Cadeau’s voor een tien jarige. Best een zoektocht.

cadeaus

In December werd onze oudste tien jaar. Daar waar ik normaliter altijd wel snel een cadeau lijstje klaar heb voor de jongens, duurde het deze keer toch iets langer. Tien jaar, ik vond het wel wat hoor. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren toen hij tien jaar geleden voor het eerst in mijn armen lag en nu moest ik op zoek naar cadeau’s voor deze jonge man. Maar wat geef je een tien jarige?

Moeilijk start

Heel grappig toch, hoe je het eerste moment met je kind, zo goed kan herinneren. Het gevoel van intens geluk dat me overstroomde toen ik hem voor het eerst in mijn armen had en het gevoel van machteloosheid toen hij een week later opgenomen werd op de NICU van het WKZ. Na een moeilijke start en operatie is hij nu, ondanks zijn ziekte, een fijne grote kerel geworden.

Tien jaar vraagt om speciale cadeau’s

Elk jaar weet de zoon wel wat te vragen. En slim als hij is, weet hij ondertussen ook wel dat wanneer hij het niet op 5 December krijgt, de kans groot is dat hij het op zijn verjaardag wel krijgt. Nu hij tien werd, wilde we eigenlijk wel een speciaal cadeau kiezen. Iets waar hij gewoon later op terug denkt als  ‘dat kreeg ik toen ik tien werd’.

Sim-kaart

Een sim kaart wilde we hem in ieder geval geven. Omdat de jongens niet meer tegelijk trainen, brengen de man en ik ze meestal apart heen en weer naar atletiek. De zoon zit dan af en toe even een minuut of twintig alleen thuis. Aangezien we geen vaste telefoon meer hebben, vind ik het wel fijn als ik hem wel kan bereiken, voor het geval dat. Vandaar dat hij op zijn verjaardag een pre-paid kaart kreeg en zijn eerste ( en misschien wel voor een hele lange tijd) telefoon nummer.

Minecraft boeken

Een cadeau is elk jaar makkelijk. Hij is groot fan van MineCraft dus met het jaarboek 2018 van Minecraft zat ik goed. Aan zijn oom en tante vroeg hij ook Minecraft boeken om zijn collectie compleet te maken.

Analoog of digitaal horloge

Een cadeau waar wij heb echt aan toe vonden was en horloge. Tenslotte gaat hij vaker alleen op stap en dan is  het makkelijk wanneer hij de tijd bij zich heeft. Ik had weinig wensen, maar wilde eigenlijk wel een horloge die zowel analoog als digitaal zou zijn. Dit omdat ze eigenlijk alles digitaal kijken, maat ik persoonlijk wil dat ze analoog ook niet vergeten.

De zoektocht naar een horloge begon al een tijd terug. De man en ik waren een weekendje weg en gingen in de stad op zoek naar een horloge. Veel winkels liepen we langs en in, maar er was erg weinig keus in kinderhorloges. Vervolgens zochten we online. Dit was nog een hele zoektocht, aangezien er zoveel keuze is horloges is. Keuze qua prijs, kleur, model. De keuze werd al makkelijker omdat ik mijn zinnen had gezet op zowel analoog als digitaal.Ik kwam uit bij een prachtig  kinderhorloge van het merk Nowley. Een sportief horloge in de kleuren zwart, oranje. Met naast horloge functie, de datum, dag, stopwatch en wekker functie en als hij wilt ook nog een extra tijd ( zo weet hij nu precies hoe laat het bij zijn tante in Amerika is).

Blij verrast

De dag van zijn verjaardag brak aan en hij was natuurlijks super benieuwd naar de cadeau’s. Wat was en is hij blij met zijn cadeau’s. Hij vind het horloge super stoer en omdat het makkelijk in gebruik is, kan hij hem prima zelf aanzetten qua wekker. Het allermooiste vind hij misschien wel (naast de kleur) het licht en de lichtgevende wijzers.

cadeau's de birthday boy, tien jaar

Ik vond het best moeilijk om een goed horloge te vinden, maar ben zeker erg blij met de keuze voor dit horloge!

Foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

25 reacties

 1. Giulia zegt:

  Wat goed dat je uiteindelijk toch zo’n mooi cadeau hebt gevonden! Ik heb nog geen ervaring met eigen kinderen maar het lijkt me inderdaad wel steeds lastiger worden.. Heel speciaal zo’n 10e verjaardag, ook een jubileum voor jullie zelf: gefeliciteerd!

  1. zegt:

   dankje, het voelde ook echt heel speciaal met ik zeggen, zijn 10 de verjaardag.

 2. Een horloge vind ik inderdaad ook altijd een mooi cadeau, kan mooi zijn en is ook best praktisch 🙂

  1. zegt:

   ja toch! Een mooi cadeau voor een 10 jarige.

 3. Melissa Vaders zegt:

  Zo herkenbaar met een zoon van 12. Het word steeds lastiger maar goed geslaagd mooi horloge.

  1. zegt:

   Och ja, dan zal jij het ook herkennen ja!

 4. zegt:

  Wat een mooi cadeau. Ik kan me best voorstellen dat hoe ouder ze worden, hoe lastiger de cadeaus zijn.

  1. zegt:

   Ze hebben al zoveel en weten het vaak ook niet zomaar.

 5. Oh dat lijkt mij ook een lastige leeftijd, maar uiteindelijk is het wel een mooi cadeau geworden waar hij ook nog wat aan heeft.

  1. zegt:

   Dat is het zeker weten.

 6. zegt:

  Kan me voorstellen dat het niet gemakkelijk was om een goed kado te vinden. Leuk om te lezen dat hij heel blij was met het horloge

  1. zegt:

   hij is er super blij mee, erg leuk.

 7. zegt:

  Wat een stoer horloge heb je gekocht inderdaad! Ik weet nog wel dat ik rond die leeftijd ook een horloge kreeg, volgens mij m’n eerste.

  1. zegt:

   Ja toch, ik ook haha! Echt zo een leeftijd ervoor.

 8. Een lastige zoektocht maar het is een prachtig horloge geworden

  1. zegt:

   dat was het zeker, maar gelukkig goed gekomen 🙂

 9. zegt:

  dankje.

 10. zegt:

  Dat lijkt mij ook erg moeilijk om voor een 10 jarige een kado te zoeken, maar dat horloge is wel erg mooi

 11. wat een mooi en handig cadeau, ik vind cadeaus uitzoeken voor iedereen altijd wel lastig

 12. zegt:

  Gaaf horloge!
  Cadeau’s voor kids is altijd wel een dingetje vind ik. Trends volgen elkaar wel heel snel op. En meestal gaan ze dan net zo hard mee met de trends hihi.

  Heeft ie dan ook een telefoon bij de sim?

 13. zegt:

  Wat een leuke cadeaus hebben jullie uit gekozen en leuk dat je digitaal maar analoog belangrijk vind om te weten. Vaak zie je dat niet meer

 14. zegt:

  Mn broetje wordt ook bijna 10! Lastig wat hij nu wel en niet leuk vindt. Leuk geschreven!

 15. zegt:

  Leuke cadeautjes! Dat horloge is zeker een leuk aandenken aan zijn tiende verjaardag 🙂

 16. Ik vind het een stoer en mooi horloge! Stiekem zou ik het nog handiger vinden als je er iemand ook mee kon tracken….

  1. Ja nou dat zou ook nog heel makkelijk zijn geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept