Knutselen met Paracords
Creativiteit

Armbanden knutselen met Paracords

Zelf knutselen met paracords. Wat dacht je van het maken van een (vriendschap) armbandje? Leuk aan deze armbandjes is, is dat je ze in verschillende moeilijkheidsgraad kan maken. Te doen voor kinderen, maar ook voor de gevorderde onder ons.

Knutselen met kinderen

Vorige week plaatsen Ilse op Kreanimo de favorieten DIY van 2017 en deze week is het onderwerp DIY met kinderen. Mijn kinderen zijn dol op knutselen. Eigenlijk van jongs af aan zijn ze vaak aan het knutselen en het is niet eens dat ik hun altijd aan het werk zet. Ik heb een grote tas met wc-rolletjes, vouwblaadjes, wol en lijm altijd klaar staan. Dus ze kunnen zo aan de slag!

Het grote hobby boek

De jongens halen hun inspiratie vaak uit het grote hobby boek. Een oud boek, die nog van mijn man is geweest, Mijn zus had dit boek vroeger trouwens ook. Super leuk om te zien hoe ze hier dingen uit maken, die ik vroeger ook samen met mijn zus maakte.

Aan de slag met Paracords

Vorig jaar was het een actie bij de boodschappenwinkel Deen. Paracords. Paracords is een van de stevigste soorten touw ter wereld. Zo sterk dat het wordt gebruikt bij extreme sporten! Bijvoorbeeld bergbeklimmen, survivallen en zelfs parachute springen. Paracords werden voor het eerst gebruikt door Amerikaanse soldaten. Naast dat ze het gebruikte om van alles aan elkaar te maken, maakte ze er ook armbanden van. Omdat wij zelf natuurlijk klimmers zijn, waren deze touwen een schot in de roos voor de jongens.

paracords

Armbanden maken

In elke zakje wat we toen kregen,  zaten twee touwen. Oma verzamelde er een heel boel en in een gekregen magazine stonden de moeilijkheidsgraad met een link naar een instructie filmpje. De een en twee sterren armbandjes waren heel goed door de jongens zelf te maken. Toen we de zakjes binnen kregen, hebben we er al een aantal gemaakt. Nu in de kerstvakantie kwamen we de bak met touwen weer tegen en vroegen de jongens mij of we weer een paar armbanden konden maken. We besloten de ‘een ster’ cobra armband te maken.

Wat heb je nodig voor de Cobra armband:

  • 2 paracords
  • 1 sluiting

Hoe maak je deze armband met paracords:

Meet eerst de lengte van je arm en volg de instructie video’s die je kan vinden via de instructie video’s. Het meten en plaatsen van de begin knoop worden zeer makkelijk uitgelegd. Dit kan je prima samen met je kind(eren) doen. Volg video nummer 4 voor de Cobra armband. Deze Cobra steek is makkelijk te volgen en ook prima door kinderen te volbrengen. Het enige waar ze nog hulp bij nodig hadden was om de knopen even aan te trekken. Deze armband is snel gemaakt en zodra je als volwassene even de eindjes vast heb gemaakt, kan je kind showen met zijn of haar eigen gemaakte armband.

Knutselen met Paracords

Paracords kopen

Wij kregen deze touwen bij een actie van een boodschappenwinkel. Ben je nu enthousiast geworden en wil je ook wel eens (met je kinderen) deze armbanden maken. Of nog veel meer spectaculairs, want geloof me, deze armband was makkelijk, maar er zitten ook andere pareltjes tussen. Kijk voor alle informatie over paracords op deze site

Wat natuurlijk ook kan, is dat je enthousiast bent geworden over deze Paracords armbanden, maar zelf geen zin of tijd hebt om ze te maken. Bij Zininsieraden kan je deze armbanden kopen, die nog veel mooier en professioneler zijn dan deze zelf gemaakte.

Instructie filmpje de Cobra armband maken:

Foto’s lodiblogt

Meer artikelen

 

34 thoughts on “Armbanden knutselen met Paracords”

  1. inspirerend materiaal! En knopen is inderdaad heel leuk om te doen. je kan het ook makkelijk opbouwen, zal ik maar zeggen. EN het is heerlijk laagdrempelig: als ze zich vervelen heb je niet meer nodig dan een stukje touw!

  2. Knutselen met knideren, lijkt me echt heerlijk!! Die fantasie die dan naar boven komt…
    Leuk idee ook, die stoere armbanden. Eens wat anders dan die blingbling

  3. Heel leuk is dit, onze meiden doen het ook wel eens. In het begin even lastig maar als snel onder de knie. Superstoer, je hebt er voor mannen zelfs merken van die het verkopen. Pig&Hen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.