Een Youtube video maken- wat heb je nodig

Een Youtube video maken- wat heb je nodig

Wil jij een Youtube kanaal beginnen of heb je er al een, maar wil je betere video’s maken, dan heb je misschien iets aan mijn tips. Ik ben geen pro, ik ben een hobbyist, maar heb de laatste jaren wel veel geleerd hoe ik een YouTube video kan maken en wat ik allemaal nodig heb

Video’s maken voor een Youtube kanaal

Al een aantal jaren heb ik een Youtube kanaal, in het begin plaatste ik hier wel eens iets op, maar sporadisch. Tot een half jaar geleden toen ik steeds meer en meer plezier kreeg in het opnemen van creatieve video’s of reviews. Al doende bezig zijn met filmen ontdekte ik steeds meer en ook wat beter of makkelijker werkte en vandaag zet ik dit allemaal op een rij.

Wat kan je allemaal gebruiken

Wil jij nu (betere) video’s maken voor een Youtube kanaal dan zijn er hulpmiddelen die jou kunnen helpen, betere video’s te maken en echt, we hoeven helemaal geen prof te zijn, juist met af en toe een verspreking, een fout of wat dan ook, is het leuk voor de kijkers die naar jouw video kijken. Wat kan je aanschaffen en waar kan je op letten, zoals ik al schreef ik ben een hobbyist, maar maak met heel veel plezier mijn creatieve video’s:

Een vlog camera

Een aantal jaar geleden had ik een nieuwe camera nodig, Natuurlijk maak ik ook veel foto’s en filmpjes met mijn mobiel, maar ik wilde ook graag een compact camera. Ik kocht toen de Canon Powershot G7 max ii. Ik kocht deze puur voor de camera maar las toen al wel dat deze camera ook goed als vlog camera te gebruiken was. Achteraf ben ik hier erg blij mee, want deze camera is prima te gebruiken om videos’ te maken.

Lees ook: De Canon Powershot G7 max ii-review.

Benieuwd naar de Canon Powershot G7, deze koop je hier

Een statief

Voor zowel je (vlog) camera als je mobiel is het makkelijk om een statief te gebruiken. Hiermee staat jouw beeld altijd stevig en bibbert niet. Kies een statief die je makkelijk mee kan nemen. Een die zowel te gebruiken is voor je camera als voor je mobiel en een die goed stevig staat.

Zoek je nog een statief voor je Blog camera, kijk dan eens hier

Een microfoon

Ik maak al langer video’s voor een Youtube kanaal. Meestal zijn dit creatieve video’s. Omdat ik hier in knip en plak versnel ik vaak de beelden, de tekst haal ik dan natuurlijk weg. Wanneer ik dan later de tekst insprak, was dit slecht te beluisteren, ik heb pas geleden een microfoon gekocht en moet zeggen dat ik hier ontzettend tevreden over ben. Het was geen hele dure microfoon – in die zin dat er ontzettend veel keus is in model en prijs-, maar deze filtert goed achtergrondgeluiden weg en is perfect voor mijn doeleinden.

Microfoons heb je in vele prijsklassen, kijk hier voor een collectie

Programma

Ik heb zelf een MacBook Air en heb hier IMovie op staan. Hiermee kan ik heel goed mijn video’s maken voor een Youtube kanaal. Hierin kan ik knippen, plakken, bewerken etc. Mocht jij video’s willen maken, kijk dan eerst even wat voor programma jij op je computer hebt staan en wordt hier eigen mee, ga proberen, ga oefenen en maak zo jouw eigen video’s.

Goed licht

Zorg ook voor goed licht. Ik zit zelf altijd aan mijn bureau en maak hier ook mijn video’s. Nu staat dit bureau voor een raam. Ga ik filmen en er komt veel licht binnen dan zorg ik dat de gordijnen dicht zijn en ik speel ook met licht van boven af.

Video’s maken voor een Youtube kanaal

Wat belangrijk is om uit te proberen. De eerste video die je maakt voor een Youtube kanaal, kan je geheel uitproberen. Je hoeft deze niet meteen online te zetten. Probeer, gebruik bovenstaande tips en ge aan de gang. Succes!

Benieuwd naar mijn video’s? Dit is een van de creatieve video’s die ik gemaakt heb:

Hier vind je mijn YouTube kanaal.

Lees ook: Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s met je iPhone.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept