Hoe je met Pinterest meer bezoekers naar jouw website krijgt

Hoe je met Pinterest meer bezoekers naar jouw website krijgt

Pinterest is tijdloos en hierdoor ontzettend populair aan het worden. Tenslotte worden je pins van jaren terug nog steeds gevonden, waardoor jij weer lezers naar jouw pagina krijgt. Maar hoe krijg je via Pinterest meer bezoekers naar je website en hoe kan je makkelijk een pin plaatsen?

Pinterest is tijdloos

Pins die je jaren geleden gepind hebt worden nog steeds actief gevonden. En dit is een reden waarom Pinterest ook niet een Social Media is, maar eerder een zoekmachine. Denk bijvoorbeeld aan Instagram, hier plaats je een foto en voor je het weet is deze alweer naar benden verdwenen. Bij Pinterest is dit niet zo. Hier worden de oudere pins juist vaak gevonden.

Een digitaal prikbord

Pinterest is een medium waar ik al jaren mee werk, maar wat ik in eerste instantie niet gebruikte voor mijn eigen blog. Of om meer bezoekers naar mijn site te krijgen. Ik gebruikte Pinterest echt als prikbord en verzamelde hier recepten, Bullet Journal pagina’s en leuke bohemian mode combinaties. Ook plaatste ik wel pins van en naar mijn blogsite, maar niet met structuur of regelmaat. Tot ik steeds meer zag dat bezoekers via Pinterest naar mijn site kwamen en ik bedacht dat ik hier werk van moest maken.

Verzanden in te veel

Hoe ik mijn bord invulling gaf is veranderd. Pinde en repinde ik er lekker op los, bedacht ik me op een gegeven moment dat mijn repins, mij zelf natuurlijk geen bezoekers naar mijn website opleverden. Hier ben ik nu mee gestopt. Ik pin nu mijn eigen artikelen. Op verschillende borden. Op verschillende dagen, meerdere pins over een onderwerp, in verschillende lay-outs en dit blijkt het beste te werken. Om te plannen gebruik ik sinds kort Tailwind hierover zo meer.

Geen afbeeldingen op website

Nu zie je hier in mijn blogpost geen afbeelding voor Pinterest om te pinnen. Ik heb dit wel gedaan, maar vond dit niet mooi staan, dit is persoonlijk en ja ik snij mezelf hier misschien mee in de vingers. In mijn widget zie je wel mijn Pins voorbij komen, dus mochten mensen door willen klikken of pins willen bewaren dan kan dat op die manier. Echter heb ik het idee dat men eerder via Pinterest mijn website bezoeken dan andersom

Hoe krijg je meer bezoekers van Pinterest naar je website

Hoe krijg je nu mee bezoekers naar je website met Pinterest:

 • Kies voor een bedrijfs profiel, hierin kan je al je zakelijke statistieken bekijken
 • Vergeet niet een profiel beschrijving te geven
 • Maak minimaal 10 borden die bij je blog of site passen. Ik heb zelf gekozen om de bovenstaande categorieën een bord te geven.
 • Geef borden een duidelijke naam.
 • En zorg voor een beschrijving van je bord, doe dit met zoekwoorden
 • Maak verticale pins
 • Zorg voor een duidelijk template. Kies meerdere thema’s uit ( bijvoorbeeld in Canva) en verander deze naar jouw huisstijl.
 • Zet in de omschrijving bij je pins keywords, hierdoor worden ze beter gevonden.
 • zoek deze keywords op Pinterest zelf.
 • Verwijder geen pins. Pins worden pas later gevonden, dus loopt een pincet goed de eerste weken, laat deze wel gewoon staan.
 • Deel een pin minimaal 5 keer op je bord, zorg voor meerder foto’s. Plan ze op verschillende dagen en tijdstippen.
 • Pin het liefste elke dag. Elke dag 1 pin is beter dan af en toe een bulk en dan niet meer.
 • Wissel foto’s af met video’s.

Plannen met Tailwind

Een hele tijd terug was ik door mijn 100 gratis plan pins van Tailwind. Ik besloot toen geen abonnement te nemen, maar na een gesprek op Clubhouse pasgeleden, ben ik toch voor een betaald abonnement gegaan. Er ging een wereld voor me open. Dit is makkelijk zeg! Als je echt werk wil maken van Pinterest, dan is dit zeker een aanrader. Je kan zo ver vooruit plannen. Mocht je nu ook de betaalde versie willen. Klik even op onderstaande link en we krijgen allebei $15 korting: http://www.tailwindapp.com/i/lodiblogt

Zet Pinterest in

Op Clubhouse zit ik af en toe in rooms over Pinterest en zoveel bedrijven zeggen nog, ‘het zal voor ons niet werken’, maar ze vergeten dat men het juist heel fijn vind om op Pinterest te zoeken naar bijvoorbeeld, een bank, een tafel of wat dan ook. Door als bedrijf in bijvoorbeeld meubels jouw link aan de foto te hangen, komt men meteen op het product. Ik raad het gebruik van Pinterest dan ook zeker aan. Want ik optimaliseer wel steeds mijn blog site, ik wil natuurlijk graag overal gevonden worden. Mocht je vragen hebben, plaats een reactie hieronder of mail me.

foto’s pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. zegt:

  Dankjewel hiervoor. Ik gebruik Pinterest nu bijna anderhalf jaar en merk dat het weinig bezoekers naar mijn blog brengt. Ik denk dat er bij mij ook nog wel wat meer structuur in de borden kan, dus daar ga ik eens naar kijken.

  1. zegt:

   Zeker doen hoor, Naomi, het is zo een fijne “zoekmachine’ waar je jouw artikelen goed onder de aandacht kan brengen.

 2. Ik vind pinterest heerlijk om te gebruiken 🙂 Ook ik pin nu alleen nog mijn eigen pins en ben langzaam aan andere pins aan het archiveren elke keer een beetje. Ook pas ik langzaam aan de bordcovers aan zodat straks alles het zelfde eruit ziet.

 3. zegt:

  Wat een goede tips! Ik moet echt meer met Pinterest doen. Maar laat het steeds maar liggen. Oeps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept