Hier zochten Nederlanders dit jaar het meest op online.

nederlanders

Nederlanders hebben ook dit jaar weer massaal gebruik gemaakt van internet. Met dagelijks gemiddeld 215.000 zoekopdrachten weet Startpagina.nl waar de Nederlanders naar zoeken. Kijk je mee en klopt het een beetje met waar jij op zoekt?

Nederlanders zoeken massaal op Internet

Waar zoeken wij -Nederlanders- nou naar op internet? Een onderwerp waar ik zelf ook veel op zoek op internet is dit jaar het koolhydraatarme dieet maar daarnaast werd er op recepten met asperges gezocht. Ook BN’ers Max Verstappen, Linda de Mol, Thierry Baudet en Duncan Laurence kwamen veelvuldig in de zoekresultaten voorbij. Maar de drie woorden waar het meest op gezocht werd dit jaar zijn Marktplaats (476.474), Youtube (343.660) en Buienradar (317.002) .

nederlanders

Categorie Bekende Nederlanders

Net als de afgelopen jaren heeft Max Verstappen de race van meest gezochte bekende Nederlander gewonnen. Met meer dan 19.000 zoekopdrachten behoudt hij zijn eerste positie. Duncan Laurence is de hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar. Logisch ook na zijn winst tijdens het Europees Songfestival. Hij behaalt de derde plek in de top 5. Andre Rieu blijft net als voorgaande jaren erg populair bij de Startpagina-gebruikers en belandt op de tweede plaats.
Ook staat Andre Hazes Jr. net als vorig jaar hoog in de lijst. Hij was volop in het nieuws door zijn nieuwe relatie met Bridget Maasland. Die trouwens ook hoog als nieuwkomer in de lijst is binnengekomen. Zij staat op de derde plek in de lijst van meest gezochte vrouwelijke bekende Nederlanders. Linda de Mol staat op nummer één bij de vrouwelijke bekende Nederlanders. Zij stapte aan het begin van dit jaar over naar SBS6. Martine Bijl staat dit jaar ook in de lijst. Bijl overleed in mei op 71-jarige leeftijd aan de complicaties van de hersenbloeding die ze twee jaar eerder kreeg. 

Nederlanders

Hier zoeken Nederlanders op in de categorie sport

Max Verstappen staat in de categorie sporters wederom op eenzame hoogte. Dit zorgt er ook voor dat Formule 1 op de tweede plaats staat in de ranglijst van categorie sport. Voetbal staat op de eerste plaats met het WK voetbal vrouwen als meest gezochte sportevenement van dit jaar. De Startpagina-gebruiker blijkt daarnaast gek op kaartspelletjes: klaverjassen en bridgen staan op de derde en vijfde plek. Maarten van der Weijden, die de Elfstedenzwemtocht dit jaar in zijn tweede poging zwemmend voltooide, staat op nummer drie bij de meest gezochte sporters. Ook schaatsster Paulien van Deutekom is dit jaar in de lijst terug te vinden. Zij overleed begin dit jaar op 37-jarige leeftijd aan kanker.

Categorie politiek

Miljoenen Nederlanders brachten in maart hun stem uit voor de Provinciale Staten en voor het waterschap. De Statenverkiezingen hebben twee grote winnaars opgeleverd: Forum voor Democratie (FvD) en GroenLinks. Naar FvD is massaal gezocht en de partij is dan ook op de eerste plaats van de top 5 met meest gezochte politieke partijen beland.
De Startpagina-gebruikers zochten qua politicus dit jaar het meest op Thierry Baudet. Op de tweede plek staat Geert Wilders en Mark Rutte volgt op de derde plaats. 

En dan de Categorie recepten

De koolhydraatarme en gezonde recepten zijn net als voorgaande jaren opvallend hoog in de ranglijst geëindigd. Dit is ook niet zo gek, want wij Nederlanders willen ook steeds meer op onze gezondheid letten. Bij mij is dit denk ik ook de meeste gezocht op internet ( in ieder geval op Pinterest). De recepten met asperges worden het meest gezocht onder de Startpagina-gebruikers. Ook is er volop gezocht naar allerlei soorten soeprecepten en stoofpotjes (waaronder hachee en goulash).

Waar heb jij dit jaar het meest op gezocht op Internet?

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

  1. zegt:

    Leuk om te lezen. Ik denk dat ik dit jaar het meest heb gezocht naar creatieve dingen. Vaak via Pinterest, maar ook vaak via zoekmachines.

  2. Jouvence zegt:

    Leuk om te lezen waar wij Nederlanders zoal op zoeken op het internet. Sommigen heb ik zelf ook op gezocht, zoals Duncan Laurence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept