pinterest tips
Blog Lifestyle

Tips: Hoe krijg je, via Pinterest, meer verkeer naar je blog

Een aantal jaar geleden begon ik met Pinterest. Eerst puur om pins op te bewaren die ik zelf leuk vond. Vooral haak en brei patronen en recepten stonden toen op mijn borden. Het was allemaal wat rommelig en eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik deed.Tot ik geattendeerd werd op het feit dat ik ook mijn blog artikelen kon pinnen. Langzaam aan ben ik me steeds meer gaan interesseren in Pinterest en dat merk ik aan het bezoekers aantal en repins. Natuurlijk wil ik deze mensen het liefst ook naar mijn blog krijgen, maar hoe doe ik dit? Veel leerde ik via de tips van Pinacedemie.

Leuk om te bewaren

Pinterest kan je gebruiken om ideeën op te bewaren. Je kan hier borden maken en hier zoveel op pinnen als je maar wil. Vaak merk je toch dat pins niet direct naar een site gaan en dit is eigenlijk wel wat je wil hebben.

Steeds meer kennis over Pinterest

Het is verstandig, dat wanneer je bijvoorbeeld een blog hebt een zakelijk account aan te maken. Bij een zakelijk account heb je namelijk zicht op statistieken op Pinterest. Je ziet hoeveel mensen je pins zien, bewaren maar ook hoeveel mensen naar jouw site toe gaan via een klik op de pin.

Facebook

Op Facebook is een besloten Facebook pagina, waar een groep actief is met Pinterest. Hier staat ontzettend veel informatie over Pinterest, borden en pinnen. Ook komt Tailwind hier vaak aan bod. Hier kan je pins inplannen, in groepen inplannen en nog veel meer. Je kan Tailwind een tijdje gratis gebruiken, maar daarna zal je er voor moeten betalen en dan moet je goed nagaan of dit het waard is. Zelf vond ik het best prijzig en vind het niet erg om elk dage even bezig te zijn op Pinterest. Met inspiratie op doen, pinnen en repinnen. 

Event

Bij het Bloggers by Nature event volgde ik een presentatie van Jody Hoogedoorn van Pinacademie.nl. Dit was erg interessant en liet me weer nieuwe inzichten zien. Je kon je toen aanmelden voor de 100 Pin tips van Pinacadmie en deze zijn echt heel waardevol voor me geweest.  Tips als, maak geen geheime borden en maak groepsborden aan. Of plaats seizoensgebonden borden boven aan.

Naar aanleiding van deze tips, ben ik mijn teksten aan gaan passen, heb borden geoptimaliseerd en pin ik veel gerichter. In juni zat ik nog op 8000 bezoekers maar had de laatste maand 16000 en ondertussen ga ik naar de 100 K. Natuurlijk is dit nog niks vergeleken bij anderen en ik krijg ook nog niet iedereen naar mijn blog. Maar de eerste verbeteringen zijn er en ik ben nog lang niet klaar met het toe passen van alle tips op Pinterest, dus ik kan nog veel meer verbeteren.

pinterest tips

Een van mijn populairste pins

Pinterest gebruiken

Een goed tip is om op Pinterest de bekende 80%-20% verhouding te gebruiken. Dus 20% pins van jezelf en 80% repinnen.

pinterest tips

Tip

Je kan de 100 pin tips van Pinacademie.nl hier downlanden

Ben jij actief op Pinterest?

Tips: Hoe krijg je, via Pinterest, meer verkeer naar je blog

foto’s lodiblogt

23 thoughts on “Tips: Hoe krijg je, via Pinterest, meer verkeer naar je blog”

  1. Wat goed zeg dit! Ik heb al langer op mijn to do list staan dat ik weer eens aan de slag moet met pinterest maar het komt er steeds niet van. Moet het echt doen want het is zo te lezen lucratief!

  2. Ik vind Pinterest zo onwijs leuk! En ik heb sinds een paar maanden ook door hoe het werkt en mijn statistieken schieten door het plafond. En dat vind ik stiekem erg leuk, waardoor ik er met veel plezier nog meer energie in steek. En zo hoop ik inderdaad ook steeds meer mensen naar mijn blog te krijgen 🙂

  3. Het werkt echt inderdaad. Ik heb het een tijdje structureel gedaan en het leverde veel op. De laatste tijd versloft door gezondheid en drukte maar het staat zeker op mijn lijstje. Een ideale tool om meer bezoekers te genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *