mat afgewerkt. Bij de iPhone 11 Pro en Max is het precies andersom: hierbij is de glazen achterkant mat afgewerkt, maar is de camera juist van een glimmende laag voorzien. Ook heeft de Pro een driedubbele cameralens.

Qua kleuren is de iPhone 11 het meest kleurrijk (zwart, wit, geel, rood, paars en groen) De Pro is in het zilver, spacegrijs, goud en het nieuwe middernacht groen.

De camera op de iPhone

De camera op deze iPhone is weer beter geworden. Fotografie in het donker is nu nog beter te doen met beide telefoons. Maar het verschil zit hem in die derde lens die de Pro (Max) heeft ten op zichtte van de 11. Dit zijn een Ultagroothoek en telelens. In de praktijk betekent dit dat je met alle drie de iPhones weidse landschappen kunt vastleggen dankzij de ultragroothoekcamera. Wil je echter inzoomen op iets in de verte, dan zul je merken dat de driedubbele camera van de Pro’s merkbaar beter is dankzij de telelens. Een aanrader voor liefhebbers van Portretfoto’s.

De Pro Max

Terwijl ik bezig was met het schrijven van dit artikel, wilde mijn man er eigenlijk al een aanschaffen. Ik vertelde wat ik ontdekte over de verschillen in de drie iPhones en hij besloot de iPhone Pro Max te kopen. Hij kocht hier meteen een iPhone 11 Pro Max hoesje bij. Zodat de telefoon meteen goed beschermd was toen deze binnenkwam. Hij koos voor de Pro Max om de camera en het oled scherm. Hij fotografeert veel en leest ook veel teksten op zijn telefoon.

Welke iPhone gaat het worden?

Voordat ik de Pro Max zag, ging mijn voorkeur naar de iPhone 11 uit. Dat was eerlijk gezegd ook zeker een geld kwestie. Echter nu ik de Pro Max zelf in handen heb gehad en de beelden heb mogen bekijken heb ik mijn mening toch veranderd. Als blogger maak ik ontzettend veel foto’s en als ik kijk naar de foto’s die mijn man maakt met de Pro Max: die zijn echt super. De kleur, de scherpte en de helderheid. Mijn man is super enthousiast en gaf aan dat de Face-ID prima werkt en ook aan het scherm, die nu de gehele telefoon bedekt, wen je snel. De knop voorop, mis je helemaal niet. Wat trouwens ook positief en handig was, de nieuwe iPhone nam alle mappen en apps zo een op een over van het oude toestel. De Max is voor mij persoonlijk te groot, maar deze camera wil ik ook zeker hebben, dus ik weet nu in ieder geval dat ik ga sparen voor de iPhone 11 Pro.

Ben jij ook fan van de iPhones? Of heb jij een andere telefoon?

foto’s lodiblogt/ pixabay/ samenwerking

informatie over de iPhone 11 is afkomstig van deze site

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. zegt:

  De Applefamilie doet het zonder mij en ik denk dat dat ook zo zal blijven. Een goede camera vind ik heel belangrijk op een telefoon!

  1. zegt:

   haha hier was het ook jaren lang zonder mij hoor, maar nu wil ik niet meer terug 😉

 2. sophie zegt:

  Voor mij niets Apple. Het is een hele andere opbouw en ik kan met moeite telkens uit de voeten met de gewone opbouw van Androids.

 3. zegt:

  ik zou voor de pro max gaan 😉 hier hebben wij alles van apple en er komt never nooit een Android of windows binnen haha

  1. zegt:

   haha ja de man was ook meteen klaar met zijn keuze en wat is ook mooi! Wij zijn ook echt zeer tevreden.

  2. Hihi, als we dan een keer gaan meeten neem ik mijn oude iPhone 4S wel ff mee haha 😉 mag ik anders koffie op de stoep gaan drinken xD

 4. ik heb een iphone gehad en vond het een heerlijke telefoon, maar het probleem is dat je dan eigenlijk alles van Appel moet hebben, dat vond ik niet prettig en ook heul duur. Ik ben na de Iphone terug gegaan naar een gewone Samsung en heb( dat heet compensatie ) toen de aller, aller goedkoopste gekocht. Werkt ook verbluffend goed

  1. zegt:

   Hiervoor had ik ook altijd Samsung. Mijn ouders hebben eigenlijk alleen een iPad maar verder niks van Apple en mijn zus alleen een Apple computer, maar andere merken telefoons. Ik denk zeker dat een Samsung ook prima werkt, moet wel zeggen dat qua foto’s ik nu wel echt groot verschil zie, maar het is ook net wat je wil.

 5. Frederique zegt:

  Ik heb zelf een Samsung maar net als jij heb ik echt goede kwaliteit foto’s nodig dus ik wil binnenkort mijn Samsung upgraden naar een nieuwe versie. Ik heb qua computers wel altijd Macs maar wat telefoons betreft blijf ik Samsung erg loyaal. Niet het handigste i.v.m synchroniseren e.d maar voor mij werkt het toch het beste zo.

  1. zegt:

   Op zich maakt het natuurlijk niet uit. Ik ben het nu gewend dat alles synchroniseert en dat is zeker makkelijk, maar als je dit niet hebt, kan het ook prima, natuurlijk en die foto’s, ja die zijn wel echt heel mooi hoor, pfff.

 6. zegt:

  Op zich kan dit ook prima. Je hoeft ook niet en een Mac en een iPhone te gebruiken. wat ik zelf erg makkelijk is, is dat alles op beide apparaten staat, maar dit hoeft natuurlijk niet.

 7. Ik was en ben een fan, maar dankzij mijn jongste zoon heb ik nu toch een Huawei. Het was even wennen, maar hij biedt wel veel meer ruimte.

 8. zegt:

  Ik ben ook Apple fan dus heb ook zeker een iPhone. Zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk om alles met mijn iMac te synchroniseren

 9. Monique zegt:

  Ik had jaren een iPhone maar nu toch vanwege de prijs overgestapt naar Samsung. Even wennen maar ook wel oke!
  Ik vind de nieuwe iPhone wel echt super tof! Be benieuwd.

 10. Hier een apple fan, alleen voor mij nu helaas niet te betalen..
  Doordat mijn motorola kapot is heb ik nu tijdelijk de samsung van mijn lieve man.. Maar die is me te zwaar in de handen ( polsklachten helaas ) dus moet een lichter toestel hebben dan de A5 die we nu hebben.

  Ik had zelf voor de pro max gegaan, hoe groter hoe beter voor mij.

  Leuk dat je uiteindelijk toch voor de middenweg hebt gekozen.

 11. Mandy zegt:

  Ik wist niet eens dat er 3 verschillende waren, mijn vriend heeft ook 1 en die maakt wel hele mooie filmpjes en foto’s! Ook ‘s avonds. Ik heb de iphone X, nu bijna een jaar en ben er nog steeds heel tevreden mee!

 12. Natascha zegt:

  Ik merk het al, ik moet me nog even verdiepen in de nieuwe iPhones haha. Over 2 maandjes mag ik van mijn werkgever een nieuwe uitzoeken en ik wil graag een IPhone 11 maar verder? Nog geen idee!

 13. zegt:

  Ik ben ook fan hoor!!
  Maar die prijs… Au, dat doet toch wel even zeer. Zolang mijn “oude” en vertrouwde Phone het nog doet blijf ik nog wel even hangen 🙂

 14. zegt:

  Ik heb een smartphone RedMi en ben daar heel tevreden over – meer moet dat voor mij niet zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept