Armbanden knutselen met Paracords

Knutselen met Paracords

Zelf knutselen met paracords. Wat dacht je van het maken van een (vriendschap) armbandje? Leuk aan deze armbandjes is, is dat je ze in verschillende moeilijkheidsgraad kan maken. Te doen voor kinderen, maar ook voor de gevorderde onder ons.

Knutselen met kinderen

Vorige week plaatsen Ilse op Kreanimo de favorieten DIY van 2017 en deze week is het onderwerp DIY met kinderen. Mijn kinderen zijn dol op knutselen. Eigenlijk van jongs af aan zijn ze vaak aan het knutselen en het is niet eens dat ik hun altijd aan het werk zet. Ik heb een grote tas met wc-rolletjes, vouwblaadjes, wol en lijm altijd klaar staan. Dus ze kunnen zo aan de slag!

Het grote hobby boek

De jongens halen hun inspiratie vaak uit het grote hobby boek. Een oud boek, die nog van mijn man is geweest, Mijn zus had dit boek vroeger trouwens ook. Super leuk om te zien hoe ze hier dingen uit maken, die ik vroeger ook samen met mijn zus maakte.

Aan de slag met Paracords

Vorig jaar was het een actie bij de boodschappenwinkel Deen. Paracords. Paracords is een van de stevigste soorten touw ter wereld. Zo sterk dat het wordt gebruikt bij extreme sporten! Bijvoorbeeld bergbeklimmen, survivallen en zelfs parachute springen. Paracords werden voor het eerst gebruikt door Amerikaanse soldaten. Naast dat ze het gebruikte om van alles aan elkaar te maken, maakte ze er ook armbanden van. Omdat wij zelf klimmers zijn, waren deze touwen een schot in de roos voor de jongens.

Paracords koop je o.a bij bol

paracords

Armbanden maken

In elke zakje wat we toen kregen,  zaten twee touwen. Oma verzamelde er een heel boel en in een gekregen magazine stonden de moeilijkheidsgraad met een link naar een instructie filmpje. De een en twee sterren armbandjes waren heel goed door de jongens zelf te maken. Toen we de zakjes binnen kregen, hebben we er al een aantal gemaakt. Nu in de kerstvakantie kwamen we de bak met touwen weer tegen en vroegen de jongens mij of we weer een paar armbanden konden maken. We besloten de ‘een ster’ cobra armband te maken.

Wat heb je nodig voor de Cobra armband:

 • 2 paracords
 • 1 sluiting

Hoe maak je deze armband met paracords:

Meet eerst de lengte van je arm en volg de instructie video’s die je kan vinden via de instructie video’s. Het meten en plaatsen van de begin knoop worden zeer makkelijk uitgelegd. Dit kan je prima samen met je kind(eren) doen. Volg video nummer 4 voor de Cobra armband. Deze Cobra steek is makkelijk te volgen en ook prima door kinderen te volbrengen. Het enige waar ze nog hulp bij nodig hadden was om de knopen even aan te trekken. Deze armband is snel gemaakt en zodra je als volwassene even de eindjes vast heb gemaakt, kan je kind showen met zijn of haar eigen gemaakte armband.

Knutselen met Paracords

Paracords kopen

Wij kregen deze touwen bij een actie van een boodschappenwinkel. Ben je nu enthousiast geworden en wil je ook wel eens (met je kinderen) deze armbanden maken. Of nog veel meer spectaculairs, want geloof me, deze armband was makkelijk, maar er zitten ook andere pareltjes tussen. Kijk voor alle informatie over paracords op deze site

Wat natuurlijk ook kan, is dat je enthousiast bent geworden over deze Paracords armbanden, maar zelf geen zin of tijd hebt om ze te maken. Bij Zininsieraden kan je deze armbanden kopen, die nog veel mooier en professioneler zijn dan deze zelf gemaakte.

Instructie filmpje de Cobra armband maken:

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

34 reacties

 1. Lijkt me leuk om te doen!

 2. Ik vind dit leuk zeg! En je hebt er ook maar zo weinig voor nodig. Lekker laagdrempelig.

  1. Klopt, dat vind ik ( ik ben nou eenmaal niet zo creatief) ook heel belangrijk.

   1. Ja, als je zelf niet zo handig bent is zo’n laagdrempelige knutsel wel zo prettig.

 3. zegt:

  Wat leuk! Ik ga op mijn gemak nog even het filmpje kijken en dan ff aan de oudste vragen of ze het leuk vind om zoiets te maken

  1. Leuk! Ben benieuwd of jullie het net zo leuk vinden om te maken.

 4. Superleuk idee! Mijn kindjes zijn nog net even iets te klein dus dan zal ik het in elkaar moeten zetten, maar ik bewaar het idee, tof!

  1. Heel leuk om te doen en snel resultaat!

 5. zegt:

  oh dit is zo leuk om te doen! dit deed ik als kind ook maar dan met die plastic touwtjes, ben even de naam kwijt haha
  liefs maaike

  1. O die ken ik dan weer niet, wel grappig om te horen dat het dus ook met andere touwen kan.

 6. Ik kijk hier later ook nog even naar want het ziet er leuk uit. En om heel eerlijk te zijn vind ik de armband zelfs leuk voor de man!

  1. Klopt helemaal, de man hier loopt ook met een armband die onze zoon heeft gemaakt voor hem.

 7. Super leuk voor de BSO kinderen. Leuk bedacht. Duidelijk uitgelegd.

  1. O ja dat zullen ze zeker leuk vinden!

 8. Ziet dat er even stoer uit zeg! Dit ga ik delen 😀

 9. Cool zeg, ziet er inderdaad super stoer uit!!! Leuk filmpje ook 🙂

  X Lazy Bird

 10. zegt:

  Heel leuk! Ziet er stoer uit!

 11. zegt:

  inspirerend materiaal! En knopen is inderdaad heel leuk om te doen. je kan het ook makkelijk opbouwen, zal ik maar zeggen. EN het is heerlijk laagdrempelig: als ze zich vervelen heb je niet meer nodig dan een stukje touw!

 12. Ik kende dit nog niet, maar het ziet er heel leuk uit! Het lijkt me niet zo heel moeilijk om te maken, dus erg geschikt voor mij;) Ik hou gewoon van simpele, maar mooie creaties!

 13. zegt:

  Ik kan niet wachten tot mijn zoontje oud genoeg is om samen te knutselen

 14. zegt:

  Zo leuk. ik herken dit nog van vroeger. Toen maakten we ook van dit soort armbandjes op school meen ik.

 15. zegt:

  Vroeger maakte ik ook van die armbanden, maar dan met dunner touw meen ik mij te herinneren. Ik ga het mijn dochters ook maar eens leren

 16. zegt:

  Jaaaaaaaaa – geweldig!
  Dat hebben wij ook al vaak gedaan vroeger!
  Tof – Tof – Tof!

 17. zegt:

  Knutselen met knideren, lijkt me echt heerlijk!! Die fantasie die dan naar boven komt…
  Leuk idee ook, die stoere armbanden. Eens wat anders dan die blingbling

 18. Kevin zegt:

  Wat super leuk. Ik ken dit nog wel van vroeger dat vrienden dit om hadden. En lekker makkelijk ook om te maken.

 19. zegt:

  Wij hebben zelf geen kinderen en over het algemeen heb ik weinig geduld voor creatieve uitspattingen maar dit zou ik dan nog wel lukken kunnen vinden.

  1. zegt:

   leuk kunnen vinden, bedoel ik…

 20. zegt:

  Leuk idee en ook niet zo moeilijk!

 21. zegt:

  Heel leuk is dit, onze meiden doen het ook wel eens. In het begin even lastig maar als snel onder de knie. Superstoer, je hebt er voor mannen zelfs merken van die het verkopen. Pig&Hen

  1. Wat leuk, dat wist ik dan weer niet!

 22. wendy zegt:

  Super leuk dit!

  XxX

 23. zegt:

  Gave armbanden en leuke crea tips! Succes met de creacross!

 24. zegt:

  ik heb eens zoon armband van een vriendin gehad en die heb ik nog steeds 😀 blijft leuk zelf gemaakte dingen vind ik

 25. zegt:

  This is very nice, and actually I bought some cords from Sun Enterprises ( http://www.sunenterprises.eu ). The quality is super and not expensive at all.
  Love it, I will try to do it too.
  Thank you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept