boulderen
Vrije tijd

Boulderen ideaal voor een kinderfeest

De zoon vierde in December zijn tiende verjaardag en had gisteren zijn verjaardag feestje. De afgelopen jaren gingen we naar de film of Monkey Town, maar deze keer wilde hij iets anders. Al een paar keer hadden wij het idee geopperd om te gaan klimmen, maar dat wilde hij niet. Na een bezoek aan het Lab in Amsterdam wist hij wat hij el wilde gaan doen; Boulderen 

De film zijn we al geweest

Een paar jaar geleden gingen we naar de film met zijn verjaardag feestje. Toen kwam het mooi uit, want net die week kwam er een film uit. Nu wilde de zoon ook wel naar de film, echter de populaire films draaien al even en deze hebben de meeste kinderen ondertussen wel gezien. Tenslotte zatten wij ook in de kerstvakantie in de bioscoop.

Monkey Town

Vorig jaar gingen we met zijn feest naar Monkey Town en Glow in the Dark Midget Golf. Dat Midget Golf was helemaal te gek, maar voor Monkey Town zijn de jongens nu toch eigenlijk een beetje te groot. Al eerder zei ik dat we misschien konden gaan klimmen. echter dit doet de zoon al vaker en vond hij dat niet speciaal voor zijn feestje.

Klimmen vs boulderen

Iets wat de zoon naast klimmen heel leuk vind, is boulderen. Boulderen is een explosieve en spectaculaire manier van klimmen. ‘Boulder’ is Engels voor ‘rotsblok’. Boulderen is dan ook letterlijk: klimmen op een rotsblok. Omdat er in Nederland geen rotsblokken zijn boulderen we op klimwanden met een maximale hoogte van 4,5 meter. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordels nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid.

De reden dat de zoon boulderen zo leuk vind, is dat je geen klimgordel draagt en dus niet hoeft in te bineen, hierdoor kan je meteen aan de slag met klimmen en hoef je niet te wachten. Boulderen kan je in je eentje doen, naast klimschoentjes ( of gymschoenen) heb je eigenlijk niets nodig

Boulderhal het Lab

Onlangs waren de zonen bouderen met mijn man in de nieuwe boulderhal het Lab in Amsterdam. Na het boulderen zei de zoon;’ hier wil ik heen met mijn verjaardag feestje’. Prima, natuurijk! Leuk. De uitnodigingen zijn geschreven en gisteren was het zover. Boulderhal het Lab is onderdeel van Klimmuur Amsterdam. Deze vestiging bestaat alleen uit boulders, maar er is ook een horecagelegenheid en kidszone.

Boulderen

In de boulderhal vind je verschillende blokken staan waar op geklommen kan worden. Er is een parcours die je volgt en voor kinderen is er een speciaal kinderparcours. We hadden de kinderen gevraagd hun school gymschoenen mee te nemen en een makkelijke broek aan te doen. Ze hadden we veel zin in en waren ook wel een beetje zenuwachtig, want zouden die blokken niet veel te hoog zijn? Bij binnen komst keken ze hun ogen uit. ‘Wauw een hele grote speeltuin’; was hun reactie. Ze hebben uren genoten van het boulderen. Wat dat hebben kinderen ook helemaal geen angst en durfde ze aardig lastige routes te klimmen. Ze vonden het hartstikke leuk en voor ons was het weer een teken dat we dit veel vaker kunnen gaan doen.

bolderen, kinderfeest

Voor alle informatie over bulderen neen een kijkje op de site van het Lab.

foto’s lodiblogt

33 thoughts on “Boulderen ideaal voor een kinderfeest”

  1. Ik moet toegeven dat dit er echt wel leuk uit ziet. Maar ik ken het wel niet. Inderdaad heel leuk voor een kinderfeestje, die zullen wel plezier hebben gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.