pinterest tips
Blog

Pinterest- voor meer verkeer naar je blog

Een aantal jaar geleden begon ik met Pinterest. Eerst alleen om pins op te bewaren. Tot ik begreep dat ik ook mijn blog artikelen hierop kon pinnen. Langzaam aan ben ik me steeds meer gaan interesseren in Pinterest en dat merk ik aan het bezoekers aantal.

Pinterest is een groot prikbord

Pinterest kan je gebruiken om ideeën op te bewaren. Je kan hier borden maken en hier zoveel op pinnen als je maar wil. Eigenlijk is het net eenheil groot prikbord, waar je alles kan bewaren.

Een zakelijk account op Pinterest

Ga je beginnen met Pinterest en heb je onder anderen een blog, dan is het  verstandig om een zakelijk account aan te maken. Bij een zakelijk account heb je namelijk zicht op statistieken op Pinterest. Je ziet hoeveel mensen je pins zien, bewaren maar ook hoeveel mensen naar jouw site toe gaan via een klik op de pin.

Een groep op Facebook voor hulp

Op Facebook is een besloten Facebook pagina, waar een groep actief is met Pinterest. Hier staat ontzettend veel informatie over Pinterest, borden en pinnen. Ook komt Tailwind hier vaak aan bod. Hier kan je pins inplannen, in groepen inplannen en nog veel meer. Je kan Tailwind een tijdje gratis gebruiken, maar daarna zal je er voor moeten betalen en dan moet je goed nagaan of dit het waard is. Zelf vond ik het best prijzig en vind het niet erg om elk dage even bezig te zijn op Pinterest. Met inspiratie op doen, pinnen en repinnen. 

Het Blogger by Nature Event

Bij het Bloggers by Nature event volgde ik een presentatie van Jody Hoogedoorn van Pinacademie.nl. Dit was erg interessant en liet me weer nieuwe inzichten zien. Je kon je toen aanmelden voor de 100 Pin tips van Pinacadmie en deze zijn echt heel waardevol voor me geweest.  Tips als, maak geen geheime borden en maak groepsborden aan. Of plaats seizoensgebonden borden boven aan.

Aan de slag met de tips

Naar aanleiding van deze tips, ben ik mijn teksten aan gaan passen, heb borden geoptimaliseerd en pin ik veel gerichter. In juni zat ik nog op 8000 bezoekers maar had de laatste maand 16000 en ondertussen ga ik naar de 100 K. Natuurlijk is dit nog niks vergeleken bij anderen en ik krijg ook nog niet iedereen naar mijn blog. Maar de eerste verbeteringen zijn er en ik ben nog lang niet klaar met het toe passen van alle tips op Pinterest, dus ik kan nog veel meer verbeteren.

pinterest tips

Een van mijn populairste pins

Pinterest gebruiken

Een goed tip is om op Pinterest de bekende 80%-20% verhouding te gebruiken. Dus 20% pins van jezelf en 80% repinnen.

pinterest tips

Download de tips

Je kan de 100 pin tips van Pinacademie.nl hier downlanden

Ben jij actief op Pinterest?

foto’s lodiblogt

23 thoughts on “Pinterest- voor meer verkeer naar je blog”

  1. Wat goed zeg dit! Ik heb al langer op mijn to do list staan dat ik weer eens aan de slag moet met pinterest maar het komt er steeds niet van. Moet het echt doen want het is zo te lezen lucratief!

  2. Iedereen richt zich nu op Instagram, maar ik denk dat veel mensen de kracht van Pinterest onderschatten. Ik ben erg blij met Pinterest en de tips van Jody zijn idd erg fijn!

  3. Ik vind Pinterest zo onwijs leuk! En ik heb sinds een paar maanden ook door hoe het werkt en mijn statistieken schieten door het plafond. En dat vind ik stiekem erg leuk, waardoor ik er met veel plezier nog meer energie in steek. En zo hoop ik inderdaad ook steeds meer mensen naar mijn blog te krijgen 🙂

  4. Ik vind Pinterest zo leuk! maar heb nog niet de tijd genomen om te kijken of het ook echt toegevoegde waarbij voor mijn blog zou hebben. Fijn dat het voor jou werkt 🙂

  5. Het werkt echt inderdaad. Ik heb het een tijdje structureel gedaan en het leverde veel op. De laatste tijd versloft door gezondheid en drukte maar het staat zeker op mijn lijstje. Een ideale tool om meer bezoekers te genereren.

  6. Interessant, ik doe eigenlijk niets met pinterest. Vind het al een hele uitdaging om Facebook & Instagram goed bij te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *