Pinterest- voor meer verkeer naar je blog

pinterest tips

Pinterest is een zoekmachine, dat hoor ik steeds vaker. Pinterest is niet vluchtig, maar je berichten blijven voor jaren in de aandacht. Maar pinnen kost tijd, veel tijd, maar daar kan je wel (betaalde) hulp bij krijgen via Tailwind.   Hoe krijg je nu meer bezoekers naar je Pinterest borden?

Pinterest is een groot prikbord

Pinterest kan je gebruiken om ideeën op te bewaren. Je kan hier borden maken en hier zoveel op pinnen als je maar wil. Eigenlijk is het net een heel groot prikbord, waar je alles kan bewaren. Nu bewaar ik alleen mijn eigen pins en weinig pins van anderen. tenslotte wil ik dat mensen naar mijn blog site komen. Dus naast dat ik actief ben op Pinterest, optimaliseer ik ook regelmatig mijn blog site. 

Een zakelijk account op Pinterest

Ga je beginnen met Pinterest en heb je onder anderen een blog, dan is het  verstandig om een zakelijk account aan te maken. Bij een zakelijk account heb je namelijk zicht op statistieken op Pinterest. Je ziet hoeveel mensen je pins zien, bewaren maar ook hoeveel mensen naar jouw site toe gaan via een klik op de pin.

Een groep op Facebook voor hulp

Op Facebook is een besloten Facebook pagina, waar een groep actief is met Pinterest. Hier staat ontzettend veel informatie over Pinterest, borden en pinnen. Ook komt Tailwind hier vaak aan bod. Hier kan je pins inplannen, in groepen inplannen en nog veel meer. Je kan Tailwind een tijdje gratis gebruiken, maar daarna zal je er voor moeten betalen. Zelf vind ik dit meer dan waard omdat het plannen van pins me ontzettend veel tijd bespaard.

Het Blogger by Nature Event

Bij het Bloggers by Nature event volgde ik een presentatie van Jody Hoogedoorn van Pinacademie.nl. Dit was erg interessant en liet me weer nieuwe inzichten zien. Je kon je toen aanmelden voor de 100 Pin tips van Pinacadmie en deze zijn echt heel waardevol voor mij geweest. Tips als, maak geen geheime borden en maak groepsborden aan. Of plaats seizoensgebonden borden boven aan.

Aan de slag met de tips

Naar aanleiding van deze tips, kreeg ik meteen weer inspiratie en ben ik mijn teksten aan gaan passen, heb borden geoptimaliseerd en pin ik veel gerichter. In juni zat ik nog op 8000 bezoekers maar had de laatste maand 16000 en ondertussen ga ik naar de 100 K. Natuurlijk is dit nog niks vergeleken bij anderen en ik krijg ook nog niet iedereen naar mijn blog. Maar de eerste verbeteringen zijn er en ik ben nog lang niet klaar met het toe passen van alle tips op Pinterest, dus ik kan nog veel meer verbeteren.

Met Pinterest meer bezoekers naar je blog site krijgen

Een van mijn populairste pins

Pinterest gebruiken

Een goed tip is om op Pinterest de bekende 80%-20% verhouding te gebruiken. Dus 20% pins van jezelf en 80% repinnen.

pinterest tips

Download de tips

Je kan de 100 pin tips van Pinacademie.nl hier downlanden

Ben jij actief op Pinterest?

foto’s lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. zegt:

  Werkt idd goed! Merk alleen dat t er qua tijd bij inschiet… zonde.

  1. zegt:

   dat heb ik ook, ik moet er echt de tijd voor nemen en maken.

 2. Balou zegt:

  Pinterest is zooo leuk! Er staat mega veel inspiratie op..

 3. Wat een handige verhouding die 80/20. Die ga ik ook gebruiken op mijn pinterest!

 4. zegt:

  Ik ben totaal niet actief op Pinterest, volgens mij heb ik er ooit wel een account aangemaakt maar ik heb gewoon geen idee wat ik er mee moet.

 5. zegt:

  Wij zijn helemaal niet actief op Pinterest eigenlijk.. misschien toch een gemiste kans als ik dit zo lees…
  duidelijke blog!

 6. zegt:

  Pinterest is zo leuk maar ik verdiep echt nog niet voor blog. Ik sla wel op mij Pinterest maar geen idee of dit werkt

  Ik ga zo kijken. Thanks voor delen

 7. Ik ben ook steeds gerichte rmet Pinterest bezig en vind dat eerlijk gezegd ook een leuk meduim. ik kan er iniederegval meer mee dan met Instagramm

  1. zegt:

   precies dat heb ik ook, het is ook gewoon leuk

 8. zegt:

  Wat goed dat je er mee aan de slag bent gegaan en wat een resultaat! Ik moet het ook nodig beter gaan uitpluizen, dus dankjewel voor je tips

 9. Ik ga hier zeker mee aan de slag Lodi

 10. zegt:

  Iedereen richt zich nu op Instagram, maar ik denk dat veel mensen de kracht van Pinterest onderschatten. Ik ben erg blij met Pinterest en de tips van Jody zijn idd erg fijn!

 11. zegt:

  Ik vind Pinterest zo onwijs leuk! En ik heb sinds een paar maanden ook door hoe het werkt en mijn statistieken schieten door het plafond. En dat vind ik stiekem erg leuk, waardoor ik er met veel plezier nog meer energie in steek. En zo hoop ik inderdaad ook steeds meer mensen naar mijn blog te krijgen 🙂

  1. zegt:

   Grappig he en leuk dat jij het ook zo ervaart.

 12. Ik ben nietsupwr actief zou ik wel meer moeten doen je kan er veel vinden

 13. Wat goed dat het vruchten afwerpt.

  Ik moet er nog meer tijd insteken.

 14. zegt:

  Echt gaan doen hoor en met die tips ga je ook gericht bezig merk ik.

 15. Wow suuper leuk om te lezen ik ben er nog helemaal niet in thuis. Ik ga mij er binnenkort ook meer in verdiepen en hopelijk meer bezoekers daardoor. Dankjewel!

 16. Ik vind Pinterest zo leuk! maar heb nog niet de tijd genomen om te kijken of het ook echt toegevoegde waarbij voor mijn blog zou hebben. Fijn dat het voor jou werkt 🙂

 17. Het werkt echt inderdaad. Ik heb het een tijdje structureel gedaan en het leverde veel op. De laatste tijd versloft door gezondheid en drukte maar het staat zeker op mijn lijstje. Een ideale tool om meer bezoekers te genereren.

 18. Ik gebruik Pinterest eigenlijk helemaal niet voor mijn blog. Ik gebruik Pinterest voor mijn baan in het onderwijs.

 19. Anne - Travelgoodies zegt:

  Interessant, ik doe eigenlijk niets met pinterest. Vind het al een hele uitdaging om Facebook & Instagram goed bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept