Waar ligt jouw talent?

waar ligt jouw talent?

Tekenen, ik heb het altijd leuk gevonden, maar was er zo slecht in. Ik weet nog hoe ik vroeger in mijn hoofd de mooiste creaties maakte, maar op papier zag het er niet uit. Ik had ook nooit zulke hoge cijfers voor het vak tekenen. Maar kan ik dit talent misschien mezelf aanleren?

Sporten was mijn leven

Mijn hele leven was ik een sporter. Als je me vraagt waar mijn talent lag, dan was dit in de atletiek, ook klim ik zo ongeveer al mijn hele leven en deed voor mijn knie klachten fanatiek aan bootcampen. Sporten was mijn leven en hoorde echt bij me. In mijn vrije lees ik veel en ’s avonds tijdens het tv kijken haak en brei ik graag. Creatief ben ik nooit geweest, als ik haak of brei haal ik patronen van Pinterest of uit tijdschriften.

Heb je tijd over

Nu ik naast af en toe klimmen, minder beweeg, heb ik duidelijk tijd over. Vooral in de avonduren. Ik begon eerst al met een Bullet Journal. Dit is echt mijn ding. Ik vind het heerlijk om te knutselen en te lekenen. En is een Bullet Journal vooral een planner. Sinds kort heb ik ook een Journal. Dit klinkt misschien wat dubbel op, maar een Journal is meer een ouderwets dagboek, waar ik in schrijf, teken, verf en kleur, wat we mee maken.

Tekenen en talent

Nou schreef ik al dat tekenen me nooit zo goed afging en dit frustreerde me vroeger ontzettend. Ik had niet het talent en heb ook niet het idee gehad dat dit op school echt gestimuleerd werd. Sinds kort besloot ik het dan toch maar weer eens te proberen. Ik vond genoeg tips en ideeën op Pinterest en de vlogs van Creachick deden me toch weer eens naar potloden pakken en gewoon te beginnen.

Geloven in jezelf en talent creëren

Natuurlijk ben ik geen natuur talent, maar wat vind ik het leuk om te doen. Bijna elke avond ga ik even zitten. Pak mijn Journal erbij en ga tekenen. Soms lukt het voor geen meter, maar andere keren ben ik best tevreden en al is het niet altijd het beste van het beste, het is wel gewoon ‘ hoe ik ben’. Ik vind het leuk om bezig te zijn en word steeds beter. Daar waar het me vroeger gewoon weg niet lukte, begin ik steeds meer te geloven dat ik het kan.

Heb jij net als ik een passie waar je misschien niet meteen het talent voor hebt, maar wel enthousiast over bent?

Alles om te tekenen, kleuren en schilderen koop je bij Bol.com

foto’s lodiblogt/ affilate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

20 reacties

 1. Geertrude zegt:

  Wat een mooie tekening!
  Voor mij geldt hetzelfde. Ik heb altijd graag goed willen kunnen tekenen, maar ben nooit tevreden met het eindresultaat. Binnenkort zit ik een periode zonder mogelijkheid tot breien en ik ben een beetje van plan om het dan toch eens te proberen. Maar om eerlijk te zijn voel ik zodra ik dat denk (of hier opschrijf) de onzekerheid alweer opkomen…
  (p.s. ik vond je blog gisteren en denk dat ik hier vanaf nu vaak zal komen lezen)

  1. zegt:

   Wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt, ik zou zeggen, gewoon proberen hoor. Ik herken die onzekerheid absoluut, maar merk nu dat hoe meer ik het doe, hoe beter het gaat. succes!

 2. ik vind het een heel mooie tekening! Weet je handig zijn, kunnen tekenen dat soort zaken, het is vaak ook een kwestie van handigheidjes, van weten hoe je iets moet aanpakken. toen ik nog knutselmoeder was, leerde ik kinderen graag zullen trucjes. Dan lijkt het direct al veel mooier!

  1. zegt:

   Dat is zo, die handigheidjes, dat leer ik door vlogs te kijken en dan is het echt meteen al beter.

 3. Ik vind het er erg mooi uit zien en het belangrijkst is dat je er plezier aan beleeft

 4. het ziet er prachtig uit!! Ik hou ook van schilderen, maar gun mezelf eigenlijk niet de tijd ervoor. moet ik maar wel eens weer gaan oppakken

 5. zegt:

  Wat mooi. Ik houd ook van tekenen. Ik doe het ook erg graag.

 6. Ik vind dat je heel mooi kan tekenen. Ik geloof er ook in dat als je ergens heel enthousiast over bent, je dat verder kan ontwikkelen en het uiteindelijk vanzelf een talent wordt.

 7. zegt:

  Ja, ik heb dat met fotografie. Ik ben niet echt een mega goede fotograaf, maar ik heb er zo enorm veel plezier in!

 8. zegt:

  Dat ziet er prima uit hoor! Als kind vond ik tekenen helemaal geweldig maar na de lagere school heb ik het eigenlijk nooit echt meer gedaan. Tegenwoordig ben ik vooral bezig met fotografie en probeer ik mijzelf daar steeds wat meer in te verbeteren.

 9. Wat een mooie tekening! Goed artikel! Ik ben het er helemaal mee eens.

 10. zegt:

  Wat een mooie tekeningen! Goed en duidelijk artikel 🙂

 11. Naomi zegt:

  Hele mooie tekeningen en goed artikel

 12. zegt:

  Wow wat een pracht tekening zeg,ik heb zelf meer mijn passie in fotografie

 13. zegt:

  Ik heb nooit goed kunnen tekenen, dit van jou vind ik echt al prachtig! Volgens mij moet ik mijn eigen talent nog ontdekken… 🙂

 14. Ja, ik ben bezig met leren surfen. Ik ben geen talent maar ik vind het geweldig!

 15. zegt:

  Ik denk als je ergens een passie voor hebt en er heel veel tijd in stopt, dat je heel ver kunt komen 🙂

 16. Jouvence zegt:

  Wauw, wat ontzettend mooi getekend die vrouw met de gele jurk!

 17. zegt:

  Ik vind dat je goed kunt tekenen hoor, doe het je absoluut niet na!

 18. Elisabeth zegt:

  Wat een mooie tekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept