Deze materialen mag je niet missen voor DIY projecten

Doe jouw diy projecten met de juiste gereedschap.

Ben jij een echte DIY-klusser, of heb je het idee dit te gaan worden? Goed bezig! Niets is leuker dan je eigen spullen maken. Je wordt er handig van, het kost je minder geld en het is een fijne hobby zonder schermen. Of je nou een kastje van hout gaat maken of een nieuw raam wilt plaatsen in je tuinhuis… Een aantal materialen mag je niet missen als echt DIY’er. In dit artikel bespreken we ze met je door voor al jouw DIY projecten.

Kunststof toepassingen

Ga je aan de slag met kunststof toepassingen voor jouw DIY projecten? Dan mag je platen van Plexiglas niet missen. Plexiglas is een van de meest geliefde kunststoffen om mooie toepassingen van te maken. Dit komt omdat de mogelijkheden eindeloos zijn met plexiglas. Je kunt het krijgen in allerlei soorten kleuren, diktes en maten. Denk aan felle neon kleuren of juist helder plexiglas, als je bijvoorbeeld een raam wilt vervangen of een kweekbak wilt maken. Het fijne is dat plexiglas ook licht in gewicht is. Tip: wil je plexiglas bewerken? Neem dan de gegoten variant. Dan is de kans op een scheur of breuk een stuk lager. Verder kun je met plexiglas de volgende dingen bijvoorbeeld maken: welkomstbord voor een bruiloft, bureau accessoires, terrarium voor dieren, aquarium, douchewand, roomdivider, klok, messenblok… Enzovoorts. Leef je uit!

Hout en ijzer

Ook de materialen zoals hout en ijzer zijn perfect om te hebben als DIY’er. Sla genoeg in hout in in verschillende diktes en groottes en ijzerdraad, ijzeren plaatjes enzovoorts, zodat je altijd wat op voorraad hebt. Je kan zomaar zin hebben om om een nachtkastje of een sieradenrekje te maken. Met hout en ijzer kom je vaak al een heel eind!

De juiste gereedschappen

Een goede gereedschapskist is erg belangrijk voor de DIY’er. Wat is een goede gereedschapskist? Het gaat erom dat je het gereedschap hebt waarmee je de materialen kunt bewerken die je nodig hebt. Toch kunnen een boor, zaag, schuurmachine, schroevendraaier, tang, schaar, lijm, spijkers en schroeven sowieso altijd wel een vaste plek hebben in je gereedschapskist. Zo weet je zeker dat je wel ergens mee uit de voeten kunt.

Lees ook: Borduren- een hobby om deze winter mee te starten.

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept