Kerstvakantie, ik ben even offline ( of in iedergeval minder online)

offline kerstvakantie

Kerstvakantie dat betekent twee weken rustig aan doen. Genieten van ons gezin en familie, kerst vieren, oud en nieuw en vooral samen zijn. Ook met mijn blog ben ik even offline!

Even offline deze kerstvakantie

Afgelopen jaar merkte ik hoe fijn het was om tijdens de vakanties geen blogs te hoeven delen en Social Media eens een tijdje minder te gebruiken. Het voelde als echt vakantie. Dit is natuurlijk niet raar. Het is het eerste jaar dat ik fulltime aan het bloggen ben en daar waar ik voorheen mijn werk ook van me af kon zetten in de vakantie, had ik dit met het bloggen ook nodig. Even niet nadenken over onderwerpen, niets schrijven en na de vakantie weer fris en fruitig beginnen. En eigenlijk kijk ik er wel even naar uit om deze kerstvakantie minder online te zijn.

Bloggen en thuiswerken

Want dat is het een beetje bij bloggen en thuiswerken. Het stopt nooit. Je gaat eigenlijk altijd maar door. Zodra ik een idee heb voor een blog artikel schrijf ik die op. Of plaats meteen even wat zinnen in een nieuwe artikel, om mijn ideeën niet te vergeten. Komt er rond etenstijd een mail binnen, dan lees en reageer ik hier in de avond toch nog even op. Soms heb ik deadlines en moet echt nog even iets afmaken. Het gaat maar door en daar ben ik blij mee. Tenslotte heb ik er zelf voor gekozen meer en meer tijd aan het bloggen te willen besteden.

Vakantie is vakantie

Maar nu is het straks kerstvakantie. Ik zat te kijken, naar wanneer ik een artikel zou plaatsen deze weken. En besloot ineens dat het eigenlijk helemaal niet raar zou zijn om ook gewoon even voor een vakantie te kiezen en een paar weken offline te zijn. Niet alleen heb ik dan alle tijd voor mijn gezin, ik kan ook weer even opladen, denken aan nieuwe ideeën en inspiratie opdoen. Ga ik het niet missen? Misschien wel en het zal ook niet zo zijn dat ik helemaal niks ga doen. De laptop gaat niet op slot, mijn fototoestel gaat gewoon mee overal naar toe en ik zal zeker foto’s plaatsen. Maar ik plaats even geen artikelen, even geen druk, dat voelt goed! En het nieuwe jaar begint meteen leuk met een winactie!

offline kerstvakantie

Tot in het nieuwe jaar

Ik ga deze vakantie proberen veel te tekenen. Momenteel ben ik bezig met de #creachickdecemberchallenge. Hier staat elke dag een ander onderwerp centraal, waar je creatief mee om mag gaan in een Journal. Op mijn blog zie je elke dag wat ik heb gemaakt. Hier kan ik nu even alle tijd voor nemen. Maar ook mijn Bullet journal moet ik echt bij gaan werken en ik wil natuurlijk veel samen zijn met mijn gezin en veel op stap zijn. Dus jullie zullen nog genoeg voorbij zien komen. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar.

Blijf jij artikelen plaatsen tijdens de vakantie? Of neem jij ook even vakantie.

foto’s pixabay
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. Ik heb meestal niet zo’n behoefte aan vakantie van bloggen omdat ik het zo fijn vind om te doen. Maar soms kan afstand inderdaad wel voor nieuwe inzichten zorgen.

 2. Wat goed van je dat je de komende weken echt vakantie gaat nemen en minder online bent! Ik ga het ook proberen, zo heb je echt vakantie hihi

 3. zegt:

  Ik zorg altijd dat ik minder hoef te doen tijdens de vakantie, maar eerlijk is eerlijk, ik ben verslaafd aan bloggen!

 4. zegt:

  Vakantie is vakantie, maar het is vaak zo verplicht dingen doen dat ik wel tijd heb om lekker te bloggen

 5. zegt:

  Wat goed van je! Ik heb geen planning. Fijne feestdagen en gelukkig nieuw jaar

 6. Naomi zegt:

  Goed van je dat je offline gaat zeker met de feestdagen

 7. zegt:

  Doen wat je zelf het beste lijkt en lekker genieten van de familie. Internet is er in 2019 ook wel weer. Fijne feestdagen en tot volgend jaar

 8. ik zeg: groot gelijk. Ik moet het eigenlijk ook doen, maar er moet nog veel gebeuren helaas

 9. zegt:

  Groot gelijk hoor om even afstand te nemen van je werk, vooral nu je kinderen ook lekker vrij zijn! Ik heb geen vakantie in deze tijd omdat het voor ons de drukste tijd van het jaar is. Het bloggen gaat in principe gewoon door, maar niet met kerst en oud en nieuw dan.

 10. zegt:

  Gelijk heb je. Even de batterij opladen door afstande te nemen kan juist er verfrissend werken.
  Tot in het nieuwe jaar.

 11. Marieke zegt:

  Goed van je hoor! Ik ga deze week ook veel offline. Ik heb naast het bloggen ook andere opdrachtgevers, en die moeten ook maar even langer wachten 😉

 12. zegt:

  Groot gelijk heb je! ik vind echt vakantie vieren ook fijn door helemaal offline te gaan!

 13. Ik ben buitenom de vakantie ook niet altijd online. Ik denk dat dat niet goed is. Geniet van je vakantie!

 14. Mieke | mieksmind zegt:

  ik heb eigenlijk geen vakantie gehad dus voor mij ging alles door haha (behalve dan 1e en 2e kerstdag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept