Waar ligt jouw talent?
Creativiteit

Waar ligt jouw talent?

Tekenen, ik heb het altijd leuk gevonden, maar was er zo slecht in. Ik weet nog hoe ik vroeger in mijn hoofd de mooiste creaties maakte, maar op papier zag het er niet uit. Ik had ook nooit zulke hoge cijfers voor het vak tekenen. Maar kan ik dit talent misschien mezelf aanleren?

Sporten was mijn leven

Mijn hele leven was ik een sporter. Als je me vraagt waar mijn talent lag, dan was dit in de atletiek, ook klim ik zo ongeveer al mijn hele leven en deed voor mijn knie klachten fanatiek aan bootcampen. Sporten was mijn leven en hoorde echt bij me. In mijn vrije lees ik veel en ’s avonds tijdens het tv kijken haak en brei ik graag. Creatief ben ik nooit geweest, als ik haak of brei haal ik patronen van Pinterest of uit tijdschriften.

Tijd over

Nu ik naast af en toe klimmen, minder beweeg, heb ik duidelijk tijd over. Vooral in de avonduren. Ik begon eerst al met een Bullet Journal. Dit is echt mijn ding. Ik vind het heerlijk om te knutselen en te lekenen. En is een Bullet Journal vooral een planner. Sinds kort heb ik ook een Journal. Dit klinkt misschien wat dubbel op, maar een Journal is meer een ouderwets dagboek, waar ik in schrijf, teken, verf en kleur, wat we mee maken.

geloven talent

Tekenen en talent

Nou schreef ik al dat tekenen me nooit zo goed afging en dit frustreerde me vroeger ontzettend. Ik had niet het talent en heb ook niet het idee gehad dat dit op school echt gestimuleerd werd. Sinds kort besloot ik het dan toch maar weer eens te proberen. Ik vond genoeg tips en ideeën op Pinterest en de vlogs van Creachick deden me toch weer eens naar potloden pakken en gewoon te beginnen.

Waar ligt jouw talent?

Geloven in jezelf en talent creëren

Natuurlijk ben ik geen natuur talent, maar wat vind ik het leuk om te doen. Bijna elke avond ga ik even zitten. Pak mijn Journal erbij en ga tekenen. Soms lukt het voor geen meter, maar andere keren ben ik best tevreden en al is het niet altijd het beste van het beste, het is wel gewoon ‘ hoe ik ben’. Ik vind het leuk om bezig te zijn en word steeds beter. Daar waar het me vroeger gewoon weg niet lukte, begin ik steeds meer te geloven dat ik het kan.

Waar ligt jouw talent?

Heb jij net als ik een passie waar je misschien niet meteen het talent voor hebt, maar wel enthousiast over bent?

foto’s lodiblogt

24 thoughts on “Waar ligt jouw talent?”

 1. Wat een mooie tekening!
  Voor mij geldt hetzelfde. Ik heb altijd graag goed willen kunnen tekenen, maar ben nooit tevreden met het eindresultaat. Binnenkort zit ik een periode zonder mogelijkheid tot breien en ik ben een beetje van plan om het dan toch eens te proberen. Maar om eerlijk te zijn voel ik zodra ik dat denk (of hier opschrijf) de onzekerheid alweer opkomen…
  (p.s. ik vond je blog gisteren en denk dat ik hier vanaf nu vaak zal komen lezen)

  1. Wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt, ik zou zeggen, gewoon proberen hoor. Ik herken die onzekerheid absoluut, maar merk nu dat hoe meer ik het doe, hoe beter het gaat. succes!

 2. ik had het met bloggen. Het begon ooit eens als een grap en moet je mij nu zien. We hebben elkaar al eens ontmoet op een blog event Lodi en naarmate je ergens tijd in stopt en het echt leuk vind ontwikkel je talent. Nee, ik zal misschien nooit zo goed zijn als andere bloggers. Maar ik vind het leuk en zet stapjes vooruit. Soms gaat het om de weg en het genieten ondertussen in plaats van de eindstreep te halen 😉

 3. ik vind het een heel mooie tekening! Weet je handig zijn, kunnen tekenen dat soort zaken, het is vaak ook een kwestie van handigheidjes, van weten hoe je iets moet aanpakken. toen ik nog knutselmoeder was, leerde ik kinderen graag zullen trucjes. Dan lijkt het direct al veel mooier!

 4. Ik vind het mooi om te zien dat wanneer er een deur dichtgaat, een andere deur open gaat. Heerlijk dat je nu de ruimte hebt om je creativiteit te laten vloeien. Ik vind het ook altijd leuk om te doen, maar neem er te weinig tijd voor. Als ik het dan doe, is het vaak digitaal en spam ik mijn Pinterest ermee hihi 🙂

 5. Ik vind het zo’n foute redenering dat passie voor iets hebben, automatisch betekent dat je er goed in bent. Je moet genieten van wat je doet, beter worden kan nog altijd. Veel plezier met het dagelijks tekenen. Zo leuk!

 6. Dat ziet er prima uit hoor! Als kind vond ik tekenen helemaal geweldig maar na de lagere school heb ik het eigenlijk nooit echt meer gedaan. Tegenwoordig ben ik vooral bezig met fotografie en probeer ik mijzelf daar steeds wat meer in te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.